EURO 2020: Το μοναδικό σενάριο πρόκρισης της Εθνικής Ελλάδας

EURO 2020: Το μοναδικό σενάριο πρόκρισης της Εθνικής Ελλάδας

Η Εθνική Ελλάδας έχει ξεχάσει το ενδεχόμενο να περάσει στα τελικά του Euro 2020 μέσω των προκριματικών, αλλά το εισιτήριο μπορεί να έρθει από το Nations League 

hellas_0
Η νίκη επί της Βοσνίας μπορεί να έστειλε ένα αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον, αλλά ως εκεί αφού η νίκη της Φινλανδίας απέναντι στην Αρμενία με 3-0 νωρίτερα χθες, αφαίρεσε και τις μαθηματικές ελπίδες για πρόκριση μέσω του 10ου ομίλου.

Η Ελλάδα έχει οκτώ βαθμούς έναντι 15 των Φινλανδών και απομένουν δυο αγώνες άρα δεν γίνεται να τους φτάσει στην προνομιούχο δεύτερη θέση. 

Παρ'όλα αυτά, υπάρχει ακόμα σενάριο -έστω και ακραίο- που την κρατάει ζωντανή για πρόκριση στην τελική φάση μέσω του Nations League, στο οποίο συμμετείχε στη League C και κατέλαβε την τρίτη θέση στον όμιλό της, πίσω από Φινλανδία και Ουγγαρία και μπροστά από την Εσθονία.

Αυτό τη φέρνει στην 33η θέση της συνολικής κατάταξης των ομάδων στο Nations League και στην 9η θέση των ομάδων που βρίσκονταν στη League C της διοργάνωσης.

Τί ρόλο παίζει αυτό θα αναρωτηθεί κανείς... Στη League C, λοιπόν, έχουμε τις Σκωτία, Νορβηγία, Σερβία, Φινλανδία, Βουλγαρία, Ισραήλ, Ουγγαρία και Ρουμανία μπροστά από την Ελλάδα. Ορίστε λοιπόν τι πρέπει να συμβεί, ώστε η Εθνικής μας ομάδα να βρεθεί στα playoffs του Μαρτίου και να παλέψει για ένα εισιτηριο που οδηγεί στο Euro 2020. Υπενθυμίζεται ότι μέσω του Nations League δίνονται τέσσερα εξτρά εισιτήρια για την τελική φάση, ένα για κάθε γκρουπ (Α League, B League, C League, D League).

EURO_2020_1
 
Φυσικά δεν είναι το πιθανότερο σενάριο να συμβεί, διότι θα πρέπει να συμβεί μια σειρά από γεγονότα που θα προκαλέσει ντόμινο στην κατάταξη ώστε να βρεθεί η Ελλάδα στην τετράδα που τον Μάρτιο του 2020 θα παλέψει για την πρόκριση.Αλλά όσο απίθανό κι αν είναι δεν παέι να είναι υπαρκτό άρα και άξιο καταγραφής.

Οι ομάδες που είναι από πάνω μας στην κατάταξη είναι οι: Ρουμανία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Ισραήλ, Φινλανδία, Σερβία, Νορβηγία.

Κλείσιμο
EURO_2020


Αρχικά, η Σκωτία αποκλείεται να διεκδικήσει πρόκριση μέσω του προκριματικού της ομίλου, επομένως θα είναι οριστικά στα playoffs του Nations League τον ερχόμενο Μάρτιο. Αρα απομένουν τρία εισιτήρια.

Αν η Νορβηγία, η Σερβία και η Φινλανδία που έπονται στη λίστα, καταφέρουν να περάσουν μέσω του ομίλου τους, τότε η Βουλγαρία, Ισραήλ και Ουγγαρία θα είναι οι άλλες τρεις ομάδες που εξασφαλίζουν την παρουσία τους στα playoffs του Nations League.

Αν το Ισραήλ προκριθεί από τον όμιλό του στα τελικά, τότε τη θέση του παίρνει η Ρουμανία. Αν προκριθεί και η Ουγγαρία, τότε τη θέση της παίρνει η Ελλάδα και μαζί με τις Σκωτία, Βουλγαρία και Ρουμανία θα σχηματίσουν τα playoffs της League C.

Συνεώς καταλαβαίνει κανείς πως πρέπει να έρθει ο κόσμος... ανάποδα προκειμένου η Εθνική να διεκδικήσει την πρόκρισή της στο Euro 2020 αλλά η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης