Σέλβι Κιλιτσντάρογλου: Η σύζυγος του ηγέτη της αντιπολίτευσης στην Τουρκία δεν φορά μαντήλα και λατρεύει το Instagram

Σέλβι Κιλιτσντάρογλου: Η σύζυγος του ηγέτη της αντιπολίτευσης στην Τουρκία δεν φορά μαντήλα και λατρεύει το Instagram

H Σέλβι Κιλιτσντάρογλου είναι η ήρεμη δύναμη που τον στηρίζει στα εύκολα και τα δύσκολα

Zevgos_Kilintzaroglou1
Λένε πώς πίσω από έναν πετυχημένο άνδρα κρύβεται μια δυναμική γυναίκα. Στην περίπτωση του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου φαίνεται πως η Σέλβι ή αλλιώς «Σεβίμ», είναι όπως την αποκαλούν οι συγγενείς της, η ήρεμη δύναμη που τον στηρίζει στα εύκολα και τα δύσκολα.

Η σύζυγος του ηγέτη της αντιπολίτευσης, σε αντίθεση με την Εμινέ Ερντογάν δεν φοράει μαντήλα και κυρίως δεν έχει απασχολήσει τον Τύπο - κάτι που έχει κάνει πολλές φορές η Εμινέ – με σπατάλες και ψώνια σε πανάκριβα εμπορικά κέντρα.



Αν και ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δεν κατάφερε στον α γύρο των εκλογών να κάνει την ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό της Τουρκίας, η Σέλβι θα συνεχίσει να μάχεται στο πλευρό του συζύγου της ο οποίος θα δώσει τη μάχη του στο β’ γύρο των εκλογών στις 28 Μαΐου.

Η ήρεμη δύναμη στο πλευρό του Κιλιτσντάρογλου

Η Σεβίμ, είναι πρώην δημοσιογράφος. Γεννήθηκε το 1952 στην επαρχία Tunceli στην ανατολική Τουρκία, όπως και ο σύζυγός της. 


«Είναι δύσκολο να μοιράζεσαι τη ζωή με κάποιον που έχει δώσει τη ζωή του στο κράτος και την πολιτική, πάντα σου λείπει, λείπει στα παιδιά σου. Σήμερα είναι τα γενέθλιά μου», έγραφε στις 5 Μαΐου η Σέλβι. Προφανώς ο σύζυγός της ήταν μακριά και της ευχήθηκε μέσω Facetime

Οι δυο τους παντρεύτηκαν το 1974 και μαζί απέκτησαν τρία παιδιά, την Άσλεϊ, την Ζεϊνέπ, και τον Κερέμ. Σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού Τύπου, έχασαν ένα ακόμη παιδί όταν ήταν τριών μηνών. 

Κλείσιμο
Η Σέλβι εργαζόταν ως δημοσιογράφος, αλλά όταν ο σύζυγός της έγινε πρόεδρος του κόμματος CHP, εγκατέλειψε το επάγγελμα για να αποφύγει τη σύγκρουση συμφερόντων.



Σε μια από τις σπάνιες δηλώσεις της, η σύζυγος Κιλιτσντάρογλου έχει παραδεχτεί ότι στην αρχή δεν συμφωνούσε με την απόφαση του συζύγου της να γίνει πολιτικός, αλλά στη συνέχεια άλλαξε γνώμη γιατί ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου  έκανε αυτό που αγαπούσε.

«Ο Κεμάλ είναι ένας στοργικός πατέρας»

«Ο Κεμάλ είναι ένας στοργικός πατέρας, αλλά δεν μπορούσε να φροντίσει τα παιδιά του όσο θα ήθελε λόγω της πολυάσχολης επαγγελματικής του ζωής. Αλλά πάντα τα πρόσεχε, ακόμα κι αν δεν το έδειχνε. Σε κάνει να νιώθεις αγάπη με έναν πολύ φυσικό τρόπο. Ένας πολύ προσεκτικός σύζυγος και πατέρας. Εγώ ήμουν μερικές φορές γλυκιά και σκληρή με τα παιδιά μου, αλλά ο Κεμάλ δεν ήταν ποτέ. Ούτε ο Κεμάλ ήταν ποτέ καταπιεστικός ή αυταρχικός απέναντί μου. Πάντα έπειθε με την αγάπη και τις γνώσεις του», είχε πει παλαιότερα η Σέλβι Κιλιτσντάρογλου για τον σύζυγό της.



Σε άλλο σημείο η Σέλβι είχε δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την προσωπική τους ζωή: «Ο Κεμάλ είναι πολύ ήρεμος στην ιδιωτική του ζωή αλλά και στην επαγγελματική και πολιτική του ζωή. Βέβαια, μερικές φορές θύμωνα πολύ με αυτή την ηρεμία. Αλλά ο χρόνος έδειξε ότι είναι καλύτερα να είσαι ήρεμος και ψύχραιμος. Εγώ δεν είμαι τόσο ήρεμη όσο εκείνος. Ο Κεμάλ μετέτρεψε την προσωπικότητά του σε πλεονέκτημα, ακόμη και σε πρότυπο, στην πολιτική. Ξέρει να ακούει υπομονετικά και ακούει ακόμη και την κριτική».

Λατρεύει τα social media

Η κυρία Σέλβι Κιλιτσντάρογλου λατρεύει τα social media και δείχνει πως θέλει να βρίσκεται στο πλευρό του λαού. Πρόσφατα είχε συναντηθεί με τα θύματα του σεισμού στα οποία έσπευσε να δώσει κουράγιο: «Συναντήθηκα με γυναίκες που υπέστησαν μεγάλες απώλειες από τον σεισμό. Ανησυχούν για το μέλλον των παιδιών τους. Παρόλο που έχουν σοβαρά προβλήματα, είναι πολύ δυνατές. Στην πραγματικότητα ήρθα για να τους δώσω ελπίδα, αλλά και εκείνες μου έδωσαν ελπίδα. Όταν έρθει η άνοιξη, θα αγκαλιαστούμε ξανά».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης