ATP Finals, Τσιτσιπάς-Φέντερερ 2-0: Ο βασιλιάς Ρότζερ υποκλίθηκε στον πρίγκιπα Στέφανο!

ATP Finals, Τσιτσιπάς-Φέντερερ 2-0: Ο βασιλιάς Ρότζερ υποκλίθηκε στον πρίγκιπα Στέφανο!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με ένα μαγικό παιχνίδι επικράτησε με 2-0 (6-3, 6-4) του Φέντερερ και στην παρθενική του συμμετοχή σε τουρνουά ATP Finals προκρίθηκε στον τελικό της Κυριακής (20:00), όπου θα αντιμετωπίσει τον Αυστριακό Ντόμινικ Τιμ ! - Υπό το βλέμμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη διεξήχθη ο σπουδαίος αγώνας

tsitsi_main
Στα 21 του χρόνια ο Στέφανος Τσιτσιπάς, συνεχίζει να κατακτά τη μία κορυφή μετά την άλλη! Με μια εμφάνιση βγαλμένη από τα πιο όμορφα όνειρα του ο Έλληνας πρωταθλητής νίκησε τον Ρότζερ Φέντερερ με 2-0 σετ στον ημιτελικό του ATP Finals στο Λονδίνο και προκρίθηκε στον αυριανό τελικό.
Εκεί όπου τον περιμένει ο Ντόμινικ Τιμ, ο οποίος στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό επικράτησε με 2-0 (7-5, 6-3) του περσινού νικητή Αλεξάντερ Ζβέρεφ.


Παρόλο που χθες είχε παίξει ένα πολύ σκληρό παιχνίδι με τον Ναδάλ (ήττα με 2-1), ενώ ο Φέντερερ είχε αγωνιστεί την Πέμπτη ο Τσιτσιπάς ήταν συγκλονιστικός και αποκαθήλωσε τον βασιλιά που μετράει 10 νίκες στο συγκεκριμένο τουρνουά.
Κλείσιμο

Κι όμως ο πρωτοεμφανίζομενος σε ATP Finals Τσιτσιπάς ήταν αυτός που είχε το πάνω χέρι στον αγώνα κόντρα στο ίνδαλμα του το οποίο το κέρδισε για 2η φορά.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα όπως την παρακολουθήσατε πόντο με πόντο μέσα από το www.protothema.gr.

Μια νίκη που σημειώθηκε υπό το βλέμμα του πρωθυπουργου Κυριάκου Μητσοτάκη,  ο οποίος βρέθηκε και στα αποδυτήρια μαζί με τη σύζυγο του προκειμένου να συγχαρούν τον Έλληνα πρωταθλητή.



Ο Φέντερερ στο πρώτο γκειμ είχε μπρέικ πόιντ, με τον Τσιτσιπά να αντιδρά εντυπωσιακά καθώς έκανε το σκορ 3-0 κάνοντας αυτός το μπρέικ στο σερβίς του Ελβετού...



Ο Φέντερερ προσπαθούσε να προσαρμοστεί στο παιχνίδι του Έλληνα και τα δύο τελευταία σέρβις-γκέιμς του Στέφανου εξελίχθηκαν σε θρίλερ.



Στο 7ο γκέιμ Ο Ελβετός προηγήθηκε με 0-40, αλλά ο Τσιτσιπάς με απίστευτη ψυχραιμία και ωριμότητα στο παιχνίδι του τα... έσβησε και τα τρία φτάνοντας στο 5-2, με τον Ελβετό να μειώνει σε 5-3 και στο 9ο γκέιμ τα είδαμε όλα καθώς διήρκησε 15 λεπτά!



Ο Φέντερερ έχασε 4 μπρέικ πόιντς, ο Τσιτσιπάς έχασε 6 σετ πόιντς, αλλά στο 7ο ο Φέντερερ έκανε κακή επιστροφή και το σετ πήγε στον Στέφανο!

Η εκκίνηση του 2ου σετ ήταν εξίσου συναρπαστική με τον Τσιτσιπά να κάνει και πάλι νωρίς το μπρέικ, καθώς πήρε προβάδισμα με 2-1 στο σερβίς του Ελβετού, αλλά ο Φέντερερ απάντησε στο επόμενο γκέιμ. Εκεί προηγήθηκε 0-40, ο Τσιτσιπάς του έσβησε και πάλι τριπλό μπρέικ πόιντ, όμως τελικά πήρε το σετ και ισοφάρισε σε 2-2.



Η χαρά του όμως δεν κράτησε για πολύ, ο Τσιτσιπάς έκανε δεύτερο συνεχόμενο μπρέικ για να φτάσουμε στο δραματικό 9ο γκέιμ...

Εκεί ο Φέντερερ τα έπαιξε όλα για όλα και προηγήθηκε με 15-40, ωστόσο ο Στέφανος δεν λύγισε κι αφού ισοφάρισε, οδήγησε τον Φέντερερ στο λάθος για το ματς πόιντ και με άσο έκλεισε τον αγώνα.

Η ρακέτα έπεσε από τα χέρια του, το βλέμμα του στράφηκε στην κερκίδα για να «συναντήσει» τους δικούς του, μ' ένα τεράστιο χαμόγελο να ζωγραφίζεται στο πρόσωπο του... Ο Στέφανος ήταν πλέον στον τελικό και τα συγχαρητήρια του βασιλιά Ρότζερ στον διάδοχο του ήταν η καλύτερη ανταμοιβή κι επιβεβαίωση για αυτόν τον σπουδαίο αθλητή!


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης