Εθνική ομάδα: Ναυάγιο και κόντρα στο Λίχτενσταϊν (1-1) και ο Φαν'τ Σιπ «τα ρίχνει» στους παίχτες

Εθνική ομάδα: Ναυάγιο και κόντρα στο Λίχτενσταϊν (1-1) και ο Φαν'τ Σιπ «τα ρίχνει» στους παίχτες

Η Εθνική Ελλάδα παρότι προηγήθηκε με τον Μασούρα, δεν τελείωσε το ματς και έδωσε την ευκαιρία στο Λιχτενστάιν να σκοράρει για πρώτη φορά στα προκριματικά και να πάρει τον βαθμό -  Συνάντηση του Ολλανδού με τους ανθρώπους της ΕΠΟ τις επόμενες ημέρες

4892093
Το έκανε και αυτό η Εθνική!

Παρότι προηγήθηκε με τον Μασούρα και είχε φάσεις να τελειώσει το ματς, η «γαλανόλευκη» δεν το έκανε και το πλήρωσε. Στην μοναδική φορά που πέρασε το κέντρο στο δεύτερο ημίχρονο το αδύναμο Λιχτενστάιν, σκόραρε με τον Σαλάνοβιτς σε κόντρα-επίθεση και με το πρώτο του γκολ στα προκριματικά, πήρε τον πρώτο του βαθμό στον όμιλο (1-1)

Κακή ξανά η Ελλάδα, χωρίς όρεξη οι περισσότεροι παίκτες της έδειξαν να αντιμετωπίζουν το ματς σαν «αγγαρεία», δεν ήταν σοβαροί στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου και την... πάτησαν! Αγνοεί την νίκη από την πρώτη αγωνιστική και το πρώτο ματς με το Λιχτενστάιν η Εθνική, στους πέντε βαθμούς μόλις στον όμιλο καθώς μετράει πέντε σερί ματς χωρίς τρίποντο.

Κάπως έτσι, ούτε το δεύτερο ματς του Γιόσεπ Φαν’τ Σιπ στον πάγκο της Εθνικής δεν ήταν νικηφόρο, ωστόσο δεν χρειάζεται προπονητής για να νικήσεις το Λιχτενστάιν! Η Ελλαδα είναι άρρωστη βαριά, δεν έχει πλέον την νοοτροπία του νικητή αλλά ούτε τον τρόπο να πάρει αυτό που θέλει στο γήπεδο και της κάνουν τα τελευταία χρόνια... πλάκα ομάδες όπως τα Νησιά Φερόε και το Λιχτενστάιν.

Ο Μασούρας που σκόραρε και το μοναδικό γκολ ήταν ο καλύτερος παίκτης της Ελλάδας, με τους Κουλούρη, Βρουσάι να το παλεύουν αρκετά. Καλή και η αμυντική τετράδα αλλά δεν χρειάστηκε καθόλου, παρά μόνο στη φάση του τέρματος των φιλοξενούμενων που με μία μπαλιά εκτεθήκανε και κατάφεραν να δεχθούν γκολ με μία μόνο... ευκαιρία!

⚽️ Ελλάδα - Λιχτενστάιν 1-1 Τα γκολ Προκριματικά Euro 2020 {8.9.2019}
Κλείσιμο


Η ταπεινωτική ισοπαλία στο ΟΑΚΑ με το Λιχτενστάιν μπορεί να συγκριθεί μόνο με την ήττα από τα Νησιά Φερόε, όταν η Εθνική ομάδα της Ελλάδας είχε φτάσει σε ένα ανάλογο σημείο κάμψης. Το ζητούμενο στην παρούσα φάση δεν είναι η... ψυχολογική ανάλυση της κατάστασης, αλλά το «φάρμακο» που θα αντιστρέψει το κλίμα και θα βάλει τις βάσεις για τις επόμενες διοργανώσεις. Ο τεχνικός της Εθνικής, Τζον Φαν'τ Σιπ φαίνεται να έχει σκεφτεί ένα πλάνο, το οποίο δεν είναι άλλο από τη ριζική αλλαγή προσώπων στην ομάδα. Με άλλα λόγια, το «ξήλωμα» της «παλιάς» γενιάς.

Ο Ολλανδός τεχνικός θα καθίσει να συζητήσει με τους ανθρώπους της ΕΠΟ, ώστε να διαπιστώσει αν θα τον στηρίξουν στις αλλαγές που θέλει να δρομολογήσει. Αν πάρει το «πράσινο φως», τότε το «ξήλωμα» θα είναι σαρωτικό.

Από τα λεγόμενά του στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς, μπορεί να αντιληφθεί κανείς πολύ εύκολα τον εκνευρισμό του.

«Είναι ένα πολύ απογοητευτικό αποτέλεσμα για εμάς. Απέναντι σε ομάδα που ξέραμε ότι έπρεπε να κερδίσουμε. Στο πρώτο μέρος είχαμε αργές μπαλιές. Στο 2ο ημίχρονο όμως είχαμε φάσεις με δύο δοκάρια. Είμαστε δυστυχώς σε μία κατάσταση όπου φαίνεται ότι οι παίκτες δεν αντέχουν την πίεση. Πρέπει λοιπόν να το δούμε αυτό για να πάμε σε ένα restart. Πρέπει να αλλάξουμε αρκετά στην Εθνική. Πρέπει να αποκτήσουμε πιο μεγάλη αυτοπεποίθηση. Να επανέλθει η αυτοπεποίθηση και η σιγουριά. Είδαμε πως ο κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη του στην ομάδα. Πρέπει να δούμε και άλλους παίκτες που μπορούμε να πάρουμε στην Εθνική. Παπασταθόπουλος και Μανωλάς δεν είχαν τόσο καλή τοποθέτηση στην φάση. Όμως δεν έπρεπε καν να γίνει η πρώτη μπαλιά. Είχαμε πει στην ομάδα ότι ο Σαλάνοβιτς περιμένει τέτοιες στιγμές. Ήταν πράγματα που δεν κάναμε καλά. Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε αυτήν την θέση».

Αποδοκιμασίες μετά τη λήξη του αγώνα

Το 2004, εκατομμύρια Έλληνες «έριξαν τα τείχη» και υποδέχθηκαν στο «Ελ. Βενιζέλος» τους θριαμβευτές της Πορτογαλίας. Σε μία μεγαλειώδη, για όσους την έζησαν από κοντά, στιγμή, το πούλμαν της Εθνικής ομάδας δεν διένυσε ούτε ένα μέτρο από το αεροδρόμιο των Σπάτων έως το Καλλιμάρμαρο, δίχως χιλιάδες κόσμου να το περιβάλλει. Χθες, το ΟΑΚΑ ήταν άδειο. Και όσοι κατάφεραν να... βγάλουν το ματς με το Λιχτενστάιν, θα πρέπει να πειστούν ότι κάτι πάει να αλλάξει, προκειμένου να επιστρέψουν. Η απογοήτευση ήταν τόσο μεγάλη, που οι λιγοστοί φίλοι της ομάδας που βρέθηκαν στο αχανές γήπεδο, ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες μετά το 1-1.

Ο Ολλανδός τεχνικός της Εθνικής, αναφέρθηκε και στον κόσμο, λέγοντας: «Δεν ήταν έκπληξη για μένα. Δεν περίμενα τόσο κόσμο σήμερα. Πρέπει να το αξίζεις και δεν το αξίζουμε σύμφωνα με τα τελευταία χρόνια. Για να έχεις φιλάθλους πρέπει να το αξίζεις και να το δείχνεις με τα αποτελέσματα. Πρέπει να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα. Θα είναι ενδιαφέρον. Θέλουμε παίκτες σε πιο νεαρή ηλικία και κάποιους που ήδη είναι στην ομάδα. Πρέπει στους επόμενους μήνες να... χτίσουμε κάτι νέο. Να αποδεχθούμε την κατάσταση όμως να κοιτάξουμε τι θα αλλάξουμε και με παίκτες που θα μας δώσουν ποιότητα αλλά και θα έχουν την κατάλληλη ηλικία. Είναι ένα δύσκολο έργο για εμάς το να πάμε σε πιο υψηλό επίπεδο. Θέλουμε ποιότητα και ανάλογη ηλικία. Μπορείτε να δείτε το ranking και το εάν υπήρχαν τα ανάλογα αποτελέσματα. Εάν το δείτε αυτό καταλαβαίνετε πως προφανώς και είναι θέμα ποιότητας. Οι παίκτες πρέπει να ανταγωνίζονται σε πολύ υψηλό επίπεδο για να έρθουν μετά στην Εθνική. Αυτήν την στιγμή η Εθνική ομάδα υποφέρει. Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων. Μέσα σε μία εβδομάδα δεν θα έχουμε νέα ομάδα. Θα χρειαστεί μήνες. Τη νέα χρονιά στα επόμενα προκριματικά θα έχουμε την ομάδα που θα θέλουμε. Για το Μουντιάλ στο Κατάρ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης