Ενστάσεις Στυλιανίδη στις ρυθμίσεις Αυγενάκη για τις ομοσπονδίες

Ενστάσεις Στυλιανίδη στις ρυθμίσεις Αυγενάκη για τις ομοσπονδίες

Για τους περιορισμούς στον αριθμό θητειών και τη θέσπιση ορίων ηλικίας για τους προέδρους και τα εκτελεστικά μέλη των αθλητικών ομοσπονδιών

sti98
Η διάταξη του αθλητικού νομοσχεδίου για τους περιορισμούς στον αριθμό θητειών και τη θέσπιση ορίων ηλικίας για τους προέδρους και τα εκτελεστικά μέλη των αθλητικών ομοσπονδιών, δέχεται πλέον και πυρά από το εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, πέρα από τις θυελλώδεις αντιδράσεις, που έχει ξεσηκώσει στο χώρο του αθλητισμού.

Διατυπώνονται δε ενστάσεις ακόμη και για τη συνταγματικότητα της συγκεκριμένης διάταξης, αλλά και για μη συμμόρφωσή της με την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Ο βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και συνταγματολόγος Ευριπίδης Στυλιανίδης, καθηγητής στη Νομική του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου της Λευκωσίας άφησε σαφείς αιχμές για τη νομοθετικη πρωτοβουλία του κ. Αυγενάκη, «Πρέπει να το δούμε προσεκτικά», σημείωσε χαρακτηριστικά, αφήνοντας έτσι να διαφανεί ότι οι δύο διατάξεις του αθλητικού νομοσχεδίου ίσως κριθούν αντισυνταγματικές από τα δικαστήρια, εκθέτοντας την κυβέρνηση. Η διάταξη έχει πολυδιαφημιστεί από το υπουργείο, ακριβώς επειδή στοχεύει ουσιαστικά στην καθαίρεση μη αρεστών διοικήσεων, όπως είναι αυτές στο μπάσκετ (Γ. Βασιλακόπουλος) και στην Κολύμβηση (Β. Διαθεσόπουλος), παρότι πρόκειται για αθλήματα με μεγάλες επιτυχίες διαχρονικά αφενός και αφετέρου για ομοσπονδίες όπου ισχύει το αυτοδιοίκητο.

Σημειωτέον ότι μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο Θέμα 104.6 εξέφρασε την έντονη αντίδραση του για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που κατέθεσε στη βουλή ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Χαρακτήρισε κατάφορη παραβίαση του συντάγματος, των δημοκρατικών αρχών και των δικαιωμάτων του πολίτη καθώς, όπως είπε, παραβιάζει την αρχή του εκλέγειν και εκλέγεσθαι .

Στη συνέχεια καταφέρθηκε κατά του υφυπουργού λέγοντας: «ποιος είναι ο Αυγενάκης και ο κάθε Αυγενάκης που έχει αυτά τα δικαιώματα, και μας εκθέτει παγκοσμίως σας πληροφορώ, διότι το Ολυμπιακό κίνημα, το οποίο έχει την αυτοδυναμία του και την ανεξαρτησία του δεν τα δέχεται αυτά και υπάρχει και σωρεία εγγράφων, όταν και στο παρελθόν κάποιοι προσπάθησαν να παρέμβουν κατ αυτόν τον τρόπο στη διαδικασία εκλογής εθνικών ή διεθνών Ομοσπονδιών. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στη Ρωσία πήγε να παρέμβει ο υφυπουργός αθλητισμού της Ρωσίας στη διοίκηση της αθλητικής ομοσπονδίας στίβου και τον απέβαλλαν. Εν οψει ολυμπιακού έτους δημιουργεί αυτό το πρόβλημα; Δεν τους αρέσει η παρουσία μου, αυτό είναι, δεν μιλάω για την κυβέρνηση συνολικά, μιλάω για κάποιον εκπρόσωπο που έχουν εκεί. Τόσο επείγον είναι αυτό το θέμα; Από έναν άνθρωπο ο οποίος δεν είχε εμφανιστεί πουθενά στο χώρο αυτό» προσθέτοντας τέλος ότι θα προσφύγει στα δικαστήρια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης