H Premier League και το Euro 2020 διεξάγονται κανονικά... στις οθόνες μας!

H Premier League και το Euro 2020 διεξάγονται κανονικά... στις οθόνες μας!

Από την Premier League και την Bundesliga, στο Euro 2020, τη Formula 1 και το τένις! Τα eSports γίνονται όλο και πιο δημοφιλή, προσφέροντας πολλές επιλογές στους φιλάθλους

bwin1
bwin: Τα eSports παίζουν εδώ! |21+

Το 2015 διεξήχθη μία έρευνα, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι σε ολόκληρο τον πλανήτη λίγο πάνω από 800.000 άνθρωποι γνώριζαν τι είναι τα eSports. Το 2017 αυτός ο αριθμός είχε εκτοξευθεί σε 1,28 δισεκατομμύρια, ενώ το 2019 φτάσαμε στα 1,57! Η ευκολία στην ζωντανή παρακολούθηση όλων των τουρνουά, η διάδοση των κονσόλων (PlayStation, Xbox), η βελτίωση των παιχνιδιών (γραφικά και ποιότητα) και η αύξηση των ταχυτήτων στο διαδίκτυο αποτελούν τους κυριότερους παράγοντες στη θεαματική άνοδο μίας ολόκληρης βιομηχανίας: Τα eSports, ή αλλιώς Εlectronic Sports αποτελούν την ορολογία με την οποία περιγράφονται τα οργανωμένα τουρνουά που διεξάγονται για γνωστά ηλεκτρονικά παιχνίδια, στα οποία, ανάλογα με την εμβέλεια της διοργάνωσης, αγωνίζονται από επαγγελματίες παίκτες μέχρι γνωστούς αθλητές!

Μία από τις πιο ανερχόμενες κατηγορίες των eSports είναι το eSoccer. Ο αμυντικός της Σεβίλλης, Ρεγκιγιόν, και ο επιθετικός της Μπέτις, Μπόρχα Ιγκλέσιας, έκλεισαν ραντεβού στο PlayStation ένα βράδυ Κυριακής, προκειμένου να δώσουν το μεγάλο ντέρμπι της πόλης από τα σπίτια τους, όταν η Ισπανία εισήλθε στη φάση του lockdown. Μετέδωσαν ζωντανά το παιχνίδι και περισσότεροι από 62.000 οπαδοί το παρακολούθησαν. Ήταν ένας αριθμός που τους άφησε και τους δύο άφωνους!

Οι μεγάλες διοργανώσεις eSoccer είναι στη bwin |21+

Με το ποδόσφαιρο να έχει κατεβάσει ρολά, οι φίλαθλοι βρίσκουν διέξοδο βλέποντας live αγώνες eSoccer σε τουρνουά. Πλέον, εκτός από gamers, η συμμετοχή επαγγελματιών ποδοσφαιριστών και celebrities συνεχώς αυξάνεται. Οποιοσδήποτε μπορεί να δει ζωντανά όσα παιχνίδια ποδοσφαίρου επιθυμεί κι έτσι αυτή η διέξοδος αποδεικνύεται πολύ γρήγορα η πιο δημοφιλής.

Οι κορυφαίες ομάδες του πλανήτη έχουν εδώ και χρόνια προσλάβει επαγγελματίες gamers, που τις εκπροσωπούν σε virtual πρωταθλήματα, όμως με το κενό στις επίσημες διοργανώσεις εμφανίστηκε η ανάγκη να γεμίσει και άλλο το ημερολόγιο, προκειμένου να ικανοποιηθεί η «δίψα» των ποδοσφαιρόφιλων. Η έμπνευση των δύο Ισπανών ποδοσφαιριστών έδωσε την ιδέα σε έναν από τους πιο γνωστούς σχολιαστές των eSports στην Ισπανία να κάνει ένα απλό ερώτημα στα social media: απευθύνθηκε στους συλλόγους και τους ρώτησε δημόσια αν θα τους ενδιέφερε να διοργανώσουν ένα τουρνουά, στο οποίο θα εκπροσωπηθεί η κάθε μία από τις 20 ομάδες από έναν ποδοσφαιριστή της.

 «Ήταν μία έμπνευση της στιγμής. Δεν είχα συνεννοηθεί με κανέναν», αποκάλυψε ο Γιάνος, που ήταν πίσω από την ιδέα. «Έμεινα έκπληκτος από το πόσο γρήγορα απάντησαν οι ομάδες. Μέσα σε μιάμιση ώρα αποδέχθηκαν την πρόσκληση οι μισές ομάδες. Οι ποδοσφαιριστές παίζουν πολύ περισσότερο video games σήμερα. Θέλουν πάντα να κερδίζουν, έχοντας τον ανταγωνισμό στα γονίδιά τους. Θα εκπροσωπήσουν τις ομάδες τους και κανένας δεν θέλει να χάσει», ολοκλήρωσε.




eSoccer: Live στοίχημα με υψηλές αποδόσεις! | 21+

Κλείσιμο
Πόσοι παρακολούθησαν το τουρνουά κατά τις δύο ημέρες που διήρκησε; Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο θεατές! Όπως και στο πραγματικό ποδόσφαιρο, έτσι και στο eSoccer τα πράγματα εξελίσσονται πολύ γρήγορα.  Οι Άγγλοι έκαναν την αρχή με μια πρώτη διοργάνωση φιλανθρωπικού σκοπού, ενώ ακολούθησε η Bundesliga με μία πιο εξελιγμένη μορφή του τουρνουά. Σ΄αυτό δήλωσαν συμμετοχή αρχικά 26 ομάδες από την πρώτη και τη δεύτερη κατηγορία, ενώ όταν ανακοινώθηκε ότι θα διεξαχθούν δύο έξτρα αγωνιστικές, οι συμμετοχές έφτασαν στις 30, με τους διαιτητές να έχουν τη δική τους ομάδα! Τέσσερις αγωνιστικές προγραμματίστηκαν τα Σαββατοκύριακα σε ώρες που θα διεξάγονταν οι πραγματικοί αγώνες. Τα παιχνίδια ήταν διπλά. Στο ένα αναμετρήθηκαν ποδοσφαιριστές και στο άλλο gamers ή celebrities. Στο τέλος, ο νικητής αναδείχθηκε από το συνολικό σκορ των δύο αναμετρήσεων.

Το ενδιαφέρον είναι τόσο μεγάλο που όλο και περισσότερα νέα τουρνουά κάνουν την εμφάνισή τους, έχοντας μάλιστα τις… ευλογίες των ίδιων των Ομοσπονδιών ή των επίσημων πρωταθλημάτων. Με την αναβολή του Euro για το καλοκαίρι του 2021, για παράδειγμα, τη θέση του φέτος παίρνει το eEuro 2020, που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της UEFA, με gamers να εκπροσωπούν κάθε ένα από τα 55 μέλη της. Στην τελική φάση θα υπάρχει, μάλιστα και ελληνική εκπροσώπηση, καθώς η Εθνική μας έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε, κάνοντας μόνο νίκες! Αφού ολοκληρωθούν τα πλέι οφ που θα δώσουν τα τελευταία εισιτήρια, τα τελικά θα πραγματοποιηθούν στα τέλη Μαΐου και θα αναδείξουν τον μεγάλο πρωταθλητή.

Όλη η μαγεία των esports στη bwin! |21+

Στο Μεξικό, το πήγαν ένα βήμα παραπέρα και αποφάσισαν να διοργανώσουν ένα τουρνουά με 17 αγωνιστικές, το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής! Οι 18 σύλλογοι της πρώτης κατηγορίας δήλωσαν από τρεις ποδοσφαιριστές τους, που για σχεδόν δύο μήνες θα προσπαθούν να οδηγήσουν την ομάδα τους στην κορυφή. Οι αγώνες θα διεξάγονται σχεδόν κάθε μέρα μέχρι τις αρχές του Ιουνίου και θα μεταδοθούν όλοι από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας.

Από αυτές τις διοργανώσεις δεν θα μπορούσε, φυσικά, να μείνει εκτός δράσης η Premier League. Οι 20 ομάδες της κατηγορίας δήλωσαν τους ποδοσφαιριστές που θα τους εκπροσωπήσουν, το Sky Sports ανέλαβε την προβολή των αγώνων και τα έσοδα θα διατεθούν στη μάχη κατά του Covid-19. Έγιναν 4 ματς για την προκριματική φάση, προκειμένου να οι 16 φιναλίστ να μπουν στη μάχη για το μεγάλο τρόπαιο, με το σύστημα διεξαγωγής να ακολουθεί φάσεις νοκ άουτ. Όπως και στην Bundesliga, όλες οι ομάδες θα έχουν “ικανότητα 85”, ώστε να υπάρχει ισονομία και ο ανταγωνισμός να είναι δίκαιος.

Το eSoccer παίζει εδώ! Κορυφαίες online αποδόσεις |21+

Πολλά από τα μεγάλα αστέρια του πρωταθλήματος θα λάβουν στο μεγάλο τουρνουά eSoccer. Ο Ραχίμ Στέρλινγκ θα εκπροσωπήσει την Μάντσεστερ Σίτι, ο Αλεξάντερ-Άρνολντ την Λίβερπουλ, ο Γουίλφριντ Ζαχά την Κρίσταλ Πάλας, ο Μούσα Σισοκό την Τότεναμ, ο Ζότα την Γουλβς, ο Ντιντί την Λέστερ. Και αυτοί είναι μόνο κάποιοι από τους πιο γνωστούς.

Το ποδόσφαιρο δεν είναι το μοναδικό άθλημα που μεταφέρθηκε στις κονσόλες. Η Formula 1 ήδη ξεκίνησε το F1 Esports Virtual Grand Prix, μία σειρά αγώνων σε υπολογιστή. Κάθε ομάδα έχει στις τάξεις της είτε κάποιον επαγγελματία οδηγό, είτε κάποιον άλλον γνωστό αθλητή. Το πρώτο Grand Prix το κέρδισε ο Ζου, οδηγός της Formula 2. Το παράδειγμά της Formula 1 ακολούθησε με μεγάλη επιτυχία και το Moto GP, που ξεκίνησε τους δικούς του αγώνες. Στο τένις, το Mutua Madrid Open Virtual Pro φέρνει στα ψηφιακά κορτ πολλά μεγάλα ονόματα, όπως ο Ραφαέλ Ναδάλ, ο Ντόμινικ Τιμ κι ο Άντι Μάρεϊ, που αφήνουν τις ρακέτες και πιάνουν τα χειριστήρια!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης