Ντέιβιντ Μπλατ: «Ο Ολυμπιακός θα παραμείνει στην Α2 μέχρι να αλλάξει στάση η ελληνική ομοσπονδία»

Ντέιβιντ Μπλατ: «Ο Ολυμπιακός θα παραμείνει στην Α2 μέχρι να αλλάξει στάση η ελληνική ομοσπονδία»

Ο Ολυμπιακός θα δημιουργήσει ομάδα για την Α1, μόνο εφόσον αλλάξει την στάση της η ΕΟΚ, όπως ξεκαθάρισε ο Ντέιβιντ Μπλατ σε ραδιοφωνικό σταθμό του Ισραήλ

4894351
Ευχαριστημένος με τη μέχρι τώρα πορεία του Ολυμπιακού στην προετοιμασία, δήλωσε ο Ντέιβιντ Μπλατ σε ραδιοφωνικό σταθμό του Ισραήλ ενώ ξεκαθάρισε πως η δεύτερη ομάδα που έχουν δημιουργήσει οι Πειραιώτες είναι για να παραμείνει στην Α2 και πως ο σχεδιασμός θα αλλάξει υπό την προϋπόθεση να αλλάξει συμπεριφορά η ελληνική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης.

«Δουλεύουμε καλά και όμορφα, αλλά μας έλειπαν έξι παίκτες λόγω Παγκοσμίου Κυπέλλου και μικροτραυματισμών, οπότε είναι δύσκολο να έχουμε καθαρή εικόνα ακόμη. Αλλά, έτσι γίνεται αυτό και πλέον περιμένουμε να επιστρέψουν οι παίκτες μας», δήλωσε αρχικά ο Ντέιβιντ Μπλατ στον ραδιοφωνικό σταθμό του Ισραήλ «103 FM» για την προετοιμασία του Ολυμπιακού.

Αναφερόμενος στον υποβιβασμό στην Α2, ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» είπε: «Δεν έχει να κάνει με εμένα η ομάδα που θα παίζει στη δεύτερη κατηγορία. Έχω έναν νεαρό Σέρβο 18 ετών, ο οποίος εκτιμώ πως σε δύο χρόνια θα γίνει επιλογή στο ντραφτ. Εκείνος θα είναι στη δεύτερη ομάδα, όπου έχει δικαίωμα συμμετοχής βάσει κανονισμού ξένων. Εάν αλλάξει η συμπεριφορά της ομοσπονδίας, τότε θα επιστρέψει η ομάδα στο μέλλον, στη μεγάλη κατηγορία. Αυτή την στιγμή, η ομάδα που δημιουργήθηκε είναι για να μείνει και όχι να ανέβει».

Για το αν έχει αλλάξει η συμπεριφορά του λόγω της πάθησής του: «Προσπαθώ να κάνω προσαρμογές στη συμπεριφορά μου, το δουλεύω και νομίζω ότι πηγαίνει καλά. Με βοηθάει σε κάποια πράγματα, αλλά έχω μία διαδικασία μπροστά μου. Μπορώ να γίνω πιο σοφός από όλο αυτό».

Για την αποτυχία των ΗΠΑ στο Παγκόσμιο Κύπελλο και τον Γκρέγκ Πόποβιτς: «Για μένα δεν είναι έκπληξη, μόνο ο κόσμος ένιωσε έκπληξη με αυτό. Μιλάμε για ένα σύνολο που δεν ήταν έτοιμο για τη διοργάνωση. Έχω πει αρκετές φορές στο παρελθόν ότι ο μπάσκετ της Ευρώπης με του ΝΒΑ είναι εντελώς διαφορετικό και τώρα θα πρέπει να το καταλάβουν οι Αμερικανοί. Δεν ήρθαν οι 15 καλύτεροι παίκτες του κόσμου που θα έκαναν τη διαφορά και γι’ αυτό δεν αποτελεί καμία έκπληξη αυτό. Ο Πόποβιτς είναι ένας σπουδαίος προπονητής και άνθρωπος. Νομίζω ότι δεν τον ενδιαφέρει αν οι 15 παίκτες δεν ήρθαν. Σίγουρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα είναι με φουλ ρόστερ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης