Προκριματικά EURO 2020: Πρόκριση στο 91' η Ισπανία- Νίκες για Ελβετία και Ιταλία

Προκριματικά EURO 2020: Πρόκριση στο 91' η Ισπανία- Νίκες για Ελβετία και Ιταλία

Οι Ιβηρες πήραν τον βαθμό (1-1 στη Σουηδία) στις καθυστερήσεις και θα βρεθούν στο EURO 2020- Πεντάρα η Ιταλία στο Λίχτενσταϊν- Μεγάλη νίκη (2-0) η Ελβετία την Ιρλανδία- Δείτε όλα τα γκολ των ματς

ispania
Σον 4ο και τον 6ο όμιλο των προκριματικών του Euro 2020 στράφηκαν όλα τα βλέμματα την Τρίτη το βράδυ με την πρόκριση να παραμένει ανοιχτή και να προμηνύεται μάχης μέχρις εσχάτων.

Αρχικά στον 4ο όμιλο η Ελβετία νίκησε την Ιρλανδία με 2-0, ανέβηκε στην τρίτη θέση και πλέον μείωσε στον ένα πόντο τη διαφορά από Ιρλανδία και Δανία που είναι στην πρώτη θέση.

Στον 6ο όμιλο τώρα Σουηδία και Ρουμανία αναδείχτηκαν ισόπαλες κόντρα σε Ισπανία και Νορβηγία αντίστοιχα και μάλιστα και οι δυο ομάδες δέχτηκαν γκολ στο 92' της αναμέτρησης. Το μεταξύ τους παιχνίδι στις 15 Νοεμβρίου στο Βουκαρέστι θα κρίνει ποια ομάδα θα πάρει την πρόκριση.

Στον όμιλο της Εθνικής ξεχωρίζει η Φινλανδία, η οποία εκμεταλλεύτηκε τη νίκη της Ελλάδας και πλέον είναι αγκαλιά με την πρόκριση στο Euro του 2020.

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Ελβετία-Ιρλανδία: 2-0

Η Ελβετία δεν είχε περιθώριο για στραβοπάτημα. Η Ιρλανδία ήταν στην κορυφή και εάν της έπαιρνε αποτέλεσμα, θα υπήρχε πρόβλημα. Ο Σεφέροβιτς όμως (16') και το αυτογκόλ του Ντάφι (90'+3') έγραψαν το 2-0 και έστειλαν τους γηπεδούχους στο -1 από την κορυφή, όπου παραμένουν οι Ιρλανδοί μαζί με τους Δανούς, έχοντας όμως αγώνα περισσότερο από τους δύο σημαντικούς αντιπάλους τους.


Γιβραλτάρ-Γεωργία: 2-3

Ακόμα και η Γεωργία ωστόσο, έχει πλέον τις μικρές πιθανότητές της βαθμολογικά. Με το γκολ του Κβιλιτάια στο 84' πέρασε με 2-3 από το Γιβραλτάρ, το οποίο παραμένει χωρίς βαθμό στον όμιλο. Για τους ηττημένους, ο 38χρονος Λουίς Κασιάρο που βρήκε δίχτυα, έγινε με τρία γκολ ο πρώτος σκόρερ της ιστορίας τους. Ναι, με τρία!



6ος ΟΜΙΛΟΣ

Σουηδία-Ισπανία: 1-1 


Κλείσιμο

Ηθελε έναν μόνο βαθμό για να εξασφαλίσει μαθηματικά την πρόκριση. Ωστόσο, στη Σουηδία η Ισπανία εμφανίστηκε για πρώτη φορά από το 2001, δίχως κανέναν παίκτη από τους 22 που είχαν παίξει στις τρεις διαδοχικές μεγάλες κατακτήσεις της (2008, 2010, 2012). Κάπως έτσι οι Ιβηρες είδαν τον Μπεργκ (50' κεφαλιά) να τους κάνει το 1-0 και να τους βάζει να κυνηγούν το σκορ για πρώτη φορά σε προκριματικά EURO ή Μουντιάλ από το 2016. Τελικά η προβολή του Ροντρίγκο στις καθυστερήσεις (1-1) σήμανε ότι η χώρα του συνεχίζει το ρεκόρ σκοραρίσματός της (38 σερί ματς) και μπορεί να ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το EURO 2020.

Ρουμανία-Νορβηγία: 1-1


Την ίδια στιγμή η Ρουμανία που έπαιζε μπροστά σε 30.000 παιδιά (παγκόσμιο ρεκόρ), είχε προηγηθεί 1-0 της Νορβηγίας (62' Μιτρίτα), αλλά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την ήττα της Σουηδίας, καθώς της συνέβη ακριβώς το ίδιο πράγμα: δέχτηκε το 1-1 στις καθυστερήσεις (90'+2' Σόρλοθ). Στη μάχη της ουράς τα Νησιά Φερόε νίκησαν 1-0 τη Μάλτα (71' Μπάλντβινσον)και έχουν αμφότερες από ένα τρίποντο.

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Ισραήλ-Λετονία:3-1



Το Ισραήλ κράτησε ζωντανές τις λιγοστές ελπίδες πρόκρισης, καθώς επικράτησε 3-1 της Λετονίας εντός έδρας. Ο Νταμπούρ άνοιξε το σκορ, ο Ζάχαβι συνέχισε το σερί του μιας και σκόραρε στο 26'. Ο Κάμες μείωσε στο 40ο λεπτό, αλλά ο Νταμπούρ δυο λεπτά αργότερα διαμόρφωσε το 3-1.


10ος ΟΜΙΛΟΣ

Λιχτενστάιν-Ιταλία: 0-5


Η Ιταλία εξασφάλισε την πρόκριση για τα τελικά του Euro στο Ολίμπικο κόντρα στην Ελλάδα, ωστόσο η πρωτιά σφραγίστηκε στο Rheinpark Stadion, όπου διέλυσε με 5-0 το Λιχτενστάιν. Απίθανη οι Ατζουρι, έχουν το απόλυτο νικών έπειτα από 8 αγωνιστικές κι έτσι θέλουν να τελειώσουν. Ο Μπερναρντέσκι άνοιξε στο 2ο λεπτό το σκορ και το ξέσπασμα ήρθε στο τελευταίο 20λεπτο! Ο Μπελότι πέτυχε το 2-0 στο 70', ο Ρομανιόλι στο 77' σημείωσε το 3-0, ενώ το τέταρτο γκολ πέτυχε ο Ελ Σαράουι. Ο Μπελότι στις καθυστερήσεις πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης