Champions League: Νέα «γκέλα» της Ρεάλ, σπουδαίο «διπλό» της Σαχτάρ

Champions League: Νέα «γκέλα» της Ρεάλ, σπουδαίο «διπλό» της Σαχτάρ

Στα ματς που άνοιξαν την αυλαιά της δεύτερης αγωνιστικής του Champions League, η Μπριζ  προηγήθηκε με 2-0 στο Μπερναμπέου αλλά η Ρεάλ κατάφερε να ισοφαρίσει και να γλυτώσει τα χειρότερα - Η Αταλάντα προηγήθηκε της Σαχτάρ Ντονέτσκ αλλά οι Ουκρανοί έκαναν την ολική ανατροπή στην τελευταία φάση του αγώνα παίρνοντας τη νίκη με 2-1

000_1KY056
Αυτό δεν το έχουμε ξαναδεί. Η Ρεάλ Μαδρίτης στη 2η αγωνιστική των ομίλων να έχει μόλις έναν βαθμό. Και το απρόσμενο; Να λέει και πάλι καλά. Τι άλλο να σκεφτείς, όταν στο 39' είχε βρεθεί να χάνει 0-2 από την Κλαμπ Μπριζ στο “Σαντιάγο Μπερναμπέου” και να καταφέρνει να σώσει τουλάχιστον την ισοπαλία (2-2) στο φινάλε. Από τις 153 ομάδες που ξεκίνησαν με έναν πόντο στη 2η αγωνιστική, μόνο οι 30 προκρίθηκαν στην επόμενη φάση (19,6%).


Στο 9' ο Ντένις έβαλε ένα περίεργο γκολ με απίθανο-άθελά του- τελείωμα. Πήρε την παράλληλη, βρέθηκε απέναντι στον Κουρτουά και χωρίς να καταλάβει και ίδιος πώς, έκανε το 0-1, το οποίο πιστοποιήθηκε στο VAR ότι δεν ήταν οφσάιντ. Και εκεί που αναμενόταν ανατροπή, έγινε το απίθανο 0-2 ξανά με τον Ντένις στην πλάτη της άμυνας (39'), με τον Νιγηριανό φορ να γίνεται ο τρίτος αντίπαλος με δύο γκολ στο ημίχρονο σε ευρωπαϊκό ματς εκεί μέσα (1991 Ρατσένκο, 2018 Μάντζουκιτς).

Η Ρεάλ δεν ήταν καλή, αλλά βρήκε την ισοπαλία με δύο κεφαλιές. Η πρώτη του Σέρχιο Ράμος (55') σήμανε και το 10ο γκολ του στον θεσμό, όπου περισσότερα ως αμυντικοί σκόρερ έχουν μόνο οι (Ρομπέρτο Κάρλος 16, Ελγκέρα 15, Πικέ 14). Η πίεση αυξήθηκε μέχρι το φινάλε. Στο 84' αποβλήθηκε ο Φόρμερ και στο επόμενο λεπτό ο Καζεμίρο έσωσε κάπως τα πράγματα. Στο ημίχρονο είχε βγει αλλαγή χωρίς να έχει πρόβλημα τραυματισμού ο Κουρτουά και γενικότερα το κλίμα στο γήπεδο και στην εξέδρα δεν ήταν το καλύτερο δυνατό...

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά (46' Αρεολά), Σέρχιο Ράμος, Νάτσο (46' Μαρσέλο), Καρβαχάλ, Βαράν, Μόντριτς, Κρόος, Καζεμίρο, Λούκας Βάθκεθ (67' Βινίσιους), Αζάρ, Μπενζεμά

Μπριζ (Πολ Κλεμέντ): Μινιολέ, Σομπόλ, Μάτα, Ντελί, Μέχελε, Φόρμερ, Ριτς, Βανάκεν, Τάου (90'+2' Σκρίβερς), Ντένις (71' Οπέντα, 87' Κουλς), Ντιατά.

Τα αποτελέσματα του ομίλου
Ρεάλ Μαδρίτης - Κλαμπ Μπριζ 2-2
Γαλατασαράι - Παρί ΣΖ (Σε εξέλιξη)

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου

1.Παρί ΣΖ 3
2.Κλαμπ Μπριζ 2
Κλείσιμο
3.Γαλατασαράι 1
4.Ρεάλ Μαδρίτης 1


Ο Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι δήλωνε σίγουρος ότι η ομάδα του πήρε το μάθημα της μετά το πάθημα του Ζάγκρεμπ, όπου και είχε γνωρίσει τη συντριβή από τη Ντινάμο. Και όντως, η Αταλάντα ήταν πολύ καλύτερη, χωρίς όμως αυτό να φτάσει για να πάρει και τη νίκη. Βασικά, δεν έφτασε για να πάρει ούτε την ισοπαλία, αφού λίγο η απειρία και λίγο η ατυχία, "τιμώρησαν" σκληρά τους... νεοφώτιστους στη διοργάνωση: Γκολ του Σόλομον στο 95', 0/2 για τους Μπεργκαμάσκι, πρώτη νίκη για τη Σαχτάρ και η συνέχεια ίσως να είναι καλή για τους Ουκρανούς και σίγουρα θα είναι πιο δύσκολη για τους Ιταλούς...


Από τα πρώτα λεπτά το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο αλλά μετά το 10λεπτο η Αταλάντα ανέβασε στροφές. Ετσι, στο 14' κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Γκόμες από τον Κρίβτσοβ αλλά ο Πιάτοβ απέκρουσε την εκτέλεση του Ιλιτσιτς... Παρ' όλα αυτά οι Μπεργκαμάσκι δεν πτοήθηκαν, πίεσαν, είχαν δοκάρι με τον Πάσαλιτς στο 28' και δευτερόλεπτα αργότερα άνοιξαν το σκορ με την κεφαλιά του Ζαπάτα μετά τη λάθος έξοδο του Πιάτοβ (1-0). Κάπου εκεί η Σαχτάρ αποφάσισε να πάρει μέτρα στο γήπεδο, προειδοποίησε με το σουτ του Τάισον στο 30' και στο 41' ισοφάρισε με τον Μοράες, ο οποίος απέφυγε και τον Γκολίνι μετά την κάθετη του Πάτρικ (1-1). Στο τέλος του ημιχρόνου, μάλιστα, οι Ουκρανοί άγγιξαν το δεύτερο γκολ με το φάουλ του Μπονφίμ στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο β' μέρος η Αταλάντα ήταν αυτή που έπαιζε πιο επιθετικά και έψαχνε περισσότερο το δεύτερο γκολ, κάνοντας τις φάσεις για να το πετύχει. Στο 63', όμως, ο Ζαπάτα δεν κατάφερε να βρει στόχο από κοντά, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κολομβιανός βρέθηκε ξανά σε θέση βολής αλλά ο Πιάτοβ απέκρουσε. Και με τους Ιταλούς να παίζουν μπροστά και παράλληλα να αγχώνονται πίσω, αφού είναι πρωτάρηδες σε αυτό το επίπεδο, η Σαχτάρ βρήκε την ευκαιρία να απειλήσει στο 81' με το σουτ του Στεπανένκο που απέκρουσε ο Γκολίνι και αυτό του Κοβαλένκο που έφυγε άουτ ένα λεπτό μετά. Η Αταλάντα απάντησε με το σουτ του Μαλινόβσκι να φεύγει ελάχιστα άουτ στο 88', ενώ στο 91' ο Πιάτοβ απέκρουσε την προσπάθεια του Γκόμες, για να έρθει η φάση του ματς στο 95': Πάσα στον Σόλομον, αυτός -αφού η άμυνα απουσίαζε- πέρασε και τον Γκολίνι και έγραψε το 1-2 για τη Σαχτάρ!


Αταλάντα (Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι): Γκολίνι, Τολόι, Παλομίνο, Μασιέλο (68' Μουριέλ), Χάτεμπερ, Ντε Ρουν, Πάσαλιτς, Καστάν (57' Γκόσενς), Γκόμες, Ιλιτσιτς (57' Μαλινόβσκι), Ζαπάτα.

Σαχτάρ Ντόνετσγκ (Λουίς Κάστρο): Πιάτοβ, Μπόλμπατ, Κριβτσόβ, Ματβιένκο, Ισμαΐλι, Στεπανένκο, Μάρλος (86' Κονοπλιάνκα), Κοβαλένκο, Πάτρικ (69' Σόλομον), Τάισον, Μοράες.

Τα αποτελέσματα


Αταλάντα – Σαχτάρ 1-2
(33’ Ζαπάτα – 41’ Μοράες, 90+ Σόλομον)
Μαν. Σίτι – Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Σε εξέλιξη)

Βαθμολογία

Μαν. Σίτι 3
Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3
Σαχτάρ Ντόνετσκ 3
Αταλάντα 0

πηγή: www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης