TIME: Η Ουίλιαμς στις 100 γυναίκες που καθόρισαν τον τελευταίο αιώνα

TIME: Η Ουίλιαμς στις 100 γυναίκες που καθόρισαν τον τελευταίο αιώνα

H Σερένα Ουίλιαμς συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 100 γυναίκες που στιγμάτισαν τον τελευταίο αιώνα, σύμφωνα με το περιοδικό Time

000_1O96RU
Τις γυναίκες που "σημάδεψαν" τα τελευταία 100 χρόνια ανέδειξε το περιοδικό TIME.

Κάθε γυναίκα, μια χρονιά, και κάθε χρονιά ένα εξώφυλλο στο δημοφιλές αμερικανικό περιοδικό. Στη λίστα με τις 100 γυναίκες συναντάμε και 4 αθλήτριες, οι 2 εκ των οποίων είναι από τον χώρο του τένις.

Η μόνη εν ενεργεία είναι η Σερένα Ουίλιαμς. Η Αμερικανίδα είναι η κορυφαία γυναίκα για το έτος 2003 αφού τότε με την κατάκτηση του Australian Open έγινε η 5η γυναίκα στην ιστορία του τένις που έχει κερδίσει τον τίτλο και στα 4 Grand Slam.

Η Σερένα Ουίλιαμς είναι σήμερα η Νο1 παίκτρια σε κατακτήσεις Grand Slam στην open era αφού έχει 23! Είναι η τελευταία χρονικά Αφροαμερικανίδα που κατέκτησε Grand Slam και συνολικά στην καριέρα της έχει 75 τίτλους και είναι στην 5η θέση της σχετικής λίστας.

serena_time


Στην ίδια λίστα συναντάμε την Μπέιμπ Ντίντρικσον-Ζαχάριας το έτος 1932 η οποία κέρδισε 3 Ολυμπιακά μετάλλια στο Λος Άντζελες (1932) στον στίβο ενώ στην καριέρα της διέπρεψε και στο γκολφ, στο μπέιζμπολ και στο μπάσκετ.

Το 1975 γυναίκα της χρονιάς είναι η Μπίλι Τζιν Κινγκ. Η σπουδαία Αμερικανίδα τενίστρια ηγήθηκε στις αρχές εκείνης της δεκαετίας της καμπάνιας για την ισότητα ανδρών-γυναικών στο τένις (έπαθλα). Κέρδισε συνολικά σε απλό, διπλό, μικτό 39 τίτλους Grand Slam αλλά η μεγαλύτερη νίκη της ήταν η ίδρυση της WTA και ο αγώνας της για την ισότητα των δυο φύλων.

To 1988 εξώφυλλο στο ΤΙΜΕ έγινε η Φλόρενς Γκρίφιθ-Τζόινερ η οποία όμως το 1998 έφυγε αιφνίδια από τη ζωή σε ηλικία 39 ετών. Η Τζόινερ κατέκτησε 4 μετάλλια στο στίβο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ ενώ είχε άλλο ένα το 1984 στο Λος Άντζελες.

Κλείσιμο
Κατείχε τα παγκόσμια ρεκόρ στα 100 και 200μ. Μετά από τον θάνατο της αναπτύχθηκαν θεωρίες για χρήση αναβολικών.

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης