Super League 1, Πανιώνιος - ΑΕΚ 1-1: Το έσωσε... με Κλωναρίδη

Super League 1, Πανιώνιος - ΑΕΚ 1-1: Το έσωσε... με Κλωναρίδη

Ο Πανιώνιος κρατούσε στα χέρια του μια κομβική, ενόψει πλέι άουτ νίκη, όμως η γκολάρα του Κλωναρίδη στο 92' γλίτωσε την ΑΕΚ, από την 2η ήττα στην εποχή Καρέρα

5049026
Με φοβερό μακρινό σουτ του Κλωναρίδη στο 92’ η ΑΕΚ πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) από τον Πανιώνιο στην άδεια –λόγω του κεκλεισμένων των θυρών- Νέα Σμύρνη. Οι πολλές απουσίες της Ένωσης είχαν αντίκτυπο στην αγωνιστική της εικόνα, με την άμυνα των κιτρινόμαυρων να παρουσιάζει ανεξήγητα μεγάλα κενά (σε σχέση με ό,τι έχει συνηθίσει να δείχνει επί Καρέρα), έχοντας σοβαρά προβλήματα στις αντεπιθέσεις του Πανιωνίου και δεχόμενη αρκετές τελικές. Το γκολ που έδινε σπουδαία νίκη στον Πανιώνιο για την παραμονή μέχρι τις καθυστερήσεις σημείωσε στο τέλος του πρώτου μέρους ο Εμμανουηλίδης, με τον Κότνικ να συμβάλλει και αυτός σημαντικά με τις αρκετές επεμβάσεις του. Η Ένωση στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού με τον Κλωναρίδη που είχε περάσει ως αλλαγή κατάφερε να φύγει με τον βαθμό, πετώντας όμως την ευκαιρία να μειώσει κι άλλο τη διαφορά της από τον ΠΑΟΚ για τη 2η θέση. Όσο για τον Πανιώνιο έχασε κι αυτός μια τεράστια ευκαιρία να πάρει μια νίκη-οξυγόνο στη μάχη που δίνει για την παραμονή.

Πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, προβάδισμα με Εμμανουηλίδη ο Πανιώνιος

Ο Μάσιμο Καρέρα έκανε πράξη αυτό που είχε δηλώσει δίνοντας φανέλα βασικού στον 17χρονο Ζίγκα Λάτσι στο κέντρο της άμυνας, με τον νεαρό Σλοβένο να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Ο Καρέρα παρέταξε την αναμενόμενη ενδεκάδα με τις αρκετές απουσίες που είχε άλλωστε να διαχειριστεί, με σχηματισμό 4-2-3-1 (ή 4-3-3), κόντρα στον Πανιώνιο του Λεωνίδα Βόκολου, ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στον πάγκο των κυανέρυθρων. Οι αρκετές απουσίες και τα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα επηρέασαν την ΑΕΚ στα πρώτα λεπτά, με τον Πανιώνιο να μπαίνει ζωηρά και να απειλεί σοβαρά σε δύο περιπτώσεις στο πρώτο δεκάλεπτο. Μόλις στο 1’ ο Τσιλούλης γύρισε επικίνδυνα, αλλά ο Αραμπούλι δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα μέσα στην περιοχή, ενώ στο 8’ έπειτα από κόρνερ του Οικονομίδη, ο Ντομίνγκες με κεφαλιά ανάγκασε τον Τσιντώτα να πέσει στη γωνία του και να αποκρούσει σε κόρνερ.

Η ΑΕΚ ανέβηκε στη συνέχεια, «χτίζοντας» σωστά τις επιθέσεις της και προσπαθώντας να βγάλει συνεργασίες μπροστά, παίρνοντας τον έλεγχο. Στο 17’ ο Κότνικ απέκρουσε με γροθιές τη μακρινή εκτέλεση φάουλ του Βέρντε, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Χουλτ βρήκε τον Αλμπάνη μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε από πλάγια θέση πέρασε άουτ. Μία νέα όμορφη ανάπτυξη των παικτών του Καρέρα στο 25’ πήγε να βάλει μπροστά την ΑΕΚ στο σκορ. Ο Σαμπανάτζοβιτς με τον Μάνταλο συνεργάστηκαν παίζοντας κάθετα, με τον αρχηγό της Ένωσης να τροφοδοτεί τον νεαρό Βόσνιο μέσο που είχε πατήσει περιοχή, αλλά το πλασέ του «Σάμπα» απέκρουσε στη γωνία του ο Κότνικ. Το ματς είχε ρυθμό, με την μπάλα να φτάνει σχετικά εύκολα στις δύο περιοχές, αλλά αυτό που έλειπε τόσο στον Πανιώνιο, όσο και στην ΑΕΚ ήταν η σωστή τελική ενέργεια. Όπως για παράδειγμα στο 40’ όταν ο Σιμόες βρήκε με σέντρα ακριβείας τον Σβάρνα από πλεονεκτική θέση μέσα στη μικρή περιοχή, αλλά η κεφαλιά του στόπερ της ΑΕΚ δεν βρήκε στόχο.

Οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες συνεχίζονταν. Δύο λεπτά αργότερα, στο 42’ ο Λάτσι έβαλε σωτήρια το κεφάλι του στο πλασέ του Τσιλούλη, με την μπάλα να έχει τροχιά προς την εστία, για να ακολουθήσει άλλη μια καλή στιγμή για την ΑΕΚ στο 44’ με σουτ του Παουλίνιο που έβγαλε στη γωνία του σε κόρνερ ο Κότνικ. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ωστόσο, οι κυανέρυθροι πήραν το προβάδισμα. Σε μια αντεπίθεση, τα μαρκαρίσματα στην άμυνα της ΑΕΚ χάθηκαν, ο Αραμπούλι πλάγια μέσα στην περιοχή επιχείρησε να πλασάρει, δίνοντας ουσιαστικά ασίστ στον Εμμανουηλίδη, ο οποίος σε κενή εστία έκανε το 1-0 στην εκπνοή του ημιχρόνου!

Έφυγε με τον βαθμό η ΑΕΚ από τη Νέα Σμύρνη με σουτάρα του Κλωναρίδη στις καθυστερήσεις

Κλείσιμο
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Καρέρα προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή με τον Κλωναρίδη να αντικαθιστά τον Αλμπάνη. Η ΑΕΚ πήρε την κατοχή, επιβάλλοντας το παιχνίδι της, με τον Πανιώνιο να την περιμένει στο δικό του μισό, έχοντας το προβάδισμα στο σκορ. Η πρώτη τελική στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 54’ με τον Αραούχο να πιάνει την κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου, με τον σταθερότατο Κότνικ να μπλοκάρει. Η ΑΕΚ συνέχιζε να ελέγχει απόλυτα το ματς, αυξάνοντας την πίεση στην άμυνα των γηπεδούχων, με τον Πανιώνιο όμως να χάνει σπουδαία φάση στο 59’ για το δεύτερο γκολ. Ο Αραμπούλι έφυγε στην πλάτη της άμυνας, πέρασε και τον Τσιντώτα που επιχείρησε έξοδο, αλλά από πλάγια θέση από τα αριστερά πλάσαρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Για τον Πανιώνιο, βέβαια ο Κότνικ ήταν ανίκητος. Στο 63’ ο Κλωναρίδης τροφοδότησε τον Σιμόες ο οποίος βρήκε χώρο, πλάσαρε, αλλά ο τερματοφύλακας των κυανέρυθρων έδιωξε εντυπωσιακά στη γωνία του σε κόρνερ.

Η ΑΕΚ, ωστόσο, συνέχιζε να έχει σοβαρά προβλήματα στις αντεπιθέσεις του Πανιωνίου, με τους κυανέρυθρους να χάνουν δύο εξαιρετικές φάσεις για το δεύτερο γκολ. Αρχικά στο 70’ σε σουτ του Τσιλούλη που έδιωξε εντυπωσιακά με τα ακροδάχτυλα ο Τσιντώτας και στη συνέχεια στο 72’ με τον Εμμανουηλίδη να βγαίνει τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ πλασάροντας δίπλα από το κάθετο. Με τα λεπτά να παιρνούν και το 1-0 να παραμένει, ο Καρέρα φρέσκαρε το κέντρο του με τον Σιμάνσκι να παίρνει τη θέση του Σαμπανάτζοβιτς, αλλά και τα άκρα του με τον νεαρό Μαχαίρα να ντεμπουτάρει παίρνοντας τη θέση του Βέρντε. Η ΑΕΚ πίεσε πολύ στα τελευταία λεπτά, είχε τελικές με Μάνταλο και Κλωναρίδη, και το γκολ της ισοφάρισης ήρθε στο 92’ με ένα εξαιρετικό μακρινό σουτ του Κλωναρίδη, ο οποίος έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» του Κότνικ, γράφοντας το τελικό 1-1.

MVP: Φοβερό ματς από τον Κότνικ που είχε αρκετές και σημαντικές αποκρούσεις, κατεβάζοντας ρολά και κρατώντας την εστία του ανέπαφη μέχρι το 92’ και το καταπληκτικό γκολ του Κλωναρίδη.

Στο ύψος του: Ο Εμμανουηλίδης δημιούργησε πολλά προβλήματα με την ταχύτητά του στην κόντρα στην άμυνα της ΑΕΚ και είναι αυτός που σκόραρε και το γκολ των κυανέρυθρων. Από την Ένωση ο Κλωναρίδης έδωσε πνοή επιθετικά με την είσοδό του στο δεύτερο μέρος και ήταν αυτός που σημείωσε ένα πολύ όμορφο τέρμα για να δώσει στην ΑΕΚ τουλάχιστον τον ένα βαθμό στο φινάλε.

Αδύναμος κρίκος: Η άμυνα της ΑΕΚ, με μια νέα τετράδα, αντιμετώπισε πολλά προβλήματα. Τόσο στο γκολ του Πανιωνίου με κακές τοποθετήσεις, όπου χάθηκαν τα μαρκαρίσματα στην κόντρα και οι κυανέρυθροι πήραν το προβάδισμα στην εκπνοή του πρώτου μέρους, αλλά και γενικότερα σε όλο το ματς, έχοντας σοβαρά κενά, ειδικότερα στις αντεπιθέσεις του Πανιωνίου.

Η γκάφα: Την έκανε ο Αραμπούλι στο 59’ που πέρασε και τον Τσιντώτα και με την εστία κενή από πλάγια θέση σημάδεψε την εξωτερική πλευρά των διχτύων, χάνοντας σπουδαία φάση να τελειώσει το ματς για τον Πανιώνιο.

Το στραγάλι: Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Ευαγγέλου. Δεν υπήρχαν άλλωστε και οι πολύ δύσκολες φάσεις στο ματς.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Πρώτο κακό ματς της ΑΕΚ έπειτα από καιρό με τον Καρέρα στον πάγκο, με αρκετές απουσίες και νέα πρόσωπα βέβαια στην ενδεκάδα. Σοβαρά κενά στην άμυνα και προβλήματα στις αντεπιθέσεις, δεχόμενη αρκετές τελικές, ενώ οι κιτρινόμαυροι δεν είχαν και καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια. Η Ένωση πήρε τον βαθμό στο τέλος με την γκολάρα του Κλωναρίδη, αλλά έχασε σπουδαία ευκαιρία να μειώσει κι άλλο την απόσταση από τον ΠΑΟΚ για και τη 2η θέση. Κατήφεια στον Πανιώνιο, ο οποίος μέσα από τα χέρια του έχασε στο τέλος μια νίκη-οξυγόνο στη μάχη που δίνει για την παραμονή.

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος (Λεωνίδας Βόκολος): Κότνικ, Ρέντζας, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Οικονομίδης (84’ Λυμπεράκης), Παπαγεωργίου, Εμμανουηλίδης (91’ Καμαρά), Τσιλούλης, Παπανικολάου, Αραμπούλι (89’ Ρέτσος)

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Χουλτ, Λάτσι, Σβάρνας, Παουλίνιο, Σιμόες, Σαμπανάτζοβιτς (71’ Σιμάνσκι), Μάνταλος, Αλμπάνης (46’ Κλωναρίδης), Βέρντε (77’ Μαχαίρας), Αραούχο

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης