Ο Γκουαρδιόλα βράβευσε την ακτιβίστρια Καρόλα Ρακέτε

Ο Γκουαρδιόλα βράβευσε την ακτιβίστρια Καρόλα Ρακέτε

Ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, παρουσίασε την εκδήλωση της βράβευσης της ακτιβίστριας Καρόλα Ρακέτε στο καταλανικό κοινοβούλιο

pep_0
Η 31χρονη ακτιβίστρια Καρόλα Ρακέτε έγινε σύμβολο αντίστασης στην ακροδεξιά, αντιμεταναστευτική ρητορική όταν αψήφησε την ιταλική απαγόρευση και «έδεσε» το πλοίο της με 40 ταλαιπωρημένους μετανάστες που διέσωσε από τη Μεσόγειο στο λιμάνι της Λαμπεντούζα.

Η Ρακέτε – πρώην ακτιβίστρια σε πλοίο της Greenpeace - αποφάσισε να παρακάμψει κάθε εντολή της Ρώμης και να αποβιβάσει στη Λαμπεντούζα το ανθρώπινο φορτίο της, το Sea-Watch 3 με τους 40 μετανάστες βρισκόταν ανοιχτά του νησιού για περισσότερες από 15 ημερες και οι συνθήκες επιβίωσης στο πλοίο είχαν αρχίσει και γινόταν αφόρητες.

Σκάφος των ιταλικών τελωνειακών αρχών προσπάθησε να εμποδίσει τον ελλιμενισμό του πλοίου, αλλά αναγκάστηκε να απομακρυνθεί για να μην παγιδευτεί στην προβλήτα. Με αφορμή αυτό το επεισόδιο, ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας και ηγέτης της Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, δήλωσε ότι η επιθετική τακτική της Ρακέτε κατέστησε σαφές ότι η Ιταλία έχει να κάνει με «εγκληματίες».

Έτσι, με εντολή του Σαλβίνι, το γερμανικό σκάφος διάσωσης Sea-Watch 3 κατασχέθηκε από τις ιταλικές αρχές και η καπετάνισσά του συνελήφθη αμέσως.

Ωστόσο, η Ρακέτε έλαβε μεγάλο κύμας υποστήριξης από τον κόσμο για αυτή της την ενέργειά. Ανάμεσα σε εκείνους που την είχαν στηρίξει ήταν και ο Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι, μάλιστα, παρουσίασε τη βράβευση της Ρακέτε στο καταλανικό κοινοβούλιο την Τρίτη.

Πηγή: www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης