Γαλλία-Τουρκία: Στρατιωτικοί χαιρετισμοί από τους Τούρκους διεθνείς και τους συμπατριώτες τους στις κερκίδες!

Γαλλία-Τουρκία: Στρατιωτικοί χαιρετισμοί από τους Τούρκους διεθνείς και τους συμπατριώτες τους στις κερκίδες!

Ισόπαλο 1-1 έληξε το ματς στο «Σταντ ντε Φρανς», με  τους Τούρκους ποδοσφαιριστές να πανηγυρίζουν το γκολ της ισοφάρισης, χαιρετώντας στρατιωτικά - Περίπου 20.000 Τούρκοι στις εξέδρες έκαναν το ίδιο - Συνθήματα κατά του PKK, ενώ κάποιοι έκαναν και το σήμα των «Γκρίζων Λύκων»

000_1LF0RW
Τα βλέμματα όλης της ποδοσφαιρικής Ευρώπης ήταν στραμμένα στο Παρίσι, δυστυχώς όχι μόνο για ποδοσφαιρικούς λόγους.

Η Γαλλία υποδέχοντα την Τουρκία στο μεγάλο ντέρμπι του 8ου ομίλου, που θα έκρινε σε μεγάλο βαθμό την πρωτιά στη βαθμολογία (και το ένα εισιτήριο για την τελική φάση του Euro), αφού τρεις στροφές πριν το φινάλε οι δύο ομάδες ήταν ισόβαθμες στην πρώτη θέση με 18 βαθμούς (κι ακολουθούσε η Ισλανδία με 12).

Το τελικό 1-1 δεν άλλαξε τις ισορροπίες, ωστόσο έδωσε το προβάδισμα στους Τούρκους που είχαν κερδίσει με 2-0 στο Ικόνιο τον περασμένο Ιούνιο, αν και το αγωνιστικό κομμάτι πέρασε σε δεύτερη μοίρα μέχρι το γκολ της ισοφάρισης των φιλοξενούμενων (θα αναφερθούμε παρακάτω). 



Κι αυτό γιατί  για μία ακόμη φορά η σκιά των πολιτικών εξελίξεων έρχεται να απλωθεί πάνω από ένα ποδοσφαιρικό ματς και η ένταση που έχει προκύψει μεταξύ των δύο χωρών μετά την εισβολή της Τουρκίας στην Συρία, την οποία κατήγγειλε η Γαλλία, μεταφέρθηκε στη σημερινή αναμέτρηση.

Κλείσιμο
Μάλιστα υπήρξαν και αρκετοί πολιτικοί (κυρίως από το χώρο της άκρας Δεξιάς) που ζήτησαν την αναβολή του αγώνα, ωστόσο τόσο η κυβέρνηση όσο και η γαλλική ομοσπονδία ξεκαθάρισαν ότι μια τέτοια απόφαση μπορεί να πάρει μόνο η UEFA και κανείς άλλος -με τον αγώνα, τελικά, να διεξάγεται κανονικά.

Το όλο σκηνικό θύμιζε ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί καθώς στο Παρίσι βρίσκονται περίπου 30.000 Τούρκοι που έχουν ταξιδέψει απ' όλες τις χώρες της Ευρώπης προκειμένου να στηρίξουν την Εθνική ομάδας της χώρας τους, αλλά και να αποδοκιμάσουν τους Γάλλους, ωστόσο στο pregame του αγώνα όλα κύλησαν ομαλά αφού όλοι όσοι βέθηκαν στο γήπεδο έδειξαν τον απαραίτητο σεβασμό στην ανάκρουση των εθνικών ύμνων.

Βέβαια, οι οπαδοί της Τουρκίας φρόντισαν κατά την είσοδο τους να δείξουν τις διαθέσεις τους, καθώς τραγουδούσαν συνθήματα κατά των Κούρδων και του PKK...

Στις εξέδρες, δε, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που… μιμήθηκαν τους παίκτες του Γιουνές (σ.σ. την κίνηση που έκαναν στο πρόσφατο ματς με την Αλβανία), κάνοντας στρατιωτικό χαιρετισμό. Την ίδια στιγμή, κάποιοι άλλοι σχημάτισαν με τα δάχτυλα τους το σήμα των «Γκρίζων Λύκων» κατά την ανάκρουση του ύμνου της Τουρκίας.







Να σημειώσουμε ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δεν βρέθηκε στο γήπεδο, κάτι που ισχύει και για τον  Γάλλο υπουργό Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν, ο οποίος αρχικά είχε ενημερώσει για την παρουσία του κι έτσι οι μοναδικοί εκπρόσωποι των δύο κυβερνήσεων  ήταν οι υπουργοί Αθλητισμού των δύο χωρών.


000_1LF0S1
000_1LF0RK


Πολλοί οπαδοί της Τουρκίας θέλοντας να εκφράσουν την στήριξη τους στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκαν στο γήπεδο με μπλουζάκια που έγραφαν το πλήρες όνομα του Τούρκου προέδρου...


000_1LF0S3
000_1LF0KE

Επίσης και κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του εθνικού τους ύμνου Τούρκοι φίλαθλοι χαιρετούσαν... στρατιωτικά

Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, το ματς δεν είχε πολλές μεγάλεις φάσεις με τους Γάλλους να έχουν την υπεροχή όχι όμως και την ουσία...


Τελικά οι τρικολόρ κατάφεραν να βρουν το γκολ στο 76' με τον Ζιρού να σκοράρει με κεφαλιά μετά από κόρνερ (που κανονικά ήταν πέναλτι), ωστόσο στο 81' μετά από νέο κόρνερ ο Καάν ισοφάρισε σε 1-1 με τους Τούρκους ποδοσφαιριστές να κατευθύνονται στην κερκίδα που ήταν ο κύριος όγκος των οπαδών τους και να χαιρετούν στρατιωτικά!


Κι αυτό ήταν το τελικό σκορ της αναμέτρησης με την Τουρκία να βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος...

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης