Άνω-κάτω η Εθνική: «Μας εξαπάτησες» λένε Πρίντεζης, Παπανικολάου και Κόνιαρης στον Πιτίνο - Τι απαντά ο Αμερικανός τεχνικός

Άνω-κάτω η Εθνική: «Μας εξαπάτησες» λένε Πρίντεζης, Παπανικολάου και Κόνιαρης στον Πιτίνο - Τι απαντά ο Αμερικανός τεχνικός

Με επιστολή τους, οι τρεις «ερυθρόλευκοι» ενημερώνουν ότι δεν θα κατέβουν με την Εθνική στο Προολυμπιακό - Λένε ότι ο Πιτίνο τους είχε διαβεβαιώσει ότι δεν θα εργαζόταν στον Παναθηναϊκό - Δεν υπήρχαν ανοιχτές θέσεις εργασίας για μένα τότε, απαντά ο Αμερικανός τεχνικός

print-pap-arthro
Αναστάτωση στην Εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών και γενικότερα στο οικοδόμημα του ελληνικού μπάσκετ προκαλεί η απόφαση τριών διεθνών παικτών του Ολυμπιακού να ανακοινώσουν ουσιαστικά την αποχώρησή τους από την «επίσημη αγαπημένη», εν όψει Προολυμπιακού τουρνουά.

Με επιστολή τους στην ΕΟΚ, οι Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολάου και Αντώνης Κόνιαρης ενημέρωσαν πως ουσιαστικά δεν πρόκειται να είναι μέλη της Εθνικής στο Προολυμπιακό. Οι τρεις παίκτες του Ολυμπιακού ισχυρίζονται ότι είχαν λάβει διαβεβαιώσεις από τον Ρικ Πιτίνο ότι δεν θα είναι προπονητής στον Παναθηναϊκό ή κάποια άλλη ομάδα και, μετά τη συμφωνία του Αμερικανού προπονητή με τους «πράσινους», δεν θέλουν να βρεθούν στη μέση της διαμάχης.

Ουσιαστικά επιρρίπτουν τις ευθύνες τόσο στον Πιτίνο όσο και στην ΕΟΚ για τους χειρισμούς της στη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά και για το παρελθόν (υπόθεση συμφωνίας Παναγιώτη Γιαννάκη - Ολυμπιακού το 2008, όταν ήταν στον πάγκο της Εθνικής).

Συγκεκριμένα, οι Πρίντεζης, Παπανικολάου και Κόνιαρης ανέφεραν, μεταξύ άλλων, πως, σε συνάντηση που είχαν με τον Αμερικανό προπονητή, τους διαβεβαίωσε ότι δεν θα εργαζόταν στο «τριφύλλι», αλλά, έπειτα απ' όσα έγιναν, θεωρούν ότι τους εξαπάτησε. Οι τρεις «ερυθρόλευκοι» ζήτησαν από τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο, να βρει λύση σε αυτή την κατάσταση, αλλιώς δεν θα φορέσουν τη φανέλα με το εθνόσημο.

Η απάντηση του Πιτίνο

Μέσω γραπτής δήλωσης, ο Ρικ Πιτίνο πήρε θέση για την επιστολή των τριών παικτών του Ολυμπιακού στην ΕΟΚ και την άρνηση να ενσωματωθούν στην Εθνική ομάδα.

Ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού, αλλά και της Εθνικής, τις τύχες της οποίας θα αναλάβει εν όψει Προολυμπιακού τουρνουά, με σκοπό να την οδηγήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020, αναφέρει χαρακτηριστικά σε γραπτή του δήλωση: «Όταν συναντήθηκα με τους δύο παίκτες του Ολυμπιακού, δεν υπήρχαν "ανοιχτές" θέσεις εργασίας για εμένα, ώστε να κοουτσάρω. Έχω μεγάλο σεβασμό για όλες τις ομάδες στην Ελλάδα. Η Εθνική ομάδα δεν έχει σχέση με μία αντιπαλότητα, αλλά με το να αγωνίζεσαι και να τιμάς τη χώρα σου. Θα επιλέξω 12 παίκτες που θα μου δώσουν σπουδαία προσπάθεια, για να μας βοηθήσουν να φτάσουμε στη νίκη».

Κλείσιμο
Ουσιαστικά, η αντιπαράθεση του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, που «αναζωπυρώθηκε» την περσινή σεζόν και οδήγησε τους αδερφούς Αγγελόπουλους στην απόφαση να πάρουν την ομάδα από το πρωτάθλημα της Basket League και το Κύπελλο Ελλάδας και οι Πειραιώτες να αγωνιστούν μόνο στην Ευρωλίγκα, συνεχίζεται και φέτος -και μάλιστα, επηρεάζει πλέον και την Εθνική ομάδα, με «όχημα» ή και πρόσχημα την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Ρικ Πιτίνο (ο οποίος είναι ταυτόχρονα και προπονητής του Παναθηναϊκού).

Άγνωστο είναι ποια στάση θα κρατήσει ο «ισχυρός άνδρας» της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, αλλά και αν θα γίνουν κινήσεις, προκειμένου οι δύο πλευρές να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να τα βρουν και οι διεθνείς του Ολυμπιακού να επιστρέψουν στο αντιπροσωπευτικο μας συγκρότημα...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης