Champions League, Τότεναμ-Ολυμπιακός 4-2: Τον καταδίκασε το λάθος του Μεριά

Champions League, Τότεναμ-Ολυμπιακός 4-2: Τον καταδίκασε το λάθος του Μεριά

Ένα τραγικό λάθος του Μεριά στις καθυστερήσεις του α' ημιχρόνου κι ένα διαιτητικο λάθος στις αρχές του δεύτερου καταδίκασαν τον εξαιρετικό Ολυμπιακό στην ήττα - Οι συγκλονιστικοί «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν 2–0 με τους Ελ Αραμπί (6'), Σεμέδο (19'), όμως το γκολ του Άλι στο 45'+1 άλλαξε τη ροή του αγώνα - Στο 50' ο Κέιν ισοφάρισε σε 2–2, αλλά η φάση ξεκίνησε από καθαρό επιθετικό φάουλ, ενώ οι Σπερς πήραν τη νίκη με δύο γκολ στο 73' και στο 77' - Δείτε το βίντεο με όλα τα γκολ

000_1ML8YE
Ως ιδανικός αυτόχειρας μπορεί να χαρακτηριστεί ο Ολυμπιακός, που έχασε απόψε από την Τότεναμ με 4-2, παρότι προηγήθηκε με 2-0 και στο 73' του αγώνα το σκορ ήταν ισόπαλο (2-2). Οι «ερυθρόλευκοι» κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης υπέστησαν μπλακ άουτ, το «πλήρωσαν» κόντρα σε μία ομάδα αξία εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και πλέον το ευρωπαϊκό τους μέλλον θα παιχθεί την τελευταία αγωνιστική του ομίλου, όπου και θα υποδεχθούν τον Ερυθρό Αστέρα. Στις 11 Δεκεμβρίου αν κερδίσουν θα συνεχίσουν στο Γιουρόπα, ενώ σε κάθε άλλο αποτέλεσμα οι Σέρβοι θα είναι εκείνοι που θα τερματίσουν 3οι, καθώς Μπάγερν και Τότεναμ συνεχίζουν από γκρουπ στο Τσάμπιονς Λιγκ.



Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε με τον Σα κάτω από τα γκολπόστ, τους Ομάρ, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τον Γκιγιέρμε στο «6», τους Μπουχαλάκη, Καμαρά εσωτερικούς χαφ (ο τελευταίος ανέβαινε και ένα κλικ), τους Ποντένσε, Μασούρα στα «φτερά» (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα) και τον Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης.

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ μέχρι το 45'!

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ΚΑΤΑΦΕΡΕ να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενος με 2-1 και να είναι σκασμένος! Μέχρι τις καθυστερήσεις ήταν απλά ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ. Στο 3' απείλησε με τον Μασούρα και στο 6' άνοιξε το σκορ με εξαιρετική κίνηση και σουτ του Ελ Αραμπί. Ωστόσο δεν... έμεινε εκεί, αλλά ήταν με το πόδι στο γκάζι. Ο Ποντένσε στο 17' δεν κατάφερε να βγάλει από καλή θέση τελική και στο 19' ο Σεμέδο μετά από κόρνερ του Πορτογάλου και πανέξυπνο «τσίμπημα» της μπάλας από τον Γκιγιέρμε, διπλασίασε τα τέρματά των Πειραιωτών.

Κλείσιμο
Η βραδιά έδειχνε ονειρική και οι «ερυθρόλευκοι» διαχειρίζονταν ιδανικά το ματς. Σε αυτό το διάστημα απειλήθηκαν μόνο μία φορά με την κεφαλιά του Σον σε στατική μπάλα (ο Σα αντέδρασε εξαιρετικά) και «βαριά» με μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κέιν. Οι αλληλοκαλύψεις του άγγιζαν το τέλειο (π.χ. στη φάση του 35' μετά από λάθος του Καμαρά), ενώ οι ακραίοι του βοηθούσαν ανασταλτικά και κάλυπταν χώρους.

Μοιραίο λάθος ο Μεριά

Οι γηπεδούχοι με την είσοδο του Ερικσεν στο 29' ναι μεν παρέμειναν σε σχηματικό 4-2-3-1 αλλά έγιναν πιο επιθετικοί, όμως ουσιαστικά έπαιζαν ή τουλάχιστον προσπαθούσαν να το πράξουν μόνο από τα αριστερά με τον Σον, καθώς ο Μόουρα που έπαιζε από τα δεξιά συνέκλινε. Ολα αυτά ίσχυαν μέχρι το 45', αφού στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και σε μία φαινομενικά ακίνδυνη σέντρα από τα δεξιά του Οριέ, ο Μεριά έκανε «τσαφ», η μπάλα στρώθηκε στον Ντέλε Αλι που από κοντά την έσπρωξε στα δίχτυ. Κυριολεκτικά από το... πουθενά.

«Ασίστ» από το ball boy!

Η παραπάνω εξέλιξη άλλαξε άρδην τις ψυχολογικές ισορροπίες και οι λονδρέζοι ξεκίνησαν καλύτερα το δεύτερο μισό. Ο Μόουρα άρχισε να παίζει στη γραμμή και από την πλευρά του ξεκίνησε το γκολ της ισοφάρισης. Που το «μισό» ανήκει στο ball boy και δεν είναι τυχαίο πως αμέσως μετά δέχθηκε τα συγχαρητήρια του Μουρίνο! Στο 50' λοιπόν η Τότεναμ κέρδισε πλάγιο και ο πιτσιρικάς που βρίσκονταν εκεί έδωσε γρήγορα την μπάλα για την εκτέλεσή του, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονταν εκτός θέσης. Ο Μόουρα έγινε κάτοχός της, έκανε τη σέντρα και ο αφύλαχτος Κέιν με πλασέ (δεν ήταν καλό το τελείωμα), έφερε τον αγώνα στα ίσα.

«Χάθηκε» από το 73' και μετά

Σε εκείνο το σημείο οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να μην απολέσουν την ηρεμία τους, όμως δεν είχαν την ορμή του πρώτου ημιχρόνου. Πάντως ανασταλτικά βελτιώθηκαν και μέχρι το 70' δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά, ξέχωρα από μία εκτέλεση φάουλ του Ερικσεν (70'). Ωστόσο δεν δημιουργούσαν προϋποθέσεις όπως στο πρώτο ημίχρονο και η Τότεναμ είχε την κατοχή και πατούσε καλύτερα. Τελικά η υπεροχή της μετουσιώθηκε σε γκολ στο 73' με ωραίο τελείωμα του Οριέ ύστερα από εξίσου καλή μεταβίβαση του Σον. Το 3-2 «πάγωσε» τους Πειραιώτες, οι οποίοι με την είσοδο του Βαλμπουενά θέλησαν να διεκδικήσουν κάτι, αλλά αμέσως μετά (στο 77' και ενώ στο 74' έγινε αλλαγή του Γάλλου), ο Κέιν με κεφαλιά σε στατική μπάλα (την εκτέλεση έκανε ο Ερικσεν), διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό 4-2. Ουσιαστικά ο αγώνας τελείωσε εκεί!

MVP: Ο Κέιν. Ο Αγγλος φορ πέτυχε 2 γκολ και συνέβαλε τα μέγιστα για την ανατροπή της Τότεναμ.

Στο ύψος του: Ο Ερικσεν. Η είσοδός του (αρχικά στον άξονα) έκανε πιο επιθετική την Τότεναμ, ενώ στο 2ο ημίχρονο και ο Σον έδειξε πιο δραστήριος.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μεριά. Ο στόπερ του Ολυμπιακού υπέπεσε σε μοιραίο λάθος στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι μείωσαν και εκ των υστέρων αποδείχθηκε πως ήταν η φάση που γύρισε τον διακόπτη. Στο δεύτερο μισό ο Κέιν σημείωσε δύο γκολ ανενόχλητος, κάτι που επίσης «πιστώνεται» ως στόπερ. Ο Τυνήσιος δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά.

Η «γκάφα»: Πάμε πάλι στη φάση του 45'+1'. Το «τσαφ» του Μεριά όχι μόνο απέφερε το πρώτο γκολ της Τότεναμ, αλλά εκ των υστέρων φάνηκε πως «έκοψε» τα πόδια των «ερυθρολεύκων» και επηρέασε την ψυχολογία τους.

Το «στραγάλι»: Ο Γκεόργκι Καμπάκοφ υπέπεσε σε ένα λάθος, καθώς στο πλάγιο που ξεκίνησε το 2-2 για την Τότεναμ ο Μόουρα φαίνεται πως έκανε φάουλ στον Τσιμίκα. Φαινομενικά ήταν ένα φάουλ που δεν δόθηκε, αλλά αποδείχθηκε κομβικό.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Κρίμα για τον Ολυμπιακό. Πολύ. Στο πρώτο ημίχρονο, μέχρι τις καθυστερήσεις, ήταν φανταστικός. Στο δεύτερο έδειξε επηρεασμένος ψυχολογικά και δεν ήταν καλός. Αν πήγαινε στα αποδυτήρια με το σκορ 2-0 υπέρ του θα μιλάγαμε σίγουρα για άλλο ματς. Αλλά με τα αν... Τι να πει κανείς. Η Τότεναμ είναι μία μεγάλη ομάδα που μπορεί να εκμεταλλευτεί το «μισό» λάθος και το απέδειξε απόψε. Πάντως η εικόνα μέχρι την ανάπαυλα ήταν παγκόσμιας κλάσης. Κρατά αυτό και πάει για τον «τελικό» της 11ης Δεκεμβρίου με τον Ερυθρό Αστέρα.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Γκαζανίγκα, Ρόουζ, Αλντερβεϊρελντ, Σάντσες, Σον, Γουίνκς, Κέιν, Ντάιερ (29' Ερισκεν), Αλι (82' Εντομπελέ), Οριέ, Μόουρα (61' Σισοκό).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Σεμέδο, Καμαρά, Μπουχαλάκης (74' Βαλμπουενά), Γκιγιέρμε, Ποντένσε (78' Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (85' Γκερέρο), Ομάρ, Μασούρας, Μεριά, Τσιμίκας.

Η βαθμολογία του ομίλου
1.Μπάγερν Μονάχου 15
2.Τότεναμ 10
3.Ερυθρός Αστέρας 3
4.Ολυμπιακός 1

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης