Κορωνοϊός - UEFA: «Εξαντλήστε κάθε πιθανότητα λήξης των πρωταθλημάτων»

Κορωνοϊός - UEFA: «Εξαντλήστε κάθε πιθανότητα λήξης των πρωταθλημάτων»

H UEFA ζητά από τις Ομοσπονδίες να διερευνήσουν όλες τις πιθανές επιλογές για την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων - Τι ισχύει στις διακοπές

uefa_apofasi
Η εκτελεστική επιτροπή της UEFA συνεδρίασε, ώστε να δώσει κατευθυντήριες γραμμές στις Ομοσπονδίες για το μέλλον των πρωταθλημάτων τους. Στόχος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας είναι να ολοκληρωθούν όλες οι Λίγκες, γι αυτό και κάλεσε τα μέλη της να διερευνήσουν κάθε τρόπο πριν πάρουν απόφαση για διακοπή! Αν δε συμβεί αυτό, τότε τα ευρωπαϊκά εισιτήρια θα δίνονται με κριτήριο τη βαθμολογία!

Η UEFA συνεχίζει επίσης να συζητά τις δύο πιθανές παραλλαγές σχετικά με τον τρόπο συνέχισης. Το ένα σενάριο αναφέρει πως πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι εγχώριες διοργανώσεις έως τις 3 Αυγούστου, έτσι ώστε οι αγώνες του Champions League και του Europa League να μπορούν να παιχτούν τον Αύγουστο. Το άλλο σενάριο είναι να γίνονται παράλληλα τα παιχνίδια εντός κι εκτός συνόρων!

Αναλυτικά τα όσα συζητήθηκαν...

Ενώ οι εθνικές ομοσπονδίες και οι λίγκες θα κάνουν ό, τι περνάει από το χέρι τους για να ολοκληρώσουν τις εγχώριες διοργανώσεις, ίσως έχουν απόλυτα κατανοητούς λόγους για να τις ολοκληρώσουν πρόωρα, ειδικά στις παρακάτω περιπτώσεις:

- Η ύπαρξη μιας επίσημης απαγόρευσης αθλητικών γεγονότων, η οποία δεν θα επιτρέπει στις εγχώριες διοργανώσεις να ολοκληρωθούν πριν από μια ημερομηνία που θα κάνει δυνατή την έγκαιρη ολοκλήρωση της φετινής σεζόν, ενόψει της έναρξης της επόμενης.

- Ανυπέρβλητα οικονομικά προβλήματα που θα καταστήσουν αδύνατη την ολοκλήρωση της σεζόν γιατί θα έθεταν σε κίνδυνο την μακροπρόθεσμη οικονομική σταθερότητα των εγχώριων διοργανώσεων και/ή συλλόγων.

Αν μια εγχώρια διοργάνωση ολοκληρωθεί για νόμιμους λόγους σύμφωνα με τις παραπάνω συνθήκες, η UEFA θα ζητήσει από τις εθνικές ομοσπονδίες να επιλέξουν τις ομάδες για τις διοργανώσεις της UEFA της σεζόν 2020-21 βασισμένες στα αθλητικά επιτεύγματα στις εγχώριες διοργανώσεις της σεζόν 2019-20:

- Η διαδικασία επιλογής των ομάδων θα πρέπει να βασίζεται σε αντικειμενικά, διαφανή και αμερόληπτα κριτήρια. Οι εθνικές ομοσπονδίες και οι λίγκες θα πρέπει διαφορετικά να έχουν την ικανότητα να αποφασίσουν τις τελικές θέσεις στις εγχώριες διοργανώσεις τους, λαμβάνοντας υπόψη τους τις συγκεκριμένες συνθήκες κάθε διοργάνωσης.

Κλείσιμο
- Ο τελικός καθορισμός των επιλέξιμων θέσεων για τις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA θα πρέπει να επιβεβαιωθεί από τους αρμόδιους φορείς σε εγχώριο επίπεδο.

Η UEFA επιφυλάσσεται του δικαιώματος να απορρίψει ή να αξιολογήσει την παρουσία οποιασδήποτε ομάδας προτείνει μια εθνική ομοσπονδία σε μια διοργάνωση που θα λήξει πρόωρα, σε περίπτωση που:

- Οι εγχώριες διοργανώσεις δεν ολοκληρώθηκαν πρόσφατα βασισμένες στους λόγους που δόθηκαν από τις οδηγίες της UEFA ή βάση οποιουδήποτε λόγου δημόσιας υγείας.

- Οι ομάδες που επιλέχθηκαν, προέκυψαν από μια διαδικασία που δεν ήταν αντικειμενική, διαφανής και αμερόληπτη, ώστε οι επιλεγμένες ομάδες να μην θεωρείται ότι παίρνουν το εισιτήριο με αθλητικά κριτήρια.

- Υπάρχει μια δημόσια αντίληψη για αδικία για την πρόκριση της ομάδας.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Times - UEFA : Με βαθμολογικά κριτήρια τα εισιτήρια σε Champions και Europa League

Βίντεο: Ο μοναδικός Ρονάλντο έκανε κλήρωση... Champions League για τις δουλειές του σπιτιού

Αντιπρόεδρος ΔΟΕ: «Οι Ολυμπιακοί θα γίνουν το 2021 ή καθόλου - Μη πρακτική η μόνιμη τέλεση τους στην Ελλάδα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης