Champions League, Ερυθρός Αστέρας-Ολυμπιακός 3-1: Κατέρρευσε στο φινάλε

Ο  Ολυμπιακός  προηγήθηκε με τον Σεμέδο στο 37', αλλά η αποβολή του Μπενζιά στο 58' άλλαξε τις  ισορροπίες - Στο 62' ο Βούλιτς ισοφάρισε σε 1-1 για να γίνει στο 87' ο Μιλούνοβιτς και στο 90' ο Μποάκι να διαμορφώσει το τελικό 3-1 

Η ισοπαλία με την Τότεναμ ανήκει στο παρελθόν και ο Ολυμπιακός συνεχίζει απόψε το ταξίδι του στα... αστέρια αντιμετωπίζοντας τον Ερυθρό Αστέρα στο στο «Μαρακανά» του Βελιγραδίου, σε ένα συναισθηματικά φορτισμένο αλλά και κρίσιμο ματς. 

Οι δύο ομάδες θέλουν να διακριθούν στη διοργάνωση αλλά ο ρεαλιστικός στόχος είναι η κατάληψη της τρίτης θέσης του ομίλου που οδηγεί στο Europa League, αφού Μπάγερν Μονάχου και Τότεναμ δείχνουν είναι τα φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League.

Οι δύο σύλλογοι σε επίπεδο οπαδών και διοικήσεων διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις, κάτι που φάνηκε και από την υποδοχή που επιφύλαξαν οι Σέρβοι στην «Θύρα 7» κατά την είσοδό της στο Βελιγράδι.

Εντός του γηπέδο όμως οι φιλίες θα μείνουν για 90 λεπτά στην άκρη,όπως τόνισαν και οι προπονητές των δύο ομάδων, με τους παίκτες να θέλουν τη νίκη για να έχουν τύχη στη συνέχεια της διοργάνωσης.

Ο Πέδρο Μαρτίνς δικαίωσε τις προβλέψεις για πιθανές εκπλήξεις στην ενδεκάδα, ωστόσο σχεδόν κανείς δεν περίμενε ότι θα έχει τέσσερα νέα πρόσωπα συγκριτικά με το βασικό σχήμα που είχε αγωνιστεί στα προηγούμενα Ευρωπαϊκά παιχνίδια. Συγκεκριμένα στις αρχικές επιλογές του είναι οι Τοροσίδης, Καμαρά, Μπενζιά και ο Λοβέρα.

Αναλυτικά η ερυθρόλευκη ενδεκάδα: Σα, Τοροσίδης, Μερία, Σεμέδο, Τσιμίκας, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Μασούρας, Λοβέρα, Μπενζιά, Γκερέρο, 

Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους βλέπουν το ματς ως τελικό αφού σε ενδεχόμενο ήττας ή ισοπαλίας τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα για αυτούς.

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς φαίνεται να έχει κατασταλάξει στους 11 που θα χρησιμοποιήσει αύριο. O αρχηγός Μπόργιαν θα είναι κάτω από τα γκολπόστ. Στην άμυνα στα δύο άκρα θα είναι οι Γκόμπελιτς και Ρόντιτς και στο κέντρο οι Ντέγκενεκ και Μιλούνοβιτς. Κέντρο με Βούλιτς - Κάνιας και επιτελικός ο Μάριν, που είναι επίσης εκ των αρχηγών του Ερυθρού Αστέρα.

Στα δύο άκρα οι Λα Πάρα και Ματέο Γκαρσία, που ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού και θα δώσει κανονικά το παρών και στην κορυφή της επίθεσης ο Μποάκι.

Ο Μιλόγεβιτς έχει στο πλάνο του να βάλει κυρίως τον Ρόντιτς πάνω στον Ποντένσε ενώ υπολογίζει πολύ και τους Βαλμπουενά - Γκιγιέρμε. Ο... Βαλμπουενά του Ερυθρού Αστέρα προφανώς και είναι ο, πρώην «ερυθρόλευκος» Μάρκο Μάριν, ενώ από τον άξονά θα περιμένει πολλά από τον Βούλιτς

Ο Μπενουά Μπαστιάν θα είναι ο διαιτητής της αναμέτρησης, ο οποίο φέρνει στον Ολυμπιακό πολύ γλυκές αλλά και πολύ πικ΄ρες μνήμες ταυτόχρονα.

Ο Γάλλος διαιτητής είχε σφυρίξει τη νίκη 3-1 του Ολυμπιακού επί της Μίλαν, αλλά και στην ήττα με 1-0 από την Χάποελ Μπερ Σεβά τον Αύγουστο του 2016.

Υπενθυμίζεται ότι αυτό θα είναι το πρώτο επίσημο ματς στην ιστορία των δύο ομάδων, καθώς έχουν προηγηθεί 12 φιλικά.

Στα δύο που έχουν διεξαχθεί στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός μετράει μία ήττα και μία ισοπαλία ενώ όσον αφορά την επίσημη προϊστορία των ελληνικών ομάδων με τον Ερυθρό Αστέρα εκτός έδρας, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν επισκεφτεί το «Μαρακανά» συνολικά πέντε φορές και έχουν μετρήσει ισάριθμες ήττες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr