Σέρχιο Κόκε: Έργα και ημέρες του Ισπανού στη Θεσσαλονίκη και τον Άρη

Σέρχιο Κόκε: Έργα και ημέρες του Ισπανού στη Θεσσαλονίκη και τον Άρη

Ο παλαίμαχος Ισπανός ποδοσφαιριστής, που εμπλέκεται σε μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών, το οποίο εξαρθρώθηκε στην Ισπανία, αποτελεί «σημαία» στη σύγχρονη ιστορία του Άρη

koke1
Ο 36χρονος σήμερα Ισπανός εποθετικός μπήκε στη ζωή των φίλων του Άρη και του ελληνικού ποδοσφαίορυ γενικότερα, το καλοκαίρι του 2006, όταν ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης επέστρεφε στη μεγάλη κατηγορία, μετά την περιπέτειά του στη Β' Εθνική.

Ο Σέρχιο Κόκε κατάφερε, κατά την παρουσία του στη συμπρωτεύουσα, να συνδέσει το όνομά του με αρκετές σημαντικές στιγμές της σύγχρονης ιστορίας του Άρη, ωστόσο είχε και κακές στιγμές, τόσο αγωνιστικές όσο και εξωαγωνιστικε΄ς, σύμφωνα με όσα ανέφεραν κατά καιρούς οι «κακές γλώσσες». Παρ' όλα αυτά, ο παίκτης θεωρείται μέχρι και σήμερα «σημαία» του συλλόγου.

Στον Άρη ο Κόκε είχε μεταγραφεί από τη Μαρσέιγ, στην οποία ανήκε, ενώ δεν είχε καταφέρει να δείξει πολλά πράγματα για την ποδοσφαιρική του αξία και στο σύντομο πέρασμά του - ως δανεικός - απο τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Μέσα στην πρώτη του διετία στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ο Κόκε κέρδισε τις καρδιές όλων, καθώς είχε τακτική σύνδεση με τα αντίπαλα δίχτυα, ενώ το 2008, μετά τον χαμένο τελικό Κυπέλλου από τον Ολυμπιακό, οι φίλαθλοι της ομάδας ήταν αυτοί που απαίτησαν (και κτάφεραν) την παραμονή του στις τάξεις του συλλόγου,

Τον Ιούλιο του 2008 υπέγραψε νέο πενταετές συμβόλαιο, ενώ ανακηρύχθηκε αρχηγός της ομάδας. Η σεζόν 2008 - 2009 ήταν, μάλλον, η πιο ταραχώδης του στην πρώτη θητεία του με την κίτρινη φανέλα. Μια σειρά από συνεχόμενους τραυματισμούς δεν του επέτρεψαν να έχει γεμάτη σεζόν, ενώ η μειωμένη συχνότητα με την οποία σκόραρε, έγινε αντικείμενο συζήτησης.

Κλείσιμο
Τον Μάιο του 2009 ο τότε πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Λάμπρος Σκόρδας, ενημέρωσε τον Κόκε πως δεν βρίσκεται στα πλάνα της ομάδας, κυρίως λόγω του υψηλού του συμβολαίου. Ο ίδιος εξέφρασε την επιθυμία του να συνεχίσει στον σύλλογο μόνο αν δεν μείνει στην διοίκηση ο Λάμπρος Σκόρδας και, τελικά, μετά την αλλαγή του διοικητικού καθεστώτος στου Χαριλάου, ο Ισπανός παρέμεινε στον Άρη.

Η σεζόν 2009 - 2010 συνεχίστηκε στους ίδιους ρυθμούς, με τον Κόκε να έχει, μονάχα, κάποιες αναλαμπές, ενώ τα περιττά κιλά που απέκτησε σε συνδυασμό με διάφορες φήμες για την εξωγηπεδική του ζωή τον έφεραν αντιμέτωπο με τον κόσμο. Ο νέος χαμένος τελικός από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, έδειξε πως ο Κόκε είχε αρχίσει να μετρά αντίστροφα τις μέρες που θα πρέμενε κάτοικος Θεσσαλονίκης.

Το έπος της Μαδρίτης

Έχοντας χάσει πλέον τη «λαϊκή» υποστήριξη, ο Κόκε αντέσετρεψε το κλίμα και διακρίθηκε στην μεγάλη πορεία του Άρη στο Europa League του 2010 - 2011. Έχοντας μείνει «άσφαιρος» έως την 1η Δεκεμβρίου 2010, εκείνο το βράδυ στη Μαδρίτη γράφει το όνομα του με «χρυσά γράμματα» στην ιστορία του συλλόγου, καθώς πέτυχε τα 2 από τα 3 τέρματα στη μεγάλη νίκη επί της Ατλέτικο με 3-2.

Στη συνέχεια και μετά την αποχώρηση του Έκτορ Κούπερ από τον πάγκο του Άρη, οι σχέσεις του με τον Γιώργο Μιχαλίτσιο δεν ήταν οι καλύτερες. Το επεισόδιο πριν τον αγώνα με την Μάντσεστερ Σίτι κατά το οποίο ο Ισπανός αποχώρησε από το ξενοδοχείο που κατέλυσε η ομάδα, όταν έμαθε ότι δεν θα ξεκινήσει στην αρχική 11αδα, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Το τέλος γράφτηκε στις 13 Απριλίου του 2011, όταν και ο Κόκε για να μείνει ελεύθερος, έδωσε 6 επιταγές ύψους 630.000 ευρώ και βρήκε ποδοσφαιρικό καταφύγιο στο Χιούστον στις ΗΠΑ.

Η ζωή μετά τον Άρη και η επιστροφή

Μετά τον Άρη, ο Ισπανός αγωνίστηκε κατά σειρά σε ΗΠΑ, Ισπανία, Αζερμπαϊτζάν, Γερμανία, Βολιβία και Ινδία. Στους Κιτρινόμαυρους επέστρεψε το φθινόπωρο του 2015, όταν ο σύλλογος αγωνιζόταν στη Γ' Εθνική. Στα τέλη Ιουλίου του 2016, με ανάρτηση του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε την οριστική του αποχώρηση του από την ομάδα. Επέστρεψε στη χώρα του, όπου έμεινε χωρίς ομάδα μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2017. Τότε, με ανακοίνωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ενεργό δράση.

Πληροφορίες από aris.re
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης