ΑΕΚ: Σε τούνελ χωρίς φως

ΑΕΚ: Σε τούνελ χωρίς φως

Οι κιτρινόμαυροι χωρίς αρχή, μέση και τέλος έβαλαν σε κίνδυνο από τον Αύγουστο μια ολόκληρη χρονιά

cardoso
Η νέα αποκαρδιωτική εμφάνιση της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και ο διαφαινόμενος αποκλεισμός από την Ευρώπη δημιουργούν πολλά ερωτήματα για το μέλλον του Μιγκέλ Καρντόσο στον κιτρινόμαυρο πάγκο. Όχι μόνο εξαιτίας της αποτυχίας για την επίτευξη του πρώτου μεγάλου στόχου της χρονιάς, αλλά κυρίως για το μέλλον της ομάδας με τον Πορτογάλο στο τιμόνι της.

Ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος δεν έδωσε στους φίλους της μια ελπίδα για άμεση βελτίωση. Οι παίκτες της ΑΕΚ εκτός από το κακό θέαμα που παρουσίασαν τόσο κόντρα στην Κραιόβα όσο και χθες κόντρα στην Τραμπζονσπόρ δείχνουν να μην έχουν ενέργεια, να μην έχουν πλάνο και, φυσικά, να μην μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Μοιάζουν με μουντζούρα δια χειρός Καρντόσο με τίτλο που θυμίζει τον διάσημο πίνακα του Καράτσι. ΑΕΚ, κβο βάντις;
 
Μετά το χθεσινό ναυάγιο το κεφάλαιο Ευρώπη φαίνεται να κλείνει για τους κιτρινόμαυρους. Δεν είναι μόνο η ψυχολογία, το πρεστίζ και η εικόνα της ομάδας που χαλάνε αλλά είναι οι τεράστιες οικονομικές απώλειες για τον σύλλογο. Επίσης η φετινή αποτυχία βάζει υποθήκη το ευρωπαϊκό μέλλον του συλλόγου, καθώς θα ανακόψει την ανοδική πορεία των τελευταίων ετών.
 
Ο Δημήτρης Μελισσανίδης μπορεί χθες να μην πήρε καμία απόφαση εν βρασμώ ψυχής όμως σίγουρα όλα αυτά που συμβαίνουν κάνουν την καρέκλα του Μιγκέλ Καρντόσο να… τρίζει. Αν και είναι ακόμη πολύ νωρίς για να κριθεί, ο χρόνος μοιάζει να μετράει αντίστροφα για τον «καθηγητή». Οι φωνές τόσο εντός των αποδυτηρίων όσο και εκτός γίνονται κραυγές. Και η μπάλα παίρνει και τον Νίκο Λυμπερόπουλο που τον επέλεξε.

Το ακατανόητο (για πολλούς) ρίσκο της ΑΕΚ με έναν προπονητή χωρίς ιδιαίτερες περγαμηνές ως πρώτος μοιάζει να μην βγαίνει και η ομάδα μπαίνει σε ένα σκοτεινό τούνελ χωρίς αχτίδα φωτός στην άκρη του. Αν και βρισκόμαστε ακόμη στον Αύγουστο, ο κίνδυνος να εξελιχθεί σε μία χαμένη χρονιά είναι ορατός. Είτε στηριχθεί ο Καρντόσο είτε αντικατασταθεί.

Άλλωστε όποιος και να έρθει τι θα μπορέσει να κάνει σε μια ομάδα που έχει κάνει (;) προετοιμασία και με ένα ρόστερ που δεν έχει επιλέξει ο ίδιος; Ένας ξένος προπονητής (χωρίς γνώση της ελληνικής πραγματικότητας) θα είναι από χέρι καμένος, ενώ αν προτιμηθεί ένα «δικό» της παιδί θα μοιάζει σαν χάνζαπλαστ σε βαθιά πληγή.

Κλείσιμο
Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει μπροστά του την αναμέτρηση με την Ξάνθη και στη συνεχεία τη ρεβάνς με την Τραμπζονσπόρ. Ακόμη και η όποια επιτυχία του δεν του εξασφαλίζει μακροημέρευση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης