Σλούτσκι: Ο «τσάρος» των τίτλων στη Ρωσία που θέλει η ΑΕΚ

Σλούτσκι: Ο «τσάρος» των τίτλων στη Ρωσία που θέλει η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ περιμένει την απάντηση του Λέονιντ Σλούτσκι, ο οποίος αποτέλεσε τον άνθρωπο των τίτλων της ΤΣΣΚΑ Μόσχας πριν οδηγήσει την Εθνική Ρωσίας στο Euro 2016 - Η φιλοσοφία του και η φιλία του με τον Ρομάν Αμπράμοβιτς

033_3276241
Οι Ρώσοι αποκάλυψαν το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Λέονιντ Σλούτσκι και τις επαφές που είχε μαζί του στο Άμστερνταμ ο τεχνικός διευθυντής της Ένωσης, Ίλια Ίβιτς. Πλέον, όπως διαβάσατε στο gazzetta.gr, απομένει η τελική απάντηση του Σλούτσκι για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των κιτρινόμαυρων. Πρόκειται για ένα προπονητή με πλούσιο βιογραφικό, κατακτώντας τον έναν μετά τον άλλον τους τίτλους στην πατρίδα του με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με δυνατή προσωπικότητα και ξεχωριστή ποδοσφαιρική φιλοσοφία, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και η φιλία του με τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς που κρατάει εδώ και αρκετά χρόνια.

Το τελευταίο του κεφάλαιο στη Φίτεσε

Ο 48χρονος Ρώσος τεχνικός πριν από μερικές μέρες αποχώρησε από τη Φίτεσε, στον πάγκο της οποίας βρισκόταν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Ο Σλούτσκι παραιτήθηκε έπειτα από πέντε διαδοχικές ήττες στην Eredivisie. «Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που χάνω πέντε παιχνίδια στη σειρά. Προσπάθησα να ανατρέψω την κατάσταση, έκανα τα πάντα, αλλά δεν μπορώ να σκέφτομαι μόνο τον εαυτό μου. Πρέπει να σκεφτώ και τον σύλλογο, τους οπαδούς και τους παίκτες. Πριν από ένα μήνα ήμουν ήρωας, αλλά στο ποδόσφαιρο η απόσταση του ήρωα από το μηδέν είναι μικρή», είχε τονίσει στα τελευταία του λόγια ως τεχνικός της Φίτεσε.

Ο Σλούτσκι, όμως, προερχόταν ένα εξαιρετικό ξεκίνημα με επτά νίκες, δύο ισοπαλίες και μόλις μία ήττα στις 10 πρώτες αγωνιστικές της φετινής σεζόν. Το ίδιο φοβερή ήταν και η πρώτη του περσινή χρονιά στην ολλανδική ομάδα, με την οποία τερμάτισε στην 5η θέση πίσω από τις τέσσερις μεγάλες δυνάμεις (Άγιαξ, Αϊντχόφεν, Φέγενορντ και Άλκμααρ).

Ο άνθρωπος των τίτλων της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Εθνική Ρωσίας

Την επιτυχία του στην προπονητική του καριέρα είχε αποδείξει πάντως χρόνια πριν. Ο Σλούτσκι αποτέλεσε τον άνθρωπο των τίτλων της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με την οποία κατέκτησε τρία πρωταθλήματα, δύο κύπελλα και δύο Σούπερ Καπ την επταετία 2009-2016, ενώ δύο φορές έφτασε με τη ρωσική ομάδα στους 16 και στους 8 του Champions League και άλλες τρεις αναδείχθηκε προπονητής της χρονιάς. Ουσιαστικά ο 48χρονος τεχνικός αποτέλεσε τον αναμορφωτή της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία προ Σλούτσκι είχε μείνει μακριά από τους τίτλους στο πρωτάθλημα, ενώ μετά από την αποχώρησή του δεν κατάφερε να πανηγυρίσει κάποιον.

Κλείσιμο
Ο Σλούτσκι ήταν εκείνος που κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Φάμπιο Καπέλο στην Εθνική Ρωσίας το καλοκαίρι του 2015. Κερδίζοντας όλα τα ματς που είχε να δώσει, την έφερε στα τελικά του Euro 2016. Σε μια δύσκολη περίοδο για τον ίδιο καθώς την ίδια στιγμή βρισκόταν και στην τεχνική ηγεσία της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Λίγους μήνες μετά ο Σλούτσκι παραιτήθηκε από τον ρωσικό σύλλογο. Η περιπέτεια που ακολούθησε με τη Χαλ στην Αγγλία ήταν σύντομη, πριν αναλάβει τη Φίτεσε.

Η φιλοσοφία του και η προσωπικότητά του

Ο αγαπημένος σχηματισμός του 48χρονου προπονητή είναι το 4-2-3-1 και το 4-3-3, ωστόσο όπως έχει ο ίδιος παραδεχθεί δεν έχει πρόβλημα να παίξει και με διαφορετικό τρόπο, ανάλογα με τους παίκτες που διαθέτει, όπως για παράδειγμα με 4-4-2. Η άμυνά του είναι συμπαγής ενώ στους επιθετικογενείς παίκτες δίνει την ελευθερία κινήσεων μέσα στο γήπεδο να δημιουργήσουν. Τα πλάγια μπακ ανεβαίνουν σε όλη την πλευρά, ενώ τα δύο χαφ στις ομάδες του συνεισφέρουν πολύ στο ανασταλτικό κομμάτι. Συνεργάτες του το τελευταίο διάστημα ήταν οι παίκτες – θρύλοι του ρωσικού ποδοσφαίρου, Αλεξέι και Βασίλι Μπερεζούτσκι. Ο Σλούτσκι διαθέτει παράλληλα και μια δυναμική προσωπικότητα, χαρακτηριστικό που ψάχνει η ΑΕΚ, με έντονες αντιδράσεις στην πλάγια γραμμή ενώ είναι ιδιαίτερα ενεργός και στα social media, με φοβερή αίσθηση του χιούμορ.

Η φιλία του με τον Αμπράμοβιτς

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί για τον Σλούτσκι είναι η στενή και μακροχρόνια φιλία που τον συνδέει με τον ιδιοκτήτη της Τσέλσι και Ρώσο δισεκατομμυριούχο, Ρομάν Αμπράμοβιτς. Μάλιστα ίδιος ο Σλούτσκι όταν πήγε στη Χαλ αποκόμισε οφέλη από την εξαιρετική σχέση που έχουν, όπως ο ίδιος ο 48χρονος προπονητής είχε αναφέρει: «Ο κύριος Αμπράμοβιτς είναι φίλος μου. Είναι σαν ατζέντης μου, ο καλύτερος ατζέντης του κόσμου. Με βοήθησε στη νέα μου πρόκληση και αισθάνομαι ευγνώμων για αυτό. Μου έδωσε συμβουλές για τη σχέση μου με τους ιδιοκτήτες, με τους παίκτες και με τους προπονητές. Διαθέτει άλλωστε φοβερή εμπειρία από την επιτυχία που είχε το έργο του στην Τσέλσι».

Σε μια γάτα οφείλει την προπονητική του καριέρα!

Ο Σλούτσκι δεν έκανε ποτέ ποδοσφαιρική καριέρα εξ αιτίας ενός άτυχου περιστατικού καθώς στα 18 του έπεσε από το δέντρο όταν σκαρφάλωσε για να κατεβάσει τη γάτα του γείτονά του! Η πτώση από τα έξι μέτρα είχε ως συνέπεια να σπάσει το γόνατό του και να μείνει στο νοσοκομείο για έναν ολόκληρο χρόνο. «Δεν ήμουν κάτι ξεχωριστό ως παίκτης. Μάλλον εκείνη τη μέρα γεννήθηκε όμως ένας καλός προπονητής», είχε αναφέρει ο Σλούτσκι ανασύροντας στη μνήμη του εκείνο το περιστατικό.

Πλέον το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται στην ΑΕΚ. Αν τελικά πει το «ναι» και το deal ολοκληρωθεί, θα επιβεβαιωθεί για άλλη μια φορά ότι ο Σλούτσκι δεν φοβάται να αναλάβει πρότζεκτ μακριά από τη Ρωσία. Άλλωστε όπως και ο ίδιος είχε τονίσει: «Δεν ξέρω αν είναι σημαντικό, όμως αν δουλεύεις σε άλλη χώρα, πρέπει να αντιλαμβάνεσαι την παράδοση, την κουλτούρα και τη γλώσσα. Χρειάζεται να επικοινωνώ με τον κόσμο και να προσαρμόζομαι στην καθημερινότητα».

Στο βίντεο που ακολουθεί μια απολαυστική πρόσφατη συνέντευξη του Σλούτσκι στον φαν ντερ Μέιντε και στο διάσημο show στο κανάλι του στο YouTube:

Leonid Slutsky - Bij Andy in de auto! (Nederlands ondertiteld)

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης