Ανεξιχνίαστα εγκλήματα: Ο στραγγαλισμός του Ταχτσή, η διπλή εκτέλεση στο Σούνιο, η Αγραφιώτου στο πάρκινγκ

Ανεξιχνίαστα εγκλήματα: Ο στραγγαλισμός του Ταχτσή, η διπλή εκτέλεση στο Σούνιο, η Αγραφιώτου στο πάρκινγκ

Τρεις φρικιαστικές υποθέσεις που ποτέ δεν εξιχνιάστηκαν, με τους συγγενείς να αναζητούν μέχρι και σήμερα τους δράστες, τα κίνητρα και την αλήθεια

murders-0
Ασύλληπτοι κυκλοφορούν οι δράστες τεσσάρων δολοφονιών που συντάραξαν την κοινή γνώμη στην Ελλάδα και για τον ιδιαίτερα σκληρό τρόπο τους.

Οι άνθρωποι που πήραν τη ζωή του Κώστα Ταχτσή, της Μαρίας Νίκα και του αρραβωνιαστικού της Στέφανου Στεφάνου, όπως και της Ελευθερίας Αγραφιώτου, κυκλοφορούν ατιμώρητοι, ενώ κανένας δεν έχει να δώσει πειστικές απαντήσεις στα σκοτεινά σημεία τους.

Ο μυστηριώδης θάνατος του συγγραφέα

Τριάντα πέντε χρόνια έχουν περάσει από την άγρια δολοφονία του ποιητή, συγγραφέα και δημιουργού του πολυδιαβασμένου μυθιστορήματος «Το Τρίτο Στεφάνι», Κώστα Ταχτσή και το έγκλημα παραμένει ανεξιχνίαστο.

Μια υπόθεση που είχε σοκάρει το ελληνικό κοινό, στο άκουσμα της είδησης ότι ο Κώστας Ταχτσής είναι νεκρός. Το πτώμα του είχε βρεθεί από την αδελφή του στις 27 Αυγούστου του 1988 στο σπίτι του, στον Κολωνό. Ήταν γυμνός, έχοντας μια ξανθιά περούκα στο κεφάλι, βαμμένα κόκκινα νύχια και δίπλα του υπήρχαν πεταμένα γυναικεία ρούχα. Η ιατροδικαστική εξέταση αποφάνθηκε ότι είχε πέσει θύμα στραγγαλισμού.
Taxtsis1
Τα σενάρια της δολοφονίας του Ταχτσή ήταν πολλά με αποτέλεσμα η υπόθεση να αρχειοθετηθεί και η δολοφονία να παραμένει μέχρι σήμερα ανεξιχνίαστη


Κλείσιμο
Από το σπίτι έλειπαν ένα βίντεο, ένας αυτόματος τηλεφωνητής και μία φωτογραφική μηχανή. Στην τσέπη του παντελονιού του βρέθηκαν ακόμη 5.500 δραχμές, που σημαίνει πως, αν ήταν ληστεία, θα τα είχαν πάρει.

Η μαρτυρία ενός γείτονα έκανε λόγο για τρεις νεαρούς άντρες που είχαν επισκεφτεί το σπίτι του Ταχτσή. Η έρευνα επικεντρώθηκε σε έναν 30χρονο, μελαχρινό με μουστάκι, καλοντυμένο άνδρα, ο οποίος δεν εντοπίστηκε ποτέ. Αυτός φέρεται να είναι ο τελευταίος άνθρωπος που είδε ζωντανό τον Κώστα Ταχτσή.

Μάλιστα, η αδελφή του είχε αναφέρει στις αστυνομικές αρχές ότι ο Ταχτσής ετοίμαζε την αυτοβιογραφία του όπου θα «έκαιγε» κόσμο και ίσως κάποιος από αυτούς να ήθελε τον αδελφό της νεκρό. Τα δακτυλικά αποτυπώματα στο σπίτι ανήκαν σε συγγενικά και φιλικά πρόσωπα που ήταν υπεράνω κάθε υποψίας.

Τα σενάρια της δολοφονίας του Ταχτσή ήταν πολλά με αποτέλεσμα η υπόθεση να αρχειοθετηθεί και η δολοφονία να παραμένει μέχρι σήμερα ανεξιχνίαστη.

Διπλή δολοφονία στο Σούνιο

Τον Ιανουάριο του 1991 βρέθηκαν άγρια δολοφονημένοι, η Μαρία Νίκα και ο αρραβωνιαστικός της, ανθυποπλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού, Στέφανος Στεφάνου, σε μικρή απόσταση από το αυτοκίνητό τους, στο Σούνιο. Οι σοροί είχαν συρθεί λίγα μέτρα πιο κει, έξω από τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

Οι Αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το ζευγάρι δέχτηκε αιφνιδιαστική επίθεση από τον δολοφόνο του, ο οποίος με μία δίκανη καραμπίνα, κλεμμένη από διάρρηξη σε κατοικία των Μελισσίων, έσπασε το τζάμι του συνοδηγού και εκτέλεσε τα θύματά του με δύο πυροβολισμούς έκαστο.
Stefanou_-Nika
Η Μαρία Νίκα και ο αρραβωνιαστικός της Στέφανος Στεφάνου βρέθηκαν άγρια δολοφονημένοι σε μικρή απόσταση από το αυτοκίνητό τους, στο Σούνιο


Η νεαρή δολοφονήθηκε στη θέση του οδηγού. Βρέθηκε μερικά μέτρα πιο πέρα, με δύο τραύματα στον αριστερό ώμο και τον τράχηλο, ενώ ο αρραβωνιαστικός της βρέθηκε πεσμένος ανάσκελα κοντά στη θέση του συνοδηγού, χτυπημένος στον μηρό και τη μασχάλη της δεξιάς πλευράς του.

Το όπλο του φόνου βρέθηκε με κομμένο το μέρος της κάννης πέντε μέρες αργότερα στη θάλασσα μαζί με άλλα προσωπικά αντικείμενα της Μαρίας. Οι αστυνομικές αρχές δεν εντόπισαν ούτε δακτυλικά αποτυπώματα, ούτε DNA του δράστη.

Στα πρακτικά έμεινε πως πιθανότατα το ζευγάρι έγινε άθελά του, μάρτυρας παράνομων συναλλαγών που αφορούσαν είτε σε ναρκωτικά, είτε σε κλοπιμαία.

Τραγική ειρωνεία; Λίγο πριν γνωρίσει τον Στέφανο, η Μαρία είχε σωθεί από τροχαίο δυστύχημα που στέρησε τη ζωή του τότε αρραβωνιαστικού της και ενός φίλου τους. Με τον Στέφανο ήθελε να κάνει μια νέα αρχή στη ζωή της αλλά η μοίρα της επιφύλασσε την τραγική τροπή.

Νεκρή στο υπόγειο πάρκινγκ

Επτά ολόκληρα χρόνια παραμένει ανεξιχνίαστη η δολοφονία της 69χρονης Ελευθερίας Αγραφιώτου, η οποία τον Μάιο του 2016 είχε πέσει θύμα ενός μανιακού, μετά από ένα θρίλερ αναζήτησής της 34 ημερών. Είχε βρεθεί νεκρή μέσα σε μια λίμνη αίματος, σε υπόγειο πάρκινγκ μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ στο Μαρούσι.

Ήταν ημίγυμνη, με σκισμένα ρούχα ενώ η τσάντα με τα προσωπικά της αντικείμενα βρέθηκαν πεταμένη δίπλα της. Τα πρώτα στοιχεία έδειχναν ότι κάποιος προσπάθησε να τη βιάσει, αφού της είχε καταφέρει πολλαπλά χτυπήματα σε όλο της το σώμα. Η σήψη του πτώματος εμπόδισε τον ιατροδικαστή να διαπιστώσει εάν η γυναίκα είχε πέσει θύμα βιασμού.

Ο μαρτυρικός της θάνατος φάνηκε από τις βαριές κακώσεις στο κεφάλι της και τον θώρακα. Το έγκλημα χαρακτηρίζεται πλέον από τις Αρχές ως σεξουαλικό. Οι έρευνες απομάκρυναν την εκδοχή του σκηνοθετημένου εγκλήματος από κάποιον που θα είχε λόγο να δολοφονήσει την άτυχη γυναίκα.
Agrafiotou
Ο μαρτυρικός θάνατος της Ελευθερίας Αγραφιώτου φάνηκε από τις βαριές κακώσεις στο κεφάλι της και τον θώρακα

Ήταν Μάιος του 2016 όταν υπάλληλος γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ τηλεφώνησε στις διωκτικές αρχές ,αναφέροντας ότι στο τρίτο επίπεδο του υπόγειου πάρκινγκ που βρίσκεται στο κατάστημα που εργάζεται αναδύεται έντονη δυσοσμία. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο μετά από έρευνες που έκαναν εντόπισαν στο κλιμακοστάσιο του τρίτου υπογείου ένα γυναικείο πτώμα σε προχωρημένη σήψη.

Αμέσως ο νους όλων στράφηκε στην εξαφάνιση της 69χρονης εύπορης Αθηναίας Ελευθερίας Αγραφιώτου, καθώς στις 13 Μαΐου στο υπόγειο πάρκινγκ του δευτέρου επιπέδου είχε βρεθεί το αυτοκίνητό της. Λίγη ώρα αργότερα οι υποψίες των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ επιβεβαιώθηκαν. Το πτώμα ανήκε στη γυναίκα που είχε εξαφανιστεί στις 21 Απριλίου.

Από τη στιγμή εκείνη και μετά το υπόγειο πάρκινγκ του τρίτου επιπέδου, το οποίο χρησιμοποιείται από στελέχη του σούπερ μάρκετ, κατακλύστηκε από άνδρες της σήμανσης και των εγκληματολογικών ερευνών οι οποίοι προσπαθούσαν να συγκεντρώσουν το απαραίτητο υλικό το οποίο θα τους οδηγούσε στην εξιχνίαση της υπόθεσης, ενώ στο σημείο έσπευσε και ιατροδικαστής.

Οι συγγενείς της 69χρονης γυναίκας είχαν δηλώσει στις αστυνομικές αρχές την εξαφάνισή της, στις 21 Απριλίου, καθώς φοβούνταν ότι είχε πέσει θύμα κακοποιών εξαιτίας της οικονομικής άνεσης της οικογένειας. Η γυναίκα είχε φύγει εκείνη την ημέρα από το σπίτι της με το αυτοκίνητο της, ένα λευκό Opel Corsa. Τα οικεία της πρόσωπα αλλά και οι διωκτικές αρχές είχαν κινήσει γη και ουρανό προκειμένου να την εντοπίσουν.

Η πρώτη αποκάλυψη ήρθε από την εκπομπή «Φως στο Τούνελ» όταν ένας υπάλληλος του γνωστού σούπερ μάρκετ στο Μαρούσι τηλεφώνησε στην εκπομπή και ανέφερε ότι στο δεύτερο επίπεδο του υπόγειου γκαράζ βρισκόταν ένα αυτοκίνητο που ταίριαζε με αυτό της αγνοούμενης. Την άλλη μέρα, Σάββατο 14 Μαΐου, το αυτοκίνητο βρέθηκε.

Μάλιστα, ο υπάλληλος υποστήριξε πως κάποιος εγκατέλειψε το αυτοκίνητο στο υπόγειο γκαράζ, τέσσερις μέρες μετά την εξαφάνιση της 69χρονης στις 21 Απριλίου. Στη συνέχεια το μετακίνησε σε άλλο σημείο του υπογείου, όπου και βρέθηκε.

Όπως είχε γίνει γνωστό η Ελευθερία Αγραφιώτου λίγες μέρες πριν την εξαφάνισή της αναζητούσε να ανταλλάξει χαρτονομίσματα των 500ευρώ με μικρότερης αξίας. Για τον λόγο αυτό είχε ενημερώσει κάποιους γνωστούς της,τους οποίους συναντούσε καθημερινά σε γνωστή καφετέρια του Αμαρουσίου. Στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» είχε μιλήσει και η ξαδέλφη της 69χρονης γυναίκας. Την περιέγραψε σαν ένα ιδιαίτερα μορφωμένο άτομο και καλλιεργημένο. Όπως είπε ήταν πολύ δεμένη με τη μητέρα της και είχε αφιερωθεί στη φροντίδα της καθώς ήταν κατάκοιτη, ενώ αποκάλυψε ότι είχε λάβει πρόσφατα το ποσό των 50.000 ευρώ από την πώληση ενός διαμερίσματος.



Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές 2023 - Μητσοτάκης: Στις 25 Ιουνίου να κάνουμε το άλμα για την αυτοδύναμη Ελλάδα - Δείτε βίντεο

ΣΔΟΕ: Συνελήφθη ηγετικό μέλος της αλβανικής μαφίας ναρκωτικών - Τζίρος €250 εκατ. σε 10 χρόνια

Ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου Πέρντιου στον Δανίκα: Περιμένουμε Έλληνες για διδακτορικό με αμοιβή $35.000

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης