Η αποκάλυψη του Ρομπέρτο Κάρλος ότι απολύθηκε προπονητής της Ρεάλ που είπε «κόψτε τις μπύρες»

Η αποκάλυψη του Ρομπέρτο Κάρλος ότι απολύθηκε προπονητής της Ρεάλ που είπε «κόψτε τις μπύρες»

Στην εποχή του άφθονου χρήματος των «γκαλάκτικος» της Ρεάλ Μαδρίτης και στη στενή του φιλία με τον συμπατριώτη του Ρονάλντο, αναφέρθηκε ο παλαίμαχος Βραζιλιάνος μπακ

robbie_carlos
«Τρελές» καταστάσεις βίωναν οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης στα χρόνια των «γκαλάκτικος», με το χρήμα να «ρέει» άφθονο. Για εκείνη την εποχή, αλλά και για τη στενή του φιλία με τον συμπατριώτη του Ρονάλντο, μίλησε ο τότε ποδοσφαιριστής της ομάδας Ρομπέρτο Κάρλος, σε συνέντευξή του στην πορτογαλική τηλεόραση.

Από το 1993 που συναντήθηκαν για πρώτη φορά μέχρι την κοινή τους θητεία στη Ρεάλ Μαδρίτης, Ρομπέρτο Κάρλος και Ρονάλντο ανέπτυξαν μια πολύ στενή σχέση. Όλα αυτά τα χρόνια μάλιστα οι δυο τους μοιράζονταν το ίδιο δωμάτιο στην εθνική Βραζιλίας και την ισπανική ομάδα, όπως αποκάλυψε ο 46χρονος πρώην ποδοσφαιριστής.

«Συνάντησα τον Ρονάλντο το 1993 και από εκείνη τη στιγμή πάντα μοιραζόμασταν το ίδιο δωμάτιο. Κοιμόμουν περισσότερες φορές με αυτόν παρά με τη γυναίκα μου. Σήμερα όταν τα θυμάμαι λέω ‘’πώς είναι δυνατόν να γλιτώσαμε με τόση τρέλα που είχαμε;».

Εκτός από τη σχέση των δύο από τα τρία «Ρ» της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Βραζιλίας του 2012, ο Ρομπέρτο Κάρλος μίλησε και για τα χρόνια των «γκαλάκτικος» της Ρεάλ Μαδρίτης, όπου οι χρηματικές παροχές ήταν απίστευτες: «Μετά από κάθε παιχνίδι υπήρχαν ιδιωτικά τζετ αριστερά, δεξιά, στο κέντρο. Θα συναντιόμασταν στον ιδιωτικό τερματικό σταθμό του αεροδρομίου της Μαδρίτης «Μπαράχας» και ο Μπέκαμ μπορεί να βρισκόταν ένας Θεός ξέρει πού, ο Φίγκο και ο Ζιντάν θα κάπου αλλού μακριά, ο Ρονάλντο κι εγώ ... και έπρεπε να προπονηθούμε την μεθεπόμενη μέρα».

Σαν να μην έφτανε αυτό, ιδιωτικά τζετ εξυπηρετούσαν και τις ατομικές επιθυμίες των παικτών: «Συνήθιζα να προσεύχομαι να έχουμε αγώνα το Σάββατο, ώστε να μπορώ να πηγαίνω στη Formula 1 την Κυριακή. Υπήρχαν ιδιωτικά τζετ παντού. Ήταν τρελό».

Ο μόνοι που δεν ήθελαν να συμμετέχουν σε αυτή την …αχαλίνωτη κατάσταση ήταν κάποιοι προπονητές, όπως ο Χοσέ Αντόνιο Καμάτσο και ο Βαντερλέι Λουξεμπούργκο, κάτι που πλήρωσαν τελικά με την απόλυσή τους:

Κλείσιμο
«Η ύπαρξη επτά ‘’γκαλάκτικος’’ στην ομάδα είχε δημιουργήσει μια επικίνδυνη κατάσταση στα αποδυτήρια. Εμείς καταφέρναμε να διαχειριστούμε την κατάσταση, αλλά ο Καμάτσο δεν το έκανε και η θητεία του κράτησε μόνο 10 ημέρες. Ερχόταν στα αποδυτήρια, έλεγε ‘’γεια’’ σε όλους και ήταν πολύ σοβαρός, ένας άνθρωπος με μεγάλη ιστορία στην Ρεάλ Μαδρίτης. Μετά έλεγε ‘’Θέλω όλοι να είστε εδώ αύριο το πρωί στις 7’’. Εμείς συνήθως προπονούμασταν στις 10:30. Μιλήσαμε μαζί του για να προσπαθήσουμε να τον κάνουμε να αλλάξει την ώρα. Είχαμε τις συνήθειες μας», είπε για τον Ισπανό προπονητή.

Άλλο ένα θύμα της ‘’χλιδής’’ ήταν ο Βαντερλέι Λουξεμπούργκο, ο οποίος προσπαθούσε να περιορίσει τις καταχρήσεις των ποδοσφαιριστών του. Ο Βραζιλιάνος θυμήθηκε τα εξής: «Ο Ρονάλντο και εγώ του είπαμε ‘’Κόουτς, οι άνθρωποι εδώ έχουν τις συνήθειες τους, θα δείτε ποιές είναι αυτές, αλλά μην προσπαθήσετε να τις αλλάξετε. Μην βγάζετε το κρασί από το τραπέζι και μην κόψετε τις μπύρες πριν το δείπνο. Αλλιώς θα έχετε πρόβλημα’’. Τι έκανε; Πρώτα πήρε το κρασί, μετά απαγόρευσε τις μπύρες. Κάθισε τρεις μήνες. Το ποδόσφαιρο είναι ένας μικρός κόσμος, οι διοικούντες άκουσαν γι΄ αυτό και οδήγησε στο ‘’αντίο’’».

Πηγή:www.sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης