Καλαϊτζάκης: Όνειρο η Εθνική ομάδα, ο coach Πιτίνο ζήτησε να επιστρέψω

Καλαϊτζάκης: Όνειρο η Εθνική ομάδα, ο coach Πιτίνο ζήτησε να επιστρέψω

Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης μίλησε για την παρθενική του κλήση στην Εθνική ομάδα ενόψει των Προκριματικών του Eurobasket 2021, αποκάλυψε την επιθυμία του Ρικ Πιτίνο για την άμεση επιστροφή του στον Παναθηναϊκό ενώ εξηγεί ότι θέλει να ξαναφορέσει τη φανέλα με το τριφύλλι

4770824
Κατά τη διάρκεια της σεζόν 2018-19 είχε αγωνιστεί σε 19 ματς της ΕΚΟ Basket League έχοντας κατά μέσο όρο 3,4 πόντους, 0,9 ριμπάουντ και 0,7 ασίστ ανά 8:30 λεπτά συμμετοχής. Η πληθώρα παικτών, η ανάγκη για πρωταθλητισμό και οι υψηλοί ευρωπαϊκοί στόχοι, άφηναν λίγο πιο πίσω τα big prospects της ομάδας όπως ήταν και είναι ο Γιώργος Καλαϊτζάκης.

Στο πανευρωπαϊκό U20 που ακολούθησε στο Ισραήλ, ο 20χρονος γκαρντ «έβγαλε μάτια» όντας ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 19,7 πόντους. Ήξεραν, τόσο στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ όσο και ο ίδιος ο παίκτης ότι έπρεπε να δοθεί μια μεγάλη ώθηση για το μεγάλο του ξεπέταγμα. Όπερ και εγένετο. Δόθηκε δανεικός στη Νεβέζις όπου απέκτησε πρωταγωνιστικό ρόλο και έφτασε στο σημείο να είναι ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας του στο λιθουανικό πρωτάθλημα (12,1π.) και τρίτος ριμπάουντερ (4,7ριμπ.) παίζοντας 28:46 σε κάθε ματς.

Ηταν δεδομένο ότι έκανε το step up που ήθελε με αποτέλεσμα να γνωρίσει διπλή αναγνώριση! Πρώτα από τον Ρικ Πιτίνο, ο οποίος ήθελε να... επαναπατρίσει στο ΟΑΚΑ μεσούσης της σεζόν και εν συνεχεία από τον Θανάση Σκουρτόπουλο, ο οποίος τον συμπεριέλαβε στις κλήσεις της Εθνικής Ανδρών για τα Προκριματικά του Eurobasket 2021 και τα ματς με Βουλγαρία (21/2, 19:00) στην Πάτρα και με Βοσνία στην Τούζλα (24/2, 21:00).

«Δεν σταματάω εδώ και ούτε επαναπαύομαι»
Λίγο μετά την ανακοίνωση των κλήσεων από τον ομοσπονδιακό τεχνικό, ο Γιώργος Καλαϊτζάκης μίλησε στο gazzetta.gr και μοιράστηκε τις πρώτες του σκέψεις: «Μου το είπε χθες (σ.σ. Τρίτη 28/1) στην προπόνηση ο μάνατζερ της ομάδας και σήμερα είδα και την ανακοίνωση» δήλωσε αρχικά και συνέχισε: «Σίγουρα ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Από μικρός που άρχισα να παίζω μπάσκετ, είχα αυτό το όνειρο. Να παίξω κάποια μέρα στην Εθνική Ανδρών. Θεωρώ ότι κάθε παιδί που ξεκινάει να παίζει μπάσκετ και να σκέφτεται σοβαρά να ασχοληθεί με το άθλημα, στο πίσω μέρος του μυαλού του βρίσκεται η Εθνική ομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος για την κλήση μου, αλλά δεν σταματάω εδώ και ούτε επαναπαύομαι. Συνεχίζω τη σκληρή δουλειά.»

Ο ίδιος δεν περίμενε την κλήση, αλλά όπως μας είπε «γνώριζα ότι δεν θα πάνε οι παίκτες που αγωνίζονται στην EuroLeague. Ομολογώ ότι το είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου, αλλά δεν ήμουν σίγουρος για τίποτα Να πω ότι είχα μια μικρή προσμονή, μήπως και γινόταν...» ενώ για τις δύο αναμετρήσεις που έρχονται, είπε: «Δεν ξέρω τις ομάδες αλλά από τη στιγμή που μιλάμε για επίπεδο Εθνικών, σίγουρα θα είναι δύο δυνατά ματς όπου εύχομαι να κάνουμε το 2/2».

«Είμαι από μικρός Παναθηναϊκός και θέλω να επιστρέψω»
Ο Καλαϊτζάκης παραμένει ταπεινός στις δηλώσεις του σε ερώτηση για το αν έχει στόχο την καθιέρωση στην Εθνική λέγοντας ότι «δεν σκέφτομαι έτσι. Στοχος μου είναι να δουλεύω καθημερινά. Τώρα αν γίνει κάτι τέτοιο θα είμαι πολύ χαρούμενος αλλά πρωταρχικός μου στόχος είναι να βελτιώνομαι συνέχεια» ενώ ξεκαθάρισε ότι «το να έρθω στη Λιθουανία λειτούργησε καλύτερα στην εξέλιξή μου από το να πήγαινα δανεικός σε άλλη ελληνική ομάδα. Εδώ έχουν άλλη φιλοσοφία και τους βλέπουν όλους σαν κανονικούς παίκτες. Και τους μικρούς, αλλά και τους μεγάλους. Στην Ελλάδα παίζουν περισσότεροι Αμερικανοί, οπότε υπάρχει διαφορά».

Μάλιστα αποκάλυψε ότι πριν από μερικές εβδομάδες ο Ρικ Πιτίνο είχε ζητήσει να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό ωστόσο στο τέλος κρίθηκε καλύτερο να μείνει στην Νεβέζις μέχρι το τέλος της σεζόν: «Ναι η αλήθεια είναι ότι υπήρξε συζήτηση με τον κύριο Πιτίνο και τον ατζέντη μου ώστε να επιστρέψω άμεσα στον Παναθηναϊκό. Έγιναν και κάποιες ακόμα συζητήσεις με τους ανθρώπους της ομάδας και είπαμε τελικά να τελειώσω την σεζόν στη Λιθουανία. Βλέπουμε για το καλοκαίρι».

Πάντως ο Καλαϊτζάκης περιμένει για να φορέσει ξανά τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος: «Θέλω να γίνει το καλύτερο δυνατόν. Αν είναι καλύτερο να επιστρέψω το καλοκαίρι, εννοείται ότι το θέλω! Μέσα μου θέλω να επιστρέψω γιατί από μικρός είμαι Παναθηναϊκός και θέλω να παίξω ξανά για την ομάδα.»

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης