Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Νιουκάστλ 4-1: Αφεντικό της Boxing Day

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Νιουκάστλ 4-1: Αφεντικό της Boxing Day

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έβαλε τα καλά της, διέλυσε με ανατροπή την Νιουκάστλ (4-1) κι έφτασε τις 21 νίκες σε Boxing Day, αποδεικνύοντας ότι είναι το αφεντικό των Εορτών στην Premier League - Δύο γκολ ο Μαρσιάλ, στο -4 από την τετράδα

000_1NB5N1
Μετρούσε το μεγαλύτερο ποσοστό νικών την επομένη των Χριστουγέννων από κάθε άλλη ομάδα στην Premier League. Είχε να χάσει από το 1978 εντός έδρας σε αυτήν την περίσταση. Είναι η Boxing Day και το αφεντικό αυτής στα αγγλικά γήπεδα λέγεται Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Αυτή ήταν και η πιο ταιριαστή συνθήκη για να επιστρέψει σε νίκες και πειστικές εμφανίσεις η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, η οποία έβαλε τα καλά της και συνέτριψε με 4-1 την Νιουκάστλ, υποχρεώνοντας την να φύγει χωρίς νίκη από το Μάντσεστερ για 34η φορά στα τελευταία 35 μεταξύ τους ματς και στον αντίποδα, να παραμείνει η χειρότερη ομάδα στην εορταστική ημέρα του αγγλικού ποοσφαίρου.



Μοιάζει παράδοξο, αλλά ο οιωνός στο ξεκίνημα έδειχνε ότι κάθε ευνοϊκή παράδοση θα έσπαγε για τους γηπεδούχους. Μόλις στο 17', ο νεαρός Ματ Λόνγκσταφ εξελίχθηκε σε δήμιο της ομάδας του Σόλσκιερ, σκοράροντας για το 0-1, για δεύτερη φορά κόντρα στην Γιουνάιτεντ, όσα και τα γκολ της καριέρας του, βαδίζοντας στα χνάρια των Λιούνγκμπεργκ και Λέιτον Μπέινς.

Ωστόσο, ακόμα και η επιρρεπής στην μετριότητα φετινή έκδοση των Κόκκινων Διαβόλων, τήρησε την εορταστική της συνήθεια και με σπουδαία αποτελεσματικότητα, κατάφερε να γυρίσει το ματς πριν από τη λήξη του ημιχρόνου. Ο Μαρσιάλ ισοφάρισε στο 24', σημειώνοντας γκολ και στην τρίτη του εντός έδρας συμμετοχή απέναντι στις Καρακάξες, ο Γκρίνγουντ στο 36' κεαρυνοβόλησε τον Ντουμπράβκα για την ανατροπή και έγινε ο δεύτερος έφηβος με τα περισσότερα γκολ φέτος στην Ευρώπη (με 8, πίσω απο Σάντσο), ενώ ο Ράσφορντ απογειώθηκε με τρομερή κεφαλιά στο 41' για να κλειδώσει τη νίκη. Ήταν το 11ο του γκολ σε 19 συμμετοχές φέτος, ένα παραπάνω από όσα είχε πέρυσι σε 33.

Όλα κύλησαν ομαλά στο δεύτερο μέρος, ο Μαρσιάλ πέτυχε το πρώτο του μπρέις στο «Ολντ Τράφορντ» στο 51', είχε και δοκάρι και έτσι η Γιουνάιτεντ θύμισε τον παλιό, σταθερά καλό εαυτός της , πλησιάζοντας στο -4 την 4η Τσέλσι. Από την άλλη, η Νιουκάστλ πλήρωσε τα πολλά και απαράδεκτα λάθη της και έμεινε στους 25 βαθμούς.

Γιουνάιτεντ (Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Σο, Γουάν-Μπισάκα, Περέιρα, Φρεντ, ΜακΤόμινεϊ (46' Πογκμπά), Μαρσιάλ (67' Μάτα), Ράσφορντ (64' Λίνγκαρντ), Γκρίνγουντ.

Νιούκαστλ (Μπρους): Ντουμπράβκα, Σερ, Φερνάντεζ, Λεζέν, Λόνγκσταφ Σ., Βίλεμς, Μανκίγιο, Αλμιρόν (63' Γέντλιν), Λόνγκσταφ Μ., Ζοέλιντον, Γκέιλ (59' Ατσού).

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης