Bundesliga, Άουγκσμπουργκ-Ντόρτμουντ 3-5: Επική ανατροπή με χατ τρικ Χάαλαντ - Δείτε όλα τα γκολ

Bundesliga, Άουγκσμπουργκ-Ντόρτμουντ 3-5: Επική ανατροπή με χατ τρικ Χάαλαντ - Δείτε όλα τα γκολ

Κανόνι με το  καλημέρα ο Χάαλαντ, έγραψε ιστορία στη Bundesliga με το χατ τρικ του κι έδωσε στη Ντόρτμουντ μεγάλη νίκη με 5-3 επί της Άουγκσμπουργκ εκτός έδρας

000_1NW4H0
Επιτέλους ένας επιθετικός. Τα πάντα στο Ντόρτμουντ κινούνται γύρω από την απόκτηση του Έρλινγκ Χάαλαντ από την Ζάλτσμπουργκ και ο Νορβηγός φρόντισε με το... καλημέρα να δείξει πως είναι έτοιμος να γίνει ο ηγέτης! Κόντρα στην Άουγκσμπουργκ έγραψε ιστορία, αφού έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Βundesliga που πετυχαίνει χατ τρικ ως αλλαγή στο ντεμπούτο του. Οι Βεστφαλοί επικράτησαν 5-3 εκτός έδρας και βρέθηκαν στο -4 από την κορυφή.



Oι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς, έλεγξαν τον ρυθμό, έκλεισαν χώρους κι εκμεταλλεύθηκαν τις αδυναμίες της Ντόρτμουντ και βρήκαν δίχτυα δυο φορές. Στο 34' ο Νιντερλέχνερ άνοιξε το σκορ από ασίστ του Βάργκας και στο 46' ο Ρίχτερ πέτυχε το 2-0. Στο 49' η Ντόρτμουντ αντέδρασε, μιας και ο Μπραντ πέτυχε το 2-1. Η Αουγκσμπουργκ όμως απάντησε και πάλι ο Νιντερλέχνερ βρήκε δίχτυα για το 3-1. Ο Φαβρ πέρασε στο ματς τον Χάαλαντ και είδε τον Νορβηγό να αρχίζει την απόσβεση! Τέσσερα λεπτά έπειτα την είσοδό του (59΄) ο Χάαλαντ με ωραίο τελείωμα πέτυχε το 3-2. Ο Σάντσο με άψογο τελείωμα στο 61΄ έφερε το ματς στα ίσα και ήταν θέμα χρόνου για την ολική ανατροπή! Αυτή ήρθε στο 70', όταν ο Αζάρ με ωραία ασίστ μοίρασε στον Χάαλαντ που έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Νορβηγός δεν είχε σταματημό και στο 79' με ιδανικό τελείωμα διαμόρφωσε το 5-3!

Κλείσιμο
Άουγκσμπουργκ (Σμιντ): Κούμπεκ, Λιχστάινερ, Γκουβελέουβ, Γιεντβάι, Μαξ, Κεντίρα, Μπάιερ (85' Σάρενσεν-Μπαζί), Ρίχτερ, Βάργκας, Γιένσεν (74' Λούβεν), Νιντερλέχνερ

Ντόρτμουντ (Φαβρ): Μπούρκι, Ακάντζι, Χούμελς, Πίστσεκ (56' Χάαλαντ), Γκερέιρο, Βίτσελ, Μπραντ, Χακίμι, Σάντσο, Ρόις (80' Ρόις), Αζάρ (72' Ρέινα)

«Σκαρφάλωσε» στην εξάδα η Φράιμπουργκ

Έπειτα από τρεις αγωνιστικές η Φράιμπουργκ επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα επικρατώντας με 1-2 μέσα στην έδρα της Μάιντς και ανέβηκε -έστω και προσωρινά- στην 6η θέση της Bundesliga. Οι φιλοξενούμενοι «καθάρισαν» ουσιαστικά το ματς από το πρώτο μέρος. Το προβάδισμα ήρθε στο 28' με προβολή του Τσανγκ-Χουν, ενώ στο 41' ο Πέτερσεν έκανε το 0-2. Η Μάιντς κατάφερε να μειώσει με τον Ματετά στο 82', αλλά η Φράιμπουργκ κράτησε το διπλό «σκαρφαλώνοντας» στην εξάδα. Η Μάιντς μετά από τη νέα αυτή ήττα παραμένει σε απόσταση αναπνοής από την επικίνδυνη ζώνη.

Τέταρτη σερί νίκη για την Κολωνία

Η Κολωνία το... έπιασε από εκεί που το άφησε το 2019 καθώς πέτυχε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της στην Bundesliga χάρη στο 3-1 επί της Βόλφσμπουργκ, παίρνοντας έτσι ακόμα ένα τρίποντο - οξυγόνο. Ο Κολομβιανός φορ Τζον Κόρδομπα με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο (22' και 45') έβαλε τις βάσεις της νίκης, ενώ στο δεύτερο μέρος στο 62' ο Έκτορ ανέβασε το σκορ στο 3-0. Η Βόλφσμπουργκ απλά μείωσε τέσσερα λεπτά αργότερα με τέρμα του Στέφεν για το 3-1, που ήταν και το τελικό σκορ. Έτσι η Κολωνία απομακρύνθηκε κι άλλο από τη διακεκαυμένη ζώνη, με τη Βόλφσμπουργκ να διατηρείται στη μέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ιδανικό ποδαρικό η Βέρντερ

Μπορεί το 2019 να την άφησε στο έλεος της επικίνδυνης ζώνης, όμως, η νέα χρονιά ξεκίνησε με τον καλύτερο οιωνό για την Βέρντερ Βρέμης. Διπλό στην έδρα της ανταγωνίστριας Φορτούνα Ντίσελντορφ (0-1) και προσπέραση στην 16η θέση, αυτή των μπαράζ, με 17 πλέον βαθμούς. Σκόρερ του μοναδικού τέρματος ο Νόισαντερ, ο οποίος αποβλήθηκε στο 96' με δεύτερη κίτρινη κάρτα αλλά διατήρησε το στίγμα θετικού πρωταγωνιστή για την ομάδα του.

Η Άιντραχτ λύγισε τον... Σταφυλίδη!
Με το δεξί στο 2020 η Άιντραχτ, η οποία επικράτησε 2-1 εκτός έδρας της Χόφενχαϊμ και πήρε βαθμολογική ανάσα. Στο 18' ο Ντοστ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, αλλά ο Σταφυλίδης στο 48' έφερε το ματς στα ίσα με ιδανικό τελείωμα. Ωστόσο, η Άιντραχτ πήρε το διπλό χάρη στο τέρμα του Τσαντλερ στο 62'.

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης