Super League 2: Σόκαρε τον Απόλλωνα Σμύρνης η ΑΕ Καραϊσκάκης στη Ριζούπολη

Super League 2: Σόκαρε τον Απόλλωνα Σμύρνης η ΑΕ Καραϊσκάκης στη Ριζούπολη

Έκανε την έκπληξη η ΑΕ Καραϊσκάκης - Η ομάδα της Άρτας επικράτησε 2-1 στη Ριζούπολη του πρωτοπόρου, Απόλλωνα Σμύρνης, που απειλείται από τον ΠΑΣ - Εύκολες νίκες για Απόλλωνα Λάρισας και Πλατανιά

apolllon
Σόκαρε τον Απόλλωνα Σμύρνης η ΑΕ Καραϊσκάκης, εύκολες νίκες για Απόλλωνα Λάρισας και Πλατανιά.

Η ομάδα της Άρτας επικράτησε 2-1 στη Ριζούπολη (με τέρματα των Κυβελίδη και Παναγιώτου), πέτυχε τη δεύτερη σερί της νίκη και έχοντας 14 βαθμούς σκαρφάλωσε (έστω και προσωρινά) στην τρίτη θέση, ισοβαθμώντας με τον Απόλλωνα Λάρισας. Από την άλλη, η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου παρέμεινε στους 17 και σε περίπτωση που ο ΠΑΣ νικήσει τη Δόξα Δράμας στα Γιάννενα θα ανέβει στην πρώτη θέση.

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν τις προθέσεις τους από νωρίς. Αφού ο Κυβελίδης εκμεταλλεύτηκε στο 12’ το γεγονός ότι ο Χουάντερσον βρέθηκε έξω από την εστία του και την αδράνεια της αντίπαλης άμυνας και άνοιξε το σκορ. Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στις αρχές του β’ μέρους, με τον Λαρέα να πιάνει κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Βιτλή. Η ΑΕ Καραϊσκάκης είπε την… τελευταία της κουβέντα στο 72’, όταν ο Χατζηστραβός βρήκε τον Παναγιώτου που με διαγώνιο σουτ από τα αριστερά νίκησε τον Χουάντερσον.

Συνολικά ήταν καλή η παρουσία των φιλοξενούμενων, που δεν «έκλεψαν» τη νίκη. Διότι μετά το πρώτο τους τέρμα, έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ. Με τον Χουάντερσον να είναι εξουδετερωμένος, ο Κυβελίδης έκανε λόμπα, αλλά ο Βιτλής απομάκρυνε σχεδόν πάνω στη γραμμή. Παράλληλα, δεν άφησε τον Απόλλωνα να κάνει το παιχνίδι του, να κυριαρχήσει και να φανεί ιδιαίτερα απειλητικός.

Ξεμπούκωσε ο Πλατανιάς. Η ομάδα της Κρήτης, η οποία προερχόταν από τρεις συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα, επικράτησε 4-0 της Κέρκυρας που παραμένει στο -3 στο πρωτάθλημα, καθώς και κουβαλάει τιμωρία και δεν έχει μαζέψει βαθμό έως τώρα, μετρώντας «0 στα 7». Για σχεδόν ένα ημίχρονο κράτησε η αντίσταση των φιλοξενούμενων, αφού ο Μιγκέλ άνοιξε το σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ενώ η ομάδα του Γιάννη Τάτση έφτασε ακόμα πιο κοντά στον στόχο της στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου, με τον Λουκίνα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα στο 50’. Ο Μιγκέλ «χτύπησε» και στο 61’ με δεύτερο προσωπικό τέρμα και κάπου εκεί κρίθηκαν όλα οριστικά, παρότι απέμενε ένα μισάωρο αγώνα. Ο Κωστικός λίγο πριν το φινάλε έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα.

Στο πρωτάθλημα δεν σταματά. Ο Απόλλων Λάρισας, ο οποίος αποκλείστηκε μεσοβδόμαδα από την Ξάνθη στο Κύπελλο, διεύρυνε το σερί του στο πρωτάθλημα, επικρατώντας 4-0 του Απόλλωνα Πόντου εντός έδρας. Τον δρόμο προς τη νίκη έδειξε ο Σιφναίος με δύο τέρματα (18’, 27’) μέσα σε ένα δεκάλεπτο στα μέσα του α’ ημιχρόνου. Ο Μπαστακός «κλείδωσε» τη νίκη με τέρμα στο 68ο λεπτό, ενώ ο Χατζής συμπλήρωσε το καρέ με πέναλτι στο 77ο λεπτό της αναμέτρησης.

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής
Κλείσιμο
Παρασκευή (6/12)
Λεβαδειακός – Εργοτέλης 1-0
(31' Ιωαννίδης)

Κυριακή (8/12)
Πλατανιάς – Κέρκυρα 4-0

(45+3', 60' Μιγκέλ, 50' Λουκίνας, 90' Κωστίκος)

Απόλλων Σμύρνης - Α.Ε. Καραϊσκάκης 1-2
(50' Βιτλής - 12' Κυβελίδης, 72' Παναγιώτου)

Απόλλων Λάρισας - Απόλλων Πόντου 4-0
(18', 27' Σιφναίος, 68' Μπαστακός, 77' πεν. Χατζής)

ΠΑΣ Γιάννινα – Δόξα Δράμας (17:30 - ΕΡΤ Sports)

Δευτέρα (9/12)
Παναχαϊκή - Χανιά (17:00 - ΕΡΤ Sports)

Η επόμενη (9η) αγωνιστική:

Παρασκευή 13/12
Κέρκυρα - ΠΑΣ Γιάννινα (19:30)
Σάββατο 14/12
Δόξα Δράμας - Εργοτέλης (15:00)

Κυριακή 15/12
Απόλλων Λάρισας - Απόλλων Σμύρνης (14:45)
Κέρκυρα - Πλατανιάς (15:00)
Απόλλων Πόντου - Παναχαϊκή

Δευτέρα 16/12
Χανιά - Λεβαδειακός (16:00)

Πηγή:www.sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης