Μουντομπάσκετ 2019, Τυνησία - Ανγκόλα 86-84: Μεγάλη νίκη η Τυνησία που πλησιάζει στο... Τόκυο

Μουντομπάσκετ 2019, Τυνησία - Ανγκόλα 86-84: Μεγάλη νίκη η Τυνησία που πλησιάζει στο... Τόκυο

Η Τυνησία έμεινε στο παιχνίδι διεκδίκησης της απευθείας πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Tόκυο, καθώς σ’ ένα συγκλονιστικό παιχνίδι επικράτησε της Ανγκόλας με 86-84 - Ο Χαντιντάν ήταν άπων για 39:54 λεπτά, αλλά έβαλε το σουτ που έκρινε τον αγώνα

TUNYSIA-ANGOLA
Η Τυνησία είχε μεγαλύτερο κίνητρο στο παιχνίδι, αυτό φάνηκε μετά το πρώτο τετράλεπτο (13-11) όπου με ηγέτη τον Μεϊρί πάτησε γκάζι και στο τέλος της περιόδου προηγήθηκε με 31-20. Οι Τυνήσιοι είχαν εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας, ομοίως και ποσοστό ευστοχίας στις προσπάθειες τριών πόντων.

Η δεύτερη περίοδος ανήκε στον Ρομντχάνε καθώς τα δικά του διαδοχικά τρίποντα δεν επέτρεψαν στην Αγκόλα να βρει τρόπο επιστροφής στο παιχνίδι. Ο έμπειρος γκαρντ είχε 4/5 προσπάθειες, η Τυνησία 6/13 στο πρώτο ημίχρονο και μετά το 42-31 στα μισά της περιόδου, στο τέλος του ημιχρόνου η διαφορά πήγε στο +15 (52-37). Με εξαίρεση τον Χουακουίμ, η Αγκόλα δεν είχε τρόπο έκφρασης στην επίθεση.

Στο τρίτο δεκάλεπτο έγινε η ανατροπή γιατί η Αγκόλα αποφάσισε να παίξει άμυνα, χρησιμοποίησε σύνθετες άμυνες ζώνης και στην επίθεση ανέλαβαν δράση οι Μορέιρα, Ντομίνγκος. Η δε Τυνήσιοι έπαψαν να είναι εύστοχοι από κοντινή απόσταση. Στα μισά της περιόδου η διαφορά μειώθηκε στους πέντε πόντους (54-49) και στο τέλος αυτής στο ένα καλάθι (67-65).

Με ηγέτη τον Ντομίνγκος, οι Αγκολέζοι πέρασαν μπροστά (71-74) έπειτα από περίπου τέσσερα λεπτά στην τελευταία περίοδο. Εκεί η Τυνησία βασίστηκε στην ισχυρή προσωπικότητα του Μάικλ Ρολ καθώς οι διαδοχικοί πόντοι του τελευταίου οδήγησαν στο 8-0 σερί (79-74, 36’) ενώ η διαφορά έφτασε και στο +8 (82-74). Κι εκεί που όλα φάνηκαν ότι είχαν τελειώσει, η Αγκόλα έκανε τρομερό come back και μείωσε σε 83-82 (39’) με ηγέτη τον Γιανίκ Μορέιρα. Εκεί ο Χαντιντάν έβαλε το πιο σημαντικό καλάθι του αγώνα (86-82), έξι δεύτερα πριν το τέλος και η Τυνησία σφράγισε τη νίκη.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Τυνησία είχε μεγαλύτερη ισορροπία σαν ομάδα και στο κρίσιμο σημείο βρήκε το τρίποντο από τον Χαντιντάν.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Η τριπλέτα των Ρολ, Μεϊρί και Ρομντχάνε σημείωσε τους 59 από τους πόντους 86 πόντους της Τυνησίας. Ο δε Μεϊρί τελείωσε το παιχνίδι και με οκτώ τάπες!

ΑΦΑΝΗΣ «ΗΡΩΑΣ»: Ο Χαντιντάν ήταν άποντος στο παιχνίδι αλλά έξι δευτερόλεπτα πριν το τέλος έβαλε το καθοριστικό τρίποντο (86-82)!

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο πάγκος της Αγκόλας γενικώς δεν εμφανίστηκε στο γήπεδο.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Το τρίποντο του Χαντιντάν.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Δύο φορές η Τυνησία δεν κράτησε διαφορές, ενώ η Αγκόλα είχε δύο κακές επιλογές εκεί που πλησίασε στην ανατροπή

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το εντυπωσιακό κόψιμο του Μεϊρί στον Χουακουίμ στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 31-20, 52-37, 67-65, 86-84


πηγή: www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης