«Γεννήθηκα χωρίς νύχια στο ένα πόδι και ένιωθα πολύ μόνη» - Η σπάνια γενετική ανωμαλία

«Γεννήθηκα χωρίς νύχια στο ένα πόδι και ένιωθα πολύ μόνη» - Η σπάνια γενετική ανωμαλία

Τι είναι το σύνδρομο αμνιακής ζώνης που πάσχει η νεαρή κοπέλα και επηρεάζει 1 στις 1.200 έως 15.000 γεννήσεις

Gynaika_Podia
Το να μάθει να ζει κάποιος με μια χρόνια πάθηση δεν είναι εύκολη υπόθεση. Μια έφηβη από το Τενεσί που γεννήθηκε χωρίς νύχια στο αριστερό της πόδι αποκάλυψε πώς από το να αισθάνεται σαν φρικιό, αγκάλιασε τα γυμνά της πόδια, αφού συνειδητοποίησε ότι δεν ήταν μόνη της.

Τα βίντεό της που περιγράφουν λεπτομερώς αυτά τα μοναδικά χαρακτηριστικά συγκεντρώνουν συχνά εκατομμύρια προβολές στο TikTok.

«Είναι απλά ένα μέρος αυτού που είμαι, είναι αυτό που με κάνει μοναδική, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ντρέπεσαι γι' αυτό ή να νιώθεις άσχημα γι' αυτό», είπε η 18χρονη Annabelle Anderson στο πρακτορείο ειδήσεων Caters.

Η νεαρή κοπέλα πάσχει από το σύνδρομο αμνιακής ζώνης (ABS), μια σπάνια γενετική ανωμαλία που συμβαίνει όταν το εξωτερικό του αμνιακού σάκου καταστρέφεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, δημιουργώντας ινώδεις ιστικές χορδές που παγιδεύουν το έμβρυο ή τον ομφάλιο λώρο.

Στην περίπτωση της Άντερσον, αυτό το προγεννητικό δίχτυ έμπλεξε το αριστερό της πόδι, αφήνοντάς την χωρίς αρκετά οστά και νύχια.

Οι γιατροί έμειναν αρχικά άναυδοι από τη συγγενή πάθηση, η οποία είναι αρκετά σπάνια, καθώς επηρεάζει 1 στις 1.200 έως 15.000 γεννήσεις. Εν τω μεταξύ, οι γονείς της μικρής ανησυχούσαν ότι θα επηρέαζε την κινητικότητά της - κάτι που ευτυχώς δεν συνέβη.

«Οι γονείς μου ανησυχούσαν πραγματικά ότι δεν θα μπορούσα να περπατήσω ή οτιδήποτε άλλο, αλλά μπορώ να περπατήσω, να τρέξω και να χορέψω - είμαι εξαιρετικά ευγνώμων. Είμαι πραγματικά τυχερή γιατί, σε πολλές περιπτώσεις, είναι πολύ χειρότερα», είπε η Άντερσον.

Το νεαρό κορίτσι αναφέρθηκε και στις ψυχικές επιπτώσεις που είχε: «Συνήθιζα να αισθάνομαι μόνη- όταν ήμουν μικρή, δεν μπορούσα ποτέ να βρω κάποιον που να μου μοιάζει», είπε η influencer, η οποία συνήθιζε να επινοεί δικαιολογίες για τους λόγους που δεν είχε νύχια.

«Όταν ήμουν στο γυμνάσιο, έλεγα σε ένα σωρό ανθρώπους διαφορετικές ιστορίες για το γιατί δεν είχα νύχια στα δάχτυλα των ποδιών, γιατί μάλλον βαρέθηκα να λέω την ίδια ιστορία. Είπα σε ένα κορίτσι ότι έβαλα φυστικοβούτυρο στα δάχτυλα των ποδιών μου και ο σκύλος μου τα έγλειψε. Σε άλλους έλεγα ότι μου επιτέθηκαν όταν ήμουν μικρή».

Το αποτέλεσμα, ήταν η Άντερσον να νιώθει παραγκωνισμένη μέχρι που μια μέρα γνώρισε ένα κορίτσι που είχε το ίδιο πρόβλημα με εκείνη. «Το πόδι της έμοιαζε πανομοιότυπο με το δικό μου, οπότε της έστειλα ένα μήνυμα στο Instagram, και από τότε, μιλάμε και κάνουμε ένα σωρό συζητήσεις γι' αυτό. Ήταν πραγματικά τρελό, γιατί νόμιζα ότι ήμουν κυριολεκτικά η μόνη στον κόσμο με πόδι που έμοιαζε με αυτό, αλλά μετά βρήκα τη δίδυμη αδελφή μου».

Ειδήσεις σήμερα:

Οργή στο TikTok για γαμπρό που μίλησε στους όρκους του μόνο για τα... οπίσθια της νύφης - Δείτε βίντεο

Πόλεμος για τη ροζ σημαία στο Γενικό Προξενείο της Νέας Υόρκης: Αποσύρεται με παρέμβαση Γεραπετρίτη - Αντιδρούν ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά

Η θεωρία της Αρβελέρ για τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Βεργίνα που αμφισβητεί τον Μανόλη Ανδρόνικο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης