Δυναστεία Γκετί: Η απαγωγή του αιώνα, το κομμένο αυτί και ο παππούς που δεν πλήρωνε λύτρα

Δυναστεία Γκετί: Η απαγωγή του αιώνα, το κομμένο αυτί και ο παππούς που δεν πλήρωνε λύτρα

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου που δεν αγάπησε παρά μόνο τα λεφτά του, απεχθανόταν τους κληρονόμους του και είχε δηλώσει ότι δεν θα δώσει ούτε ένα δολάριο για την απελευθέρωση του εγγονού του

jean-main
Εκείνο το μεσημέρι του 1973, Οκτώβρης μήνας που ο ήλιος έλαμπε στην Ρώμη, στα γραφεία της εφημερίδας «Il Messaggero» επικρατούσε ο συνήθης πυρετός λίγη ώρα πριν τη σύσκεψη.

Η γραμματέας που λάμβανε την αλληλογραφία και την ξεχώριζε, ήταν ήρεμη μέχρι την στιγμή που άνοιξε έναν καφέ φάκελο και αντίκρισε την φωτογραφία ενός εφήβου με κομμένο δεξί του αυτί.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα έγβγαλε από τον ίδιο φάκελο ένα διαφανές σφραγισμένο σελοφάν, που περιείχε το κομμένο αυτί και αμέσως έτρεξε στο γραφείο του διευθυντή.
Λίγα λεπτά αργότερα, οι επιτελείς της «Il Messaggero» κοίταγαν τη φωτογραφία τον Τζον Πολ Γκετί ΙΙΙ, εγγονού του πλουσιώτερου ανθρώπου στον κόσμο.

Είχε απαχθεί από μέλη της διαβόητης Ντράνγκετα, τους πιο σκληρούς μαφιόζους της Καλαβρίας οι οποίοι απαιτούσαν 17.000.000 δολάρια για να τον αφήσουν ελεύθερο.
Μόνο που οι απαγωγείς δεν ήξεραν ότι ο παππούς του νεαρού, ο Ζαν Πολ Γκετί δεν ήταν μόνο ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, αλλά ήταν και κάτι άλλο.
Κλείσιμο
Ήταν ο μεγαλύτερος τσιγγούνης της γης, ένας άνθρωπος παθολογικά άρρωστος με το χρήμα, που δεν ήταν διατεθειμένος εξαρχής να πληρώσει, όχι τα 17.000.000 δολάρια που του ζητούσαν, αλλά ούτε ένα σεντ.

Κι αυτό το κατάλαβαν όλοι από τα πρώτα 24ωρα της απαγωγής του 16χρονου τότε εγγονού του που σεργιάνιζε αμέριμνος κοντά στην πιάτσα Ναβόνα το βραδάκι της 10ης Ιουλίου του 1973, αγνοώντας τι επρόκειτο να πάθει, εξαιτίας του επιθέτου Γκετί.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης