Εθνική βόλεϊ γυναικών: Η «παράνοια», η… Τάμτα και οι «χοντρές»

Εθνική βόλεϊ γυναικών: Η «παράνοια», η… Τάμτα και οι «χοντρές»

Όσοι ξαφνιαστείτε με τον παραπάνω τίτλο μη βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα, γιατί αυτή η Εθνική ομάδα βόλεϊ γυναικών είναι ένα ωραίο… τρελοκομείο

ethniki000
Ιστορία γράφουν οι παρέες… Χιλιοειπωμένο, αλλά πιστέψτε μας αυτό θα είναι και το μοναδικό κλισέ που θα διαβάσετε σ’ αυτό το κομμάτι στο οποίο αποκαλύπτουμε τι συμβαίνει στον 3ο όροφο του CP Ankara, εκεί όπου βρίσκονται τα 7 δωμάτια (του) πανικού!

«Εμείς βάζουμε τη… φωτιά, αλλά κι όλες οι υπόλοιπες μας ακολουθούν.…», μας είχαν πει προχθές Ανθή Βασιλαντωνάκη και Όλγα Στράντζαλη και ψάχνοντας λίγο περισσότερο το τι ακριβώς συμβαίνει έξω από το γήπεδο, καταλάβαμε γιατί όλα τα κορίτσια σε κάθε ευκαιρία τονίζουν με έμφαση ότι είμαστε μια «πολύ καλή παρέα».

Μια παρέα στην οποία τα 7 δωμάτια που φιλοξενούν τα ισάριθμα δίδυμα έχουν από μια… ταυτότητα την οποία αποδέχονται όλες...

Rooms_Merteki_emmanouilidou
Rooms_Strantzali_Vasilantonaki


Για παράδειγμα έξω από την πόρτα της Ανθής και της Όλγα η ταμπέλα γράφει «οι φασαριόζες» γιατί όπως λέει με παράπονο η πρώτη «όλο εμάς κατηγορούν για τις φασαρίες και τις αταξίες και δεν ξέρω το γιατί».

Κλείσιμο
Αν και ο προσδιορισμός «μεγάλη» σε μια γυναίκα μπορεί να προκαλέσει εντάσεις (πόσω μάλλον όταν πρόκειται για δύο), η ετικέτα «Οι μεγάλες» στην πόρτα των Χριστοδούλου, Κονόμι έχει να κάνει με την σοβαρότητα που αποπνέει το δωμάτιο της αρχηγού.

Στη συνέχεια υπάρχουν δύο δωμάτια με καλλιτεχνικές ανησυχίες. Το πρώτο είναι αυτό με τον κωδικό ‘Τάμτα’ και φαν κλαμπ το οποίο αποτελούν οι Άννα Καλαντάτζε, Σία Τοτσίδου με την τελευταία να παραδέχεται με κάθε ειλικρίνεια «πλέον έχω μάθει κι εγώ τα τραγούδια της...».

Το άλλο καλλιτεχνικό δωμάτιο έχει την επιγραφή ‘Παράνοια’ και προφανώς όποιος περνάει απ’ έξω ακούει είτε την Μαρία Οικονομίδου, είτε την Παναγιώτη Διώτη να τραγουδούν «είμαι ένας άλλος, ζω σε παράνοια».

Λίγο παραδίπλα είναι το δωμάτιο με την πινακίδα «Οι… χοντρές». Πιστέψτε μας όσο κι αν παιδευτείτε δεν θα το βρείτε γιατί πρόκειται για ένα καλαμπούρι που ξεκίνησε ριν από χρόνια όταν γνωρίστηκαν στην Εθνική ομάδα η Τζίνα Λαμπρούση και η Μαριαλένα Αρτακιανού. Η μία τρόλαρε την άλλη και τώρα τις τρολάρουν και τις δύο μαζί.

Για την Αθηνά Παπαφωτίου και την Κωνσταντίνα Βλαχάκη δεν είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια, εξ ου και είναι συγκάτοικοι στο δωμάτιο με κωδικό ‘Μπιτς Βόλεϊ’, προφανώς λόγω της κοινής αγάπης για το άθλημα. Α και μην ξαφνιαστείτε αν τα επόμενα χρόνια τις δείτε να παίζουν μαζί ως ζευγάρι στην άμμο. Τότε που θα λένε ιστορίες από την Άγκυρα και θα γελάνε…

Last but not least που λένε και οι γλωσσομαθείς είναι η… κυκλαδίτικη εσάνς στην ελληνική αποστολή με τις Λίτσα Μερτέκη, Μελίνα Εμμανουηλίδου, συμπαίκτριες στον ΑΟ Θήρας να έχουν το δωμάτιο Λ.Α.Μ.Α. (ναι, ναι το αγαπησιάρικο ζώο της Λατινικής Αμερικής) με το αρκτικόλεξο να προέρχεται από τα αρχικά Λίτσα (Μερτέλη), Αλεξία (Καλανταρίδου), Μελίνα (Εμμανουηλίδου) και Άννα (Καλαντάτζε).

Rooms_Papafotiou_Vlahaki
Rooms_Totsidoy-Kaladadze2


Η ‘κυρία’, η ‘μπάρμπι’, το… πόκερ και το τζίν

Κι αν τα δωμάτια… «πανικού» είναι η μία όψη του νομίσματος, η άλλη, εξίσου εντυπωσιακή κι αυτή είναι τα παρατσούκλια που έχει όλη η ομάδα.

Υπάρχουν αυτά που βγήκαν για να… διευκολύνουν τη ζωή όλων, κάνοντας συντμήσεις ονομάτων όπως Μελού (Μελίνα Εμμανουηλίδου), Αρτάνα (Μαριαλένα Αρτακιανού, όταν δεν τη λένε ‘χοντρή’), Θούλη (ή και Θούλη-Ανθούλη για την Ανθή Βασιλαντωνάκη, την οποία ως ρούκι στην εθνική φώναζαν ‘γάτα’», Νούλη (Αθηνά Παπαφωτίου) και Κώστα ή Κω για την Κωνσταντίνα Βλαχάκη.

Υπάρχουν αυτά που αποπνέουν σεβασμό για διαφορετικούς λόγους, όπως ‘Η Κυρία’ (Σία Τοτσίδου), ‘Η Βασίλισσα Όλγα’ (Όλγα Στράντζαλη), Κάπτεν (Στέλλα Χριστοδούλου).

Υπάρχουν οι… διπλοί πράκτορες, ‘Λίτσα φραουλίτσα’ ή ‘Πόκερ φέις’ για τα ανέκφραστα χαρακτηριστικά της Μερτέκη, η Τζίν-α Τόνικ Λαπρούση (όταν επίσης δεν την λένε χοντρή) και η ‘Μπάρμπι’ ή ‘Τάμτα’ Άννα Καλαντάτζε.

Η Μαρία Οικονομίδου είναι η ‘μπλάκι’ ή ‘μπαζούκας’ (γι’ αυτό και της κάνουν τυχαίους ελέγχους στα αεροδρόμια), η Παναγιώτα Διώτη είναι η ‘Χούλι’ (από το χούλιγκαν που κρατάει από τον καιρό που αγωνίζονταν στον Ηρακλή Κηφισιάς) και η Αρέτα Κονόμι πρέπει να είναι η μοναδική στον κόσμο που έχει ως παρατσούκλι το κανονικό της όνομα που είναι… Αρέθα (από την αγάπη της μητέρας της για την Αρέθα Φράνκλιν).

Rooms_Xristodoulou-Konomi

Rooms_Labousi

Rooms_Dioti_Oikonomidou
Greeeeece





Πηγή: www.sportsfeed.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης