Ιστιοδρομία υψηλών απαιτήσεων η πρώτη κούρσα του «52ου Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα»

Ιστιοδρομία υψηλών απαιτήσεων η πρώτη κούρσα του «52ου Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα»

Στην πρώτη ιστιοδρομία τα σκάφη ξεκίνησαν με βορειοδυτικούς ανέμους χρησιμοποιώντας μπαλόνια, τα οποία γρήγορα τα κατέβασαν διότι συνάντησαν ισχυρούς βορειανατολικούς

karrr
Από την πρώτη κούρσα ο Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου «Ιωάννης Β. Γουλανδρής» δικαίωσε τη φήμη του ως έναν από τους κορυφαίους «καθαρόαιμους» Offshore αγώνες της Ελλάδος. Τα πληρώματα της 52ης διοργάνωσης «επιστράτευσαν» τακτική, αντοχή και ναυτοσύνη για να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερες συνθήκες της πλεύσης, τις οποίες ακόμα και οι εμπειρότεροι χαρακτήρισαν «πρωτοφανείς».

Στην πρώτη ιστιοδρομία τα σκάφη ξεκίνησαν με βορειοδυτικούς ανέμους χρησιμοποιώντας μπαλόνια, τα οποία γρήγορα τα κατέβασαν διότι συνάντησαν ισχυρούς βορειανατολικούς.

Μετά το Σούνιο, οι αγωνιζόμενοι χρειάστηκε να αποφασίσουν εάν θα συνέχιζαν να ακολουθούν την –πιο σύντομη- πορεία του αγώνα ή θα ρίσκαραν να αναζητήσουν διαφορετικές καιρικές συνθήκες επιλέγοντας μία πιο μακρινή διαδρομή κοντά στη στεριά της Αττικής και, στη συνέχεια, της Εύβοιας.

Τελικά, οι δεύτεροι δικαιώθηκαν και το «Optimum 3 – Samos Steamship» με κυβερνήτη τον Περικλή Λιβά ήταν αυτό που μπήκε πρώτο στα νερά της Χώρας Άνδρου ενώ πήρε την πρωτιά και στη γενική των ORC. «Οι συνθήκες που επικράτησαν ήταν ιδανικές για ιστιοπλοΐα. Στο Κάβο Ντόρο συναντήσαμε ανέμους έως και οκτώ μποφόρ. Από την αρχή αποφασίσαμε να είμαστε το δυτικότερα, κινούμενο, σκάφος του στόλου, κάτι το οποίο μας αντάμειψε με την πρωτιά στο Line honours αλλά και στη γενική βαθμολογία», δήλωσε ο κυβερνήτης Περικλής Λιβάς.

Στα Super Yachts πρώτο στη γενική κατάταξη είναι το «Spirit Of Galatea – Equinox Maritime LTD» με κυβερνήτες τους Α. Αντωνίου και Δ. Χριστοφόρου. 

«Μετά τον Πάτροκλο δυνάμωσαν οι βόρειοι άνεμοι, πήραμε πολύ καλή ταχύτητα αλλά νότια της Εύβοιας έκοψε ο αέρας. Υπήρχε άπνοια με μεγάλο κύμα. Μόλις προσεγγίσαμε στην Άνδρο, δυνάμωσε ο άνεμος και μπήκαμε γρήγορα στον τερματισμό», τόνισε ο υπεύθυνος για την τακτική του σκάφους Ηλίας Μυλωνάς, ο οποίος το 2004 ήταν ο προπονητής των Σοφία Μπεκατώρου – Αιμιλία Τσουλφά στο «χρυσό» ολυμπιακό μετάλλιο, στα Spirit Of Galatea – Equinox Maritime LTD (Α. Αντωνίου – Δ. Χριστοφόρου) 470.

Τα αποτελέσματα της 1ης ιστιοδρομίας (Βουλιαγμένη – Άνδρος) στα overall
ORC

Κλείσιμο
1. Optimum 3 – Samos Steamship (κυβ. Π. Λιβάς)
2. Pega – Musto Goulandris Bross (Δ. Αλεβιζάκης)
3. Black Jack - Eurobank Private Bank Luxembourg (Μ. Κουρτέσης)
Super Yachts
1. Spirit Of Galatea – Equinox Maritime LTD (Α. Αντωνίου – Δ. Χριστοφόρου)
2. Meliti (Γ. Ανδρεάδης – Σ. Ανδρεάδης)
3. Acool Turabi (Δ. Παλαιολόγος)


Ο αγώνας αποτελεί συνδιοργάνωση του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου και του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης