Κηρύχθηκε πτωχευμένηη ιστορική Λόκερεν. Ο βελγικός σύλλογος, που μετρά 97 χρόνια ζωής, αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα τα τελευταία χρόνια και βρέθηκε να παίζει στην δεύτερη κατηγορία.
Τα χρέη της έφτασαν τα 5 εκατ. ευρώ και τα δικαστήρια της χώρας κήρυξαν την πτώχευσή της βάζοντας την εταιρεία σε καθεστώς ειδικής οικονομικής εκκαθάρισης.
«Με μεγάλη μου λύπη ανακοινώνω πως παρά τις προσπάθειές μας δεν μπορέσαμε να βρούμε χρηματοδότες ή επενδυτές για να πληρώσουμε τα χρέη μας μέσα στις προθεσμίες και συνεπώς αποδεχόμαστε την απόφαση του δικαστηρίου», δήλωσε ο πρόεδρος Λουί Ντε Βράις.
Η Λόκερεν έχει κατακτήσει δύο Κύπελλα στην ιστορία της, ενώ έχει παίξει οκτώ σεζόν στα Κύπελλα Ευρώπης με τελευταία το 2014. Μάλιστα το 1981 είχε αποκλείσει τον Άρη στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου UEFA.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.