Αντίδραση της Ομοσπονδίας Βόλεϊ στη νέα πρόκληση των Σκοπιανών

Αντίδραση της Ομοσπονδίας Βόλεϊ στη νέα πρόκληση των Σκοπιανών

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΕΟΠΕ, αλλά και του μέλους του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Βόλεϊ Αχιλλέα Μαυρομάτη μετά τη νέα πρόκληση που ήρθε από την Εθνική ομάδα βόλεϊ των Σκοπίων

EOPPPPE
Η δημοσιοποίηση του promo video της Εθνικής ομάδας των Σκοπίων, στο οποίο εμφανίζονται οι αθλητές της ομάδας να φορούν μπλουζάκια που αναγράφουν Volleyball Team Macedonia (χωρίς τον γεωγραφικό προσδιορισμό North) έφεραν και την άμεση αντίδραση της ελληνικής βολεϊκής οικογένειας.

Ο Αχιλλέας Μαυρομάτης, πρώην πρόεδρος της ΕΟΠΕ και μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (CEV) αφού ήρθε σε επικοινωνία με τον νυν πρόεδρο Γιώργο Καραμπέτσο, ενημέρωσε την CEV για την συγκεκριμένη κίνηση των Σκοπιανών και παράλληλα ζήτησε να υπάρχει μεγαλύτερη προσοχή στο μέλλον στη διαχείριση τέτοιων γεγονότων, ενώ η ΕΟΠΕ θα αποστείλει άμεσα επιστολή στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ζητώντας από την τελευταία την αλλαγή του ονόματος της Ομοσπονδίας Βόλεϊ των Σκοπίων (που εξακολουθεί να αναγράφεται ως Ομοσπονδία Βόλεϊ της... Μακεδονίας).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΠΕ:
«Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία μέσω και του εκπροσώπου της σε αυτήν Αχιλλέα Μαυρομάτη για το βίντεο το οποίο παρουσιάζει την συμμετοχή της Βόρειας Μακεδονίας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών (12-29/09) και εμφανίζει τους αθλητές με φόρμες που αναγράφουν Volleyball Team Macedonia.

Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. Γιώργος Καραμπέτσος ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας ως προς την σωστή ονομασία των γειτόνων μας και σε συνεννόηση με τον Αχιλλέα Μαυρομάτη θα αποσταλεί επίσημη επιστολή για την σωστή ονομασία ενόψει της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης