Champions League, οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού: Το προφίλ της Μπάγερν

Champions League, οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού: Το προφίλ της Μπάγερν

Πρωταθλήτρια για 7η συνεχόμενη χρονιά στην Γερμανία η Μπάγερν πέρσι, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ, έκανε στο τέλος και το νταμπλ με τον Ρόμπερτ Κόβατς στον πάγκο

bayern_olympiakos
Η Μπάγερν θα βρεθεί ξανά στο δρόμο του Ολυμπιακού στη φάση των ομίλων μετά τη σεζόν 2015-16, όταν οι Βαυαροί είχαν κερδίσει με 4-0 στο Μόναχο και με 3-0 στον Πειραιά.

Πρωταθλήτρια για 7η συνεχόμενη χρονιά στην Γερμανία, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ, έκανε στο τέλος και το νταμπλ με τον Ρόμπερτ Κόβατς στον πάγκο. Έχει κατακτήσει το τρόπαιο 5 φορές (1974, 1975, 1976, 2001, 2013), ενώ έχει φτάσει άλλες τόσες μέχρι τον τελικό (1982, 1987, 1999, 2010, 2012). Φυσικά, μιλάμε για μία από τις υπερδυνάμεις του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, με έσοδα που τα τελευταία χρόνια ξεπερνούν ετησίως τα 500 εκατ. ευρώ.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΥΣΙ

Η σεζόν δεν ήταν εύκολη πέρυσι. Μετά την απόφαση του Γιουπ Χάινκες να αποχωρήσει για δεύτερη φορά από το ποδόσφαιρο η διοίκηση αποφάσισε να δώσει τα ηνία στον Κόβατς. Το πρώτο μισό της σεζόν αποδείχθηκε πολύ δύσκολο, όμως στη συνέχεια έδειξε πολύ καλύτερο πρόσωπο στον δεύτερο γύρο, έκανε τη μεγάλη αντεπίθεση και προσπέρασε την Ντόρτμουντ για να βρεθεί στην κορυφή στο +2. Στο Champions League έπεσε πάνω στην Λίβερπουλ στα νοκ άουτ και γνώρισε τον αποκλεισμό από μία πολύ ανώτερη ομάδα.

Robert Lewandowski - All 200 Bundesliga Goals


ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Ρόμπεν και Ριμπερί αποτελούν μετά από πολλά χρόνια παρελθόν και η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύτηκε πολύ να καλύψει τα κενά τους. Χρήματα υπήρχαν, όμως η μεταγραφική καμπάνια είχε πολλές δυσκολίες. Αρχικά, έκλεισε τα κενά στην άμυνα με τους Παβάρ και Ερναντέζ, για τους οποίους ξοδεύτηκαν 115 εκατ. ευρώ, ενώ κράτησε τα καλύτερα για το τέλος. Αρχικά, αποκτήθηκε ο Πέρισιτς με τη μορφή δανεισμού από την Ίντερ και στη συνέχεια ο Κουτίνιο ως δανεικός από την Μπαρτσελόνα. Η λογική λέει ότι ο Βραζιλιάνος θα δώσει άλλη διάσταση στον τρόπο που μπορεί να αναπτυχθεί.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ο Ρόμπερτ Κόβατς έφερε μεγάλες επιτυχίες στην Φρανκφούρτη στον πάγκο της Άιντραχτ και σε μία δύσκολη στιγμή ήταν η επιλογή του τεχνικού διευθυντή και πολύ καλού του φίλου Σαλιχάμιτζιτς. Ο Κροάτης τεχνικός δέχθηκε πολύ σκληρή κριτική, ακόμη και στο εσωτερικό της ομάδας, όμως στο τέλος πέτυχε απολύτως. Στηρίχθηκε λιγότερο από κάθε άλλον προπονητή τα τελευταία χρόνια και παρόλα αυτά έκανε το νταμπλ και προσπάθησε για το καλύτερο στην Ευρώπη. Φέτος, θα πρέπει να δείξει ότι τακτικά μπορεί να προσαρμοστεί καλύτερα επιθετικά, καθώς το ατού του παραμένει η αμυντική λειτουργία.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ

Μπορεί ο Κουτίνιο να έφερε ενθουσιασμό στο Μόναχο στο τέλος, όμως η σταθερή αξία των Βαυαρών τα τελευταία χρόνια είναι ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Από τους καλύτερους επιθετικούς παγκοσμίως, δήλωσε... πίστη στο πρότζεκτ της Μπάγερν και υπέγραψε νέο συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2023. Η μοναδική θέση που οι Βαυαροί μπορούν να αισθάνονται τόσο άνετοι.

ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Η Allianz Arena είναι ένα από τα πιο σύγχρονα και όμορφα γήπεδα στον κόσμο. Παραδοσιακά είναι sold out στα περισσότερα παιχνίδια της σεζόν και σε όλα για το Champions League.

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Κλείσιμο
Τέσσερις φορές έχουν παίξει στο παρελθόν, με την Μπάγερν να μετράει το απόλυτο. Πέρα από το συνολικά 7-0 της σεζόν 2015-16, οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί ξανά το 1980 τότε για το Κύπελλο Πρωταθλητριών, με τους Βαυαρούς να κερδίζουν με 3-0 εντός έδρας και με 4-2 εκτός. Συνολικά, η τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός κέρδισε κάποια ομάδα για το Champions League από την Γερμανία ήταν το 2011 (3-1 εντός έδρας την Ντόρτμουντ), ενώ συνολικά στην Ευρώπη η παράδοση των ερυθρόλευκων με γερμανικές ομάδες είναι στο 5-0-10.

Πηγή: Gazzetta
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης