Για τη μεγάλη νοητική δύναμη που χρειάστηκε για να καταφέρει να φτάσει στον τελικό μίλησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά τη μεγάλη νίκη του απέναντι στον θρύλο του τένις, Ρότζερ Φέντερερ.
«Ήταν κάτι που μου άξιζε. Έχω δουλέψει πολύ σκληρά για να φτάσω εδώ, στα μεγάλα σαλόνια» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιτσιπάς.
Ο κ. Τσιτσιπάς δήλωσε ότι χρειάστηκε τρομερή νοητική δύναμη εκτός της σωματικής και ψυχικής οι οποίες θεωρούνται σχεδόν δεδομένες, και υπογράμμισε ότι κατάφρε να παραμείνει ψύχραιμος καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα
Όπως δήλωσε ο ίδιος ο σπουδαίος Έλληνας αθλητής « δεν θέλω να αφήσω τίποτα στην τύχη θα είμαι απαιτητικός στον αυριανό αγώνα»
Ζούμε στο τένις το αντίστοιχο του Εurobasket και του Euro 2004 ; Ρώτησε τον κ. Τσιτσιπά ο δημοσιογράφος με τον Έλληνα τενίστα να απαντάει θετικά
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.