Γεραπετρίτης στον ΘΕΜΑ 104,6: Η ΕΠΟ θα λειτουργεί πλέον σε νέα πρότυπα

Γεραπετρίτης στον ΘΕΜΑ 104,6: Η ΕΠΟ θα λειτουργεί πλέον σε νέα πρότυπα

«Έχει σημασία ο τρόπος εκλογής για τον τρόπο που λειτουργεί» είπε για την ΕΠΟ στον ΘΕΜΑ 104,6 - «Ο οποιοσδήποτε δεν σέβεται τους κανόνες θα έχει ποινή εξόδου από τις ευρωπαικές διοργανώσεις»

grapetrits-thema
«Το πρόβλημα δεν είναι στην ποιότητα του αθλητικού μερους του ποδοσφαίρου αλλά περιφερειακά» είπε το πρωί της Τετάρτης στον ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης αναφερόμενος στο συνυποσχετικό που υπέγραψε η κυβέρνηση, την Τρίτη, με την UEFA και τη FIFA.

Όπως εξήγησε ο κ. Γεραπετρίτης οι δύο ομοσπονδίες δεσμεύονται ότι εντός τριών μηνών θα καταθέσουν προτάσεις βασισμένες σε καλές ευρωπαϊκές πρακτικές που θα αφορούν, μεταξύ άλλων, «την οργάνωση των εθνικών ομοσπονδιών περιλαμβανομένων των εκλογών, τον έλεγχο κατά της χειραγώγησης και συνιστωσών όπως το αντιντόπινγκ, τα ζητήματα της διαιτησίας και τα οργανωτικά αυτής».

«Είναι κρίσιμο να υπάρξουν νέοι θεσμοί, να αλλάξει το μείγμα του ποδοσφαίρου. Η ΕΠΟ θα λειτουργεί σε νέα πρότυπα, θα συγκροτείται με εντελώς διαφορετικό τρόπο» πρόσθεσε ο κ. Γεραπετρίτης.

Όπως τόνισε ειδικά για την ΕΠΟ «έχει σημασία ο τρόπος εκλογής για τον τρόπο που λειτουργεί που θα πρέπει να είναι ακέραιος. Αυτό θα γίνει με ένα εντελώς νέο σχήμα».

«Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για νέους κανόνες που δεν πρέπει να τη χάσουμε» πρόσθεσε ο κ. Γεραπετρίτης εξηγώντας ότι «όσο δεν έχεις σθεναρούς θεσμούς, έχεις παράγοντες που αγνοούν τους θεσμούς».

«Αν έχεις θεσμούς με ποινές ανάλογες των παραβάσεων που θα "πονάνε"», τότε θα υπάρξει αλλαγή και βελτίωση πρόσθεσε ο κ. Γεραπετρίτης.

Επανέλαβε, τέλος, ότι «ο οποιοσδήποτε δεν σέβεται τους κανόνες θα έχει ποινή εξόδου από τις ευρωπαικές διοργανώσεις. Ο μισαλλόδοξος λόγος θα πάψει να υφίσταται και δεν θα υπάρξει καμία ανοχή».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης