Λαρεντζάκης: «Στην ΑΕΚ μου είπαν ότι αν δεν ανανέωνα δεν θα έπαιζα»

Λαρεντζάκης: «Στην ΑΕΚ μου είπαν ότι αν δεν ανανέωνα δεν θα έπαιζα»

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στον Τύπο της Ισπανίας ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, μιλώντας για την αποχώρησή του από την ΑΕΚ, αλλά και τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Lary
Τον λόγο για τον οποίο αποχώρησε από την ΑΕΚ αποκάλυψε στον Τύπο της Ισπανίας ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης.

Ο διεθνής γκαρντ της Μούρθια δήλωσε πως η Ένωση τον πίεσε να ανανεώσει το συμβόλαιό του, ειδάλλως δεν θα αγωνιζόταν καθόλου όλη τη σεζόν, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κόντρα του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, όπου κάνει μεγάλο κακό στο ελληνικό μπάσκετ.

Απόσπασμα από τη συνέντευξη του Γιαννούλη Λαρεντζάκη στην ιστοσελίδα «kiaenzona.com»:

Για την κόντρα ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό: «Η κατάσταση είναι περίπλοκη. Πέρσι έγιναν όλα ανάμεσά τους, κι ο Ολυμπιακός τώρα είναι εκτός του πρωταθλήματος. Όλο αυτό δεν κάνει καλό στο άθλημα στη χώρα μας. Ο Ολυμπιακός είναι μια σπουδαία ομάδα που προσελκύει τον κόσμο στο γήπεδο, όλοι θέλουν να δουν τους αγώνες του. Όπως ακριβώς ισχύει με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, εννοείται. Ελπίζω να βρεθεί σύντομα λύση γιατί το ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται κάτι τέτοιο, όχι μόνο το πρωτάθλημα».

Για την αποχώρησή του από την ΑΕΚ: «Ήθελα να παίξω στην Ευρωλίγκα, αλλά "έσπασα" αργά το συμβόλαιό μου, όταν σχεδόν όλες οι ομάδες είχαν γεμάτα ρόστερ. Είχα κάποια προβλήματα με την ΑΕΚ, η συμφωνία μας ολοκληρωνόταν τον Ιούνιο του 2020 και μου είπαν ότι αν δεν υπέγραφα νέο συμβόλαιο, δεν θα με έβαζαν να παίξω. Δεν μου άρεσε αυτό. Δεν βρήκαμε μια οικονομικής φύσεως λύση, που θα με ικανοποιούσε, οπότε αποφάσισα να αποχωρήσω. Αν δεν μπορούσα να παίξω στην Ευρωλίγκα, τουλάχιστον ήθελα να παίξω στο καλύτερο πρωτάθλημα».

Για το αν βρέθηκε τόσο κοντά στη Βαλένθια, όσο γράφτηκε το καλοκαίρι: «Είναι αλήθεια ότι είχαμε κάποιες συζητήσεις, αλλά αυτό μόνο. Όπως είπα πριν όμως, το συμβόλαιό μου με την ΑΕΚ λύθηκε πολύ αργά. Νομίζω ότι αν έμενα ελεύθερος τον Ιούνιο, μόλις τελείωσε το ελληνικό πρωτάθλημα, τώρα ίσως να έπαιζα για τη Βαλένθια. Όλα γίνονται για κάποιο λόγο».

Για το αν απογοητεύτηκε από το γεγονός πως δεν βρήκε συμβόλαιο στην Ευρωλίγκα: «Όχι, δεν είχα κάτι τέτοιο στο μυαλό μου. Η ισπανική λίγκα είναι ένα σπουδαίο πρωτάθλημα, είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και μπορώ να παίζω σε μια λίγκα που παρακολουθεί όλος ο κόσμος. Θα παίξω τουλάχιστον δύο φορές απέναντι σε ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα, η Βαλένθια, η Μπασκόνια και η Ουνικάχα Μάλαγα. Μιλάμε για ομάδες που βρίσκονται στην Ευρωλίγκα και το Eurocup. Ελπίζω να βοηθήσω τη Μούρθια προκειμένου του χρόνου να βρίσκεται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Για την αποτυχία της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο: «Νομίζω ότι μας έλειψε λίγο η τύχη. Χάσαμε από την Βραζιλία και μετά η Τσεχία κέρδισε με είκοσι πόντους την Βραζιλία. Δεν παίξαμε καλά στο παιχνίδι με την βραζιλιάνικη ομάδα, βρεθήκαμε στο +15, αλλά στο τέλος ηττηθήκαμε. Σαν να αφήσαμε το παιχνίδι, ήταν άσχημο αυτό».

Για την πρόσληψη του Ρικ Πιτίνο για το Προολυμπιακό: «Τι να πω γι’ αυτό; Μιλάμε για έναν θρύλο του αθλήματος. Είμαι σίγουρος ότι θα μας βοηθήσει να πετύχουμε τους στόχους μας».
Πηγή:www.sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης