Super League 1, Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης 2-1: Ποδαρικό με... Μανούσο

Super League 1, Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης 2-1: Ποδαρικό με... Μανούσο

Ο Ατρόμητος και στο 2020... χτυπάει στο φινάλε -  Οι Περιστεριώτες με τον Μανούσο να πετυχαίνει 2 γκολ (το δεύτερο στο 89' με πέναλτι) επικράτησαν με 2-1 του μαχητικού Αστέρα που δεν μπόρεσε να... σώσει τον βαθμό κι έχει πολλά παράπονα από την διαιτησία

4997019
Τρελό παιχνίδι για ακόμα μια φορά στο Περιστέρι! Ό,τι δεν έγινε σε 75 λεπτά, έγινε από εκεί και πέρα, με τον Ατρόμητο να ανοίγει το σκορ με τον Μανούσο, να ισοφαρίζεται άμεσα από τον Μπαράλες και τον Έλληνα επιθετικό από τα 11 βήματα τελικά να του δίνει τη νίκη!

Έτσι έπαιξαν
Ο Σάββας Παντελίδης παρέταξε την ομάδα του με 4-3-3. Ο Μέγιερι ήταν στο τέρμα, με τον Γκάλο δεξιά και τον Κατράνη αριστερά, ενώ στόπερ ήταν ο Ρισβάνης με τον Γούτα. Αμυντικοί μέσοι ο Μάντσον με τον Χαρίση και μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο τον Ανδρούτσο. Αριστερό εξτρέμ ήταν ο Ενσικουλού, δεξί ο Ουγκράι, ενώ στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Μανούσος.

Από την άλλη, ο Μίλαν Ράσταβατς κατέβασε τον Αστέρα με 4-2-3-1. Ο Παπαδόπουλος ήταν στο τέρμα, έχοντας στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Κώτσιρα, Σουάρες, Ματικάρντι, Άνχελ. Στον άξονα βρέθηκαν ο Βαλιέντε με τον Μουνάφο, ενώ δεκάρι ήταν ο Καπίγια. Δεξί εξτρέμ αγωνίστηκε ο Λουίς Φερνάντες, αριστερό ο Σίτο και στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Μπαράλες.

Λίγες φάσεις, κακός ρυθμός
Γρήγορα θα ξεχαστεί το πρώτο ημίχρονο στο Περιστέρι, με τις δύο ομάδες να μην έχουν καλή εικόνα και περισσότερο να... κουράζουν τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο. Χαρακτηριστικό αυτού είναι πως η στιγμή η οποία θα θυμούνται όλοι περισσότερο από τα πρώτα 45 λεπτά είναι ο σοβαρός τραυματισμός του Καπίγια στο γόνατο.

Από φάσεις, ο Αστέρας απείλησε πρώτος με ένα σουτ του Λουίς Φερνάντες που έφυγε άουτ στο 14', με τον Μάντσον να απαντάει με τον ίδιο τρόπο και την ίδια κατάληξη στο 24'. Η μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο μέρος ήταν για τους φιλοξενούμενους, όταν στο 26' ο Σίτο μετά από ατομική προσπάθεια μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε τον Μέγιερι ο οποίος έσωσε, ενώ στη συνέχεια της φάσης η κεφαλιά του Λουίς Φερνάντες έφυγε άουτ.

Κλείσιμο
Κάπως έτσι το πρώτο μέρος τελείωσε με τις δύο ομάδες ισόπαλες στο 0-0.

Στα ίδια μέχρι το 75'
Η εικόνα του δεύτερου ημιχρόνου ήταν σχεδόν ίδια με εκείνη του πρώτου, τουλάχιστον μέχρι το 76ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή της μπάλας, όμως δεν μπορούσαν να απειλήσουν ουσιαστικά την αντίπαλη περιοχή.

Μια από τα ίδια και ο Αστέρας, που δεν μπορούσε να βγει με αξιώσεις μπροστά. Όλα αυτά όμως μέχρι το 75'! Από εκεί και πέρα το παιχνίδι πήρε... φωτιά!

Χαμός για 15 λεπτά!
Ο Ατρόμητος με την είσοδο των Ούμπιδες, Βέλλιου έγινε πιο δυνατός μπροστά κι έδειξε να θέλει περισσότερο το παιχνίδι. Ο Αργεντινός έκανε αισθητή την παρουσία του και στο 73' μετά από δικό του φάουλ κι άστοχη έξοδο του Παπαδόπουλου, ο Γούτας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο έξω. Δύο λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι, είδαν τον Μέγιερι να σταματάει το τετ α τετ του Λουίς Φερνάντες.

Στην επόμενη ακριβώς φάση, Μανούσος, Ούμπιδες και Κατράνης συνεργάστηκαν πολύ όμορφα, ο τελευταίος πέρασε στον πρώτο κι εκείνος από τα αριστερά πέρασε και τον Παπαδόπουλο για το 1-0 σε ένα σημείο που ο Ατρόμητος θα μπορούσε μέχρι και να βρίσκεται πίσω στο σκορ! Η χαρά όμως κράτησε λίγο, καθώς ο Αστέρας στην επόμενη φάση κατάφερε να ισοφαρίσει.

Συγκεκριμένα, στο 78' ο Σίτο έκανε την σέντρα και ο Μπαράλες με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Ο Ατρόμητος βγήκε ξανά μπροστά αναζητώντας εκ νέου το προβάδισμα κι έφτασε κοντά σε αυτό με τον Βέλλιο στο 84', αλλά το πλασέ του το απέκρουσε ο Παπαδόπουλος.

Τελικά η... λύτρωση για τους γηπεδούχους ήρθε από τα 11 βήματα. Ο Βέλλιος κέρδισε πέναλτι, ο Μανούσος ανέλαβε την εκτέλεση του κι ευστόχησε δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του. Στις καθυστερήσεις ο Αστέρας αν και προσπάθησε δεν κατάφερε να φέρει και πάλι το παιχνίδι στα ίσα.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Σάββας Παντελίδης): Μέγιερι, Γκάλο, Κατράνης, Ρισβάνης, Γούτας, Χαρίσης, Μάντσον, Ανδρούτσος (68' Βέλλιος), Ουγκράι (58' Νταβιώτης), Ενσικουλού (68' Ούμπιδες), Μανούσος

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Άνχελ, Σουάρες, Ματρικάρντι, Βαλιέντε, Μουνάφο, Λουίς Φερνάντες, Καπίγια (12' Μαρκ Φερνάντες – 79' Τασουλής), Σίτο, Μπαράλες (83' Ιγκλέσιας)

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης