Πεδουλάκης: «Κλειδί της νίκης οι αφανείς ήρωες»

Πεδουλάκης: «Κλειδί της νίκης οι αφανείς ήρωες»

Στους «αφανείς ήρωες», όπως τους χαρακτήρισε, που αποδείχθηκαν καθοριστικοί για να φύγει νικητής ο Παναθηναϊκός από την έδρα της Ζενίτ αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς ο Αργύρης Πεδουλάκης

Pedoulakis
Εμφανώς ικανοποιημένος από το πρώτο διπλό του Παναθηναϊκού στη φετινή Euroleague παρουσιάστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Αργύρης Πεδουλάκης.

Ο Έλληνας τεχνικός παραδέχθηκε ότι η απόδοση των Καλάθη και Φριντέτ ήταν καταλυτική για την επικράτηση της ομάδας του.

Τόνισε ωστόσο ότι, πέρα απ’ αυτούς τους δυο, «κλειδί» για να πάρει το «τριφύλλι» τη νίκη ήταν η παρουσία των δυο «αφανών ηρώων», όπως ονόμασε τους Παπαπέτρου και Βουγιούκα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πεδουλάκης

Για τη νίκη του Παναθηναϊκού: «Νομίζω πως κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, αν εξαιρέσουμε τα τρία πρώτα λεπτά. Προσπαθήσαμε και είχαμε διάθεση να πασάρουμε κάτι που φαίνεται από την αντιστοιχία ασίστ-λαθών. Τα γκαρντ μας είχαν καθαρό μυαλό στα τελευταία 5-6 λεπτά. Νομίζω ότι πέραν από δύο παίκτες μας, τους Καλάθη και Φριντέτ, που μπορεί ο καθένας να δει, θεωρώ πως κλειδί για το ματς ήταν οι δύο αφανείς μας ήρωες, ο Παπαπέτρου και ο Βουγιούκας. Η Ζενίτ είναι μια πολύ καλή και δουλεμένη ομάδα που αν σε βάλει στο ρυθμό της μπορεί να σε σκοτώσει. Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε τις συνήθειές τους για να μπορέσουμε να φέρουμε το παιχνίδι στον δικό μας ρυθμό».

Για τα αρνητικά σημεία του παιχνιδιού, όπως ήταν η διαφορά που απώλεσε, τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ και τον μεγάλο χρόνο συμμετοχής του Νικ Καλάθη: «Είναι πολύ απλό. Έχουμε τρία παιδιά στις θέσεις “1” και “2” που πρέπει να μοιραστούν 80 λεπτά και δύο γκαρντ με ρήξη χιαστού. Ήταν ένα ματς πολύ σημαντικό για δύο λόγους. Πρώτον, οι δύο ήττες που είχαμε στον πόντο έχουν πονέσει την ομάδα και την πιέζουν.

Δεύτερον, θεωρώ πως είναι θέμα συνήθειας καθώς τα 2-3 τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός έχει μάθει να παίζει με ένα γρήγορο τέμπο, το οποίο μπορεί να σου δώσει τη διαφορά και να τη χάσεις. Στα ριμπάουντ η αλήθεια είναι πως είχαμε ένα θέμα, σε αυτόν τον τομέα ο Παπαπέτρου μας βοήθησε πολύ. Η Ζενίτ είναι μια πολύ καλή ομάδα, ειδικά στις θέσεις “3”, “4” και “5”, κάτι που είχαμε επισημάνει και πριν το ματς. Αναφορικά με τον χρόνο συμμετοχής του Καλάθη, επαναλαμβάνω πως αναγκαζόμαστε να παίζουμε με τρία γκαρντ λόγω των δύο προβλημάτων. Περιμένουμε τον Παππά να μπει να μας βοηθήσει».

Για το πόσο χρόνο χρειάζεται η ομάδα του για να φτάσει στο επιθυμητό σημείο: «Όλες οι ομάδες θέλουν χρόνο για να βρεθούν μεταξύ τους. Το μόνο σίγουρο είναι πως αυτό δεν μπορεί να γίνει μέσα σε δύο εβδομάδες».

Για τη Ζενίτ: «Η Ζενίτ είναι ένας πολύ καλός αντίπαλος. Γενικά οι ρωσικές ομάδες έχουν υψηλό μπάτζετ και συνέχεια βελτιώνονται κάτι που είναι πολύ καλό για την Ευρωλίγκα».

Για το κακό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στην έδρα των Ρώσων και αν αυτό οφειλόταν στο παιχνίδι της Ζενίτ: «Νομίζω πως πάντα και τα δύο παίζουν ρόλο. Η Ζενίτ ξεκίνησε με ένα ψηλό σχήμα και αυτό της έδωσε ένα πλεονέκτημα. Εμείς αντιδράσαμε άμεσα και ματσάραμε το πλεονέκτημά της και ισορροπήσαμε».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης