Super League 1, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-2: Ένα ντέρμπι για Όσκαρ!

Η αυλαία της 5ης αγωνιστικής της Super League 1 έπεσε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας με ένα απολαυστικό ντέρμπι Δικεφάλων - Ο καλύτερος στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 0-1 με τον Σβιντέρφσκι, έχασε πέναλτι κι απέκτησε εκ νέου το προβάδισμα με 1-2 με τον Πολωνό, αλλά η ψυχωμένη ΑΕΚ του δευτέρου ημιχρόνου μπόρεσε να ισοφαρίσει με Τσιγκρίνσκι, Ντέλετιτς

Το ΟΑΚΑ φιλοξένησε την περασμένη εβδομάδα το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της Super League 1 (ΠΑΟ-Ολυμπιακός 1-1), στο ΟΑΚΑ διεξάγεται και το δεύτερο μεγάλο ματς που βρίσκει αντιμέτωπους την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ.
Ένα ματς που πάντα ήταν μέσα στα μεγάλα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά ειδικά την τελευταία τριετια έχει αποκτήσει ένα διαφορετικό χρώμα με τις μάχες που έχουν δώσει οι δύο ομάδες τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στο Κύπελλο όπου συνέθεσαν τρεις διαδοχικές χρονιές το ζευγάρι του τελικού.

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ  ξεκίνησαν και τη φετινή σεζόν με υψηλούς στόχους και φιλοδοξίες, έχοντας όμως διαφορετικού είδους... αναταράξεις με την Ένωση να έχει προχωρήσει ήδη σε αλλαγή προπονητή (Κωστένογλου αντί Καρντόσο) και τον ΠΑΟΚ να αναζητεί τη νέα του ταυτότητα στην εποχή του Άμπελ Φερέιρα.

Η Ένωση με τον Κωστένογλου στον πάγκο της είναι αήττητη καθώς έκανε τρεις σερί νίκες (Αστέρας, Παναιτωλικός εκτός, Λαμία εντός ενώ η μοναδική της ήττα ήταν στην πρεμιέρα με την Ξάνθη), ενώ ο Δικέφαλος συνεχίζει το αήττητο σερί του απο... πρόπερσι έχοντας τρεις νίκες και μια ισοπαλία (αυτήν της περασμένης εβδομάδας στην Τούμπα με τον Άρη).

Ο Δικέφαλος του Βορρά μπορεί να μετρά τρεις σερί νίκες στους ισάριθμους τελικούς Κυπέλλου, ωστόσο στο πρωτάθλημα ο Δικέφαλος του Νότου είναι ο απόλυτος κυρίαρχος καθώς σε 64 ματς με γηπεδούχο την ΑΕΚ οι κιτρινόμαυροι έχουν 46 νίκες, 10 έχουν λήξει ισόπαλα και ο ΠΑΟΚ έχει μόλις 7 νίκες με την τελευταία να έχει σημειωθεί τη σεζόν 2011-2012!.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι η ΑΕΚ ναι μεν έχει στην αποστολή της μετά από ένα μήνα τον Νέλσον Ολιβέιρα, αλλά τελικά ο Πορτογάλος έμεινε εκτός 18αδας, ενώ έχασε παραμονές του αγώνα τον Αντρέ Σιμόες (πρόβλημα στον τετρακέφαλο). Στον ΠΑΟΚ μπορεί να επέστρεψε σε αποστολή μετά από 200 ημέρες ο Μαουριτσιο, αλλά ο Φερέιρα έχει τον πονοκέφαλο με τις απουσίες των Μάτος, Πέλκα (και φυσικά τους εδώ και καιρό τραυματίες Βιεϊρίνια, Βέρνμπλουμ).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr