Τσέλσι – Λίβερπουλ 1-2: Ασταμάτητη, γράφει ιστορία

Τσέλσι – Λίβερπουλ 1-2: Ασταμάτητη, γράφει ιστορία

Τα πιτσιρίκια της Τσέλσι τη ζόρισαν, αλλά η Λίβερπουλ πέρασε με 1-2, έγινε η πρώτη στην Premier League που κάνει το 6x6 σε διαδοχικά ξεκινήματα και τρέχει 15 σερί νίκες από πέρσι

Καταγραφη2222
Το έκανε πέρσι, το έκανε και φέτος. Ποτέ, καμία ομάδα στην ιστορία της Premier League δεν ξεκίνησε σε δύο διαδοχικές σεζόν με το απόλυτο 6x6. Αυτό κατάφερε η Λίβερπουλ, περνώντας πολύ δύσκολα με 1-2 από το “Στάμφορντ Μπριτζ”, εκεί όπου την περσινή σεζόν είχε σταματήσει το σερί της, για να παραμείνει μόνη στην κορυφή και στο +5 από τη Σίτι. Αυτή ήταν μάλιστα η 15η διαδοχική νίκη της από πέρσι, ενώ τρέχει το εκπληκτικό αήττητο 23 αγωνιστικών και έχει μόλις μία ήττα σε 45 ματς πρωταθλήματος.



Η αλήθεια είναι ότι τα πιτσιρίκια του Φρανκ Λάμπαρντ τη ζόρισαν πολύ και ειδικά στο φινάλε, μα οι Μπλε ήταν άτυχοι με τραυματισμούς στην άμυνα, κάποιες χαμένες ευκαιρίες και ένα σωστά ακυρωμένο γκολ. Αντιθέτως, οι Reds δεν δημιούργησαν πολλές στιγμές μπροστά, μα βρήκαν τα γκολ τους σε δύο στημένες φάσεις. Στο 14' σε εκτέλεση φάουλ με πάσα ο Αλεξάντερ-Αρνολντ έβαλε σουτάρα και στο 24' ο Αντριάν νίκησε σε τετ α τετ τον Αμπραχαμ.

Στο 27' σωστά δεν μέτρησε το τέρμα του Αθπιλικουέτα για οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης και τρία λεπτά αργότερα σε σέντρα-φάουλ του Ρόμπερτσον ο Φιρμίνο σκόραρε με κεφαλιά (σ.σ.: οι δύο πλάγιοι μπακ του Κλοπ έχουν μαζί 33 ασίστ σε 20 μήνες στην Premier League). Η επανάληψη ξεκίνησε με σούπερ επέμβαση του Κέπα στον Φιρμίνο (47'), μα σταδιακά, με τον Καντέ να κάνει φοβερή εμφάνιση, η Τσέλσι άρχισε να ανεβαίνει.

Ο Γάλλος μέσος έξυσε το δοκάρι (59), αλλά στο 71'΄με την κορυφαία ίσως επιθετική ενέργεια της καριέρας του, αφού προσποιήθηκε στη μισή Λίβερπουλ, μείωσε με υπέροχο curler. Η πίεση έγινε ασφυκτική στο τέλος, αλλά Μπατσουαγί (88') και Μάουντ (90') δεν βρήκαν δίχτυα και έτσι οι Reds επέστρεψαν στο +5 από τη βασική διώκτριά τους, Σίτι, συνεχίζοντας με τις επιδόσεις τους να γράφουν ιστορία...

Τσέλσι (Φρανκ Λάμπαρντ): Κέπα, Κρίστενσεν (42' Ζουμά), Τομόρι, Εμερσον (15' Μάρκος Αλόνσο), Αθπιλικουέτα, Καντέ, Ζορζίνιο, Κόβατσιτς, Γουίλιαμ, Μάουντ, Αμπραχαμ (76' Μπατσουαγί)

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αντριάν, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Αλεξάντερ-Αρνολντ, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ, Χέντερσον (84' Λαλάνα), Φιρμίνο, Μανέ (72' Μίλνερ), Σαλάχ (92' Γκόμεζ).


Κλείσιμο
ΠΗΓΗ: gazetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης