Κορωνοϊός - Αθλητισμός: Εγκλωβισμένος στη Σαρέμα της Εσθονίας ο Γιάννης Καλμαζίδης

Κορωνοϊός - Αθλητισμός: Εγκλωβισμένος στη Σαρέμα της Εσθονίας ο Γιάννης Καλμαζίδης

Ο Έλληνας προπονητής της τοπικής ομάδας βόλεϊ, βγήκε εδώ και 10 ημέρες από την καραντίνα, καθώς ο κορωνοϊός χτύπησε και τη Σαρέμα, ωστόσο παραμένει εγκλωβισμένος στο νησί της Εσθονίας αναζητώντας τρόπο επιστροφής στην Ελλάδα

Kalma111
Όταν στις 2 Ιανουαρίου ο Γιάννης Καλμαζίδης αποφάσιζε να πει το «ναι» στην πρόταση της Εσθνικής Σαρέμα, δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι θα ζούσε μέσα σε δύο μήνες όσα ζουν κάποιοι σε μία ζωή...

Στις 12 Φεβρουαρίου το αεροπλάνο που μετέφερε την αποστολή της ομάδας του στην Αλμερία της Ισπανίας για τον επαναληπτικό αγώνα της φάσης των 16 του Challenge Cup, έχασε πάνω από τη Γαλλία τη μία του μηχανή και υποχρεώθηκε σε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο του Μπορντό. Με άλλο αεροπλάνο η αποστολή έφτασε στον προορισμό της και την επομένη πήρε τη νίκη πρόκριση κάνοντας πολλούς να σκεφτούν «κάθε εμπόδιο σε καλό».

Μόνο που αυτή η πρόκριση ήταν η αρχή του... τρόμου για τον Έλληνα τεχνικό και την ομάδα του που είδε το όνειρο των δύο αγώνων με την ιταλική Μιλάνο να ματετρέπεται σε εφιάλτη.

Kalma2
Kalma1


Στις 26/2 όταν άρχισαν να διαφαίνονται τα πρώτα προβλήματα στην Ιταλία, η CEV (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία) ανακοίνωσε ότι οι αγώνες θα διεξαχθούν στην Εσθονία το διήμερο 4-5 Μαρτίου όπως και έγινε με τους Ιταλούς να κερδίζουν την πρόκριση, αλλά φεύγοντας να αφήνουν στο νησί το... αποτύπωμα του κορωνοϊού.

Κλείσιμο
Πριν συμπληρωθεί μια εβδομάδα εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα (τιμ μάνατζερ, βοηθός, φυσιοθεραπευτής) και όλη η ομάδα μπήκε σε καραντίνα με τον Καλμαζίδη να βρίσκεται από τις 10 έως τις 24 Μαρτίου κλεισμένος στο σπίτι του...

Κι όταν η καραντίνα έληξε (στο μεσοδιάστημα είχε βρεθεί θετικός, αλλά ήδη ανάρρωσε ο Κουβανός πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ Χαβιέ Χιμένες), αποδείχθηκε πως τόσο ο Καλμαζίδης (ο οποίος δεν είχε κανένα σύμπτωμα και έτσι δεν χρειάστηκε να υποβληθεί σε κάποιο τεστ) όσο και οι υπόλοιποι ξένοι της ομάδας έχουν αποκλειστεί στην Εσθονία.

Kalmazzzzzz
Kalma4


«Είμαι σε καθημερινή επαφή με την ελληνική πρεσβεία στο Ταλίν, αλλά υπάρχει μεγάλο πρόβλημα καθώς έχουν διακοπεί οι πτήσεις από και προς τις περισσότερες χώρες, ενώ έχει απαγορευτεί και η ακτοπλοϊκή σύνδεση με Φινλανδία, Σουηδία», μας είπε ο Έλληνας τεχνικός ο οποίος εξέτασε και το ενδεχόμενο να ταξιδέψει οδικώς έως την Θεσσαλονίκη, αλλά γρήγορα εγκατέλειψε την ιδέα.

«Απ' ότι ξέρω η Σερβία έχει κλείσει τα βόρεια σύνορα της, αλλά πριν φτάσω καν εκεί, δεν θα μπορούσα να περάσω την Πολωνία που επίσης έχει επιβάλλει ανάλογη απαγόρευση. Καθημερινά μιλάω με το πρακτορείο που συνεργάζεται η ομάδα για να δούμε αν τυχόν έχουν ανοίξει κάποιες πτήσεις, όμως αντιλαμβάνομαι πως αν υπάρξει κάποια αλλαγή αυτή θα συμβεί μετά από δύο εβδομάδες τουλάχιστον».

Το μόνο παρήγορο είναι ότι τουλάχιστον μπορεί εδώ και λίγες ημέρες να βγει από το σπίτι για να κάνει τα απαραίτητα ψώνια ή να πάρει λίγο αέρα, ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα βρεθεί λύση.

«Δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο πέρα από υπομονή, καθώς όλοι βιώνουμε κάτι πρωτόγνωρο και η προσαρμογή μας στα νέα δεδομένα ήταν κάτι παραπάνω από βίαιη. Ευτυχώς η οικογένεια μου στην Θεσσαλονίκη είναι καλά κι αυτό διώχνει λίγο το άγχος, αλλά με οπλίζει και με μεγαλύτερη υπομονή για την επιστροφή στην Ελλάδα».

Πάντως ακόμη και τώρα που όπως όλες οι δραστηριότητες στη Σαρέμα έχουν απαγορευτεί, οι αθλητές της ομάδας βρίσκουν την ευκαιρία να πάρουν μια μπάλα και να παίξουν έστω και για λίγα λεπτά..
Saarema_Coronovirus_Days1




Saarema_Coronovirus_Days2


Ειδήσεις σήμερα:

Φορτίο 80 τόνων υγειονομικού υλικού ήρθε από την Κίνα με ειδικά ναυλωμένο Antonov

UEFA: Σκέψεις για Champions League και Europa League μέχρι και Αύγουστο

Σχεδιάζει παρέμβαση στην αυριανή Ολομέλεια ο Μητσοτάκης για την τήρηση των μέτρων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης