Διοργάνωση για… μετάλλιο το Ευρωπαϊκό Laser Radial του Καλαμακίου

Διοργάνωση για… μετάλλιο το Ευρωπαϊκό Laser Radial του Καλαμακίου

Με δύσκολες καιρικές συνθήκες, οι διοργανωτές στάθηκαν αντάξιοι πρεσβευτές της ελληνικής φιλοξενίας – Οι νεαροί Έλληνες ιστιοπλόοι έδειξα ότι διαθέτουν το ταλέντο να ανταγωνιστούν αθλητές με μεγάλη εμπειρία

laserdial
Με τις καιρικές συνθήκες να δυσκολεύουν μέχρι και την τελευταία ημέρα τη διεξαγωγή των αγώνων ολοκληρώθηκε στα νερά του Αλίμου το όπεν Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα νέων Radial της Ολυμπιακής Κατηγορίας Laser. Η διοργάνωση του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου έριξε «αυλαία» κερδίζοντας τα εύσημα από τους εκπροσώπους όλων των χωρών διότι οι Αγωνιστικές Επιτροπές κατάφεραν να πραγματοποιήσουν ιστιοδρομίες με αντίξοες καιρικές συνθήκες και οι διοργανωτές αποδείχθηκαν πρεσβευτές της ελληνικής φιλοξενίας. Συνδιοργανωτές ήταν η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και ο δήμος Αλίμου.

Στον αγωνιστικό τομέα, οι νεαροί Έλληνες ιστιοπλόοι μπορεί να μην κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο αλλά έδειξαν ότι διαθέτουν το ταλέντο να ανταγωνιστούν αθλητές με μεγαλύτερη εμπειρία. «Οι αγώνες διεξήχθησαν σε πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες με πολλές μεταβολές των ανέμων. Δοκιμάστηκαν οι αντοχές των αθλητών αλλά οι έμπειρες Επιτροπές Αγώνων και το πολύ καλά στελεχωμένο προσωπικό, σε κάθε σημείο στροφής του αγώνα, ήταν αρκετό ώστε να έχουμε δίκαιους και πολύ καλούς αγώνες. Η ελληνικό ομάδα την τελευταία ημέρα δεν άντεξε την πίεση στις προσδοκίες που είχαμε. Οι μεταβολές του ανέμου μας κράτησαν έξω από τα μετάλλια. Όμως οι αθλητές των μικρών κατηγοριών έχουν δείξει σε πόσο υψηλό επίπεδο βρίσκονται και, κατά το παρελθόν, είχαμε διακρίσεις, και θα συνεχίσουμε να έχουμε και στο μέλλον. Η καλύτερη εμφάνιση έγινε από τον Ιάσονα Κεφαλλωνίτη, ο οποίος ήρθε πρώτος από την ελληνική ομάδα και 4ος στα παιδιά – 17 ετών», δήλωσε ο προπονητής του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου Γιώργος Κεφαλλωνίτης.

Στα αγόρια διεξήχθησαν εννέα κούρσες. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Σοφιάν Καρίμ (Γαλλία) με 49 β.π., με δεύτερο Τζορντί Ντουράν Λαντό (Ισπανία), ο οποίος είναι πρώτος στους -17 ετών, με 63 β.π. Στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκε ο Πρζεμισλόου Κακόβσκι από την Πολωνία (2ος -17 ετών) με 65 β.π. Ο Ιάσων Κεφαλλωνίτης ήρθε 4ος στους -17 ετών και 15ος στη γενική κατάταξη (114 β.π.).

Στα κορίτσια, η τελευταία ιστιοδρομία στοίχισε το χρυσό μετάλλιο στη Μαριλένα Μακρή. Η πρωταθλήτρια από την Κύπρο ήταν σε όλη τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην πρώτη θέση αλλά στη 10η ιστιοδρομία ήρθε 31η και βρέθηκε στην 4η θέση με 66 β.π. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Άνα Μονκάτα (Ισπανία) με 37 β.π., το ασημένιο η Ελίν Βερστραϊλεν (Βέλγιο) με 43 β.π. και το χάλκινο η Ροσίν Μπαουντίτ (Σουηδία) με 48 β.π. Από ελληνικής πλευράς το καλύτερο πλασάρισμα έφερε η Μελίνα Γκάρη (24η με 176 β.π.).

Όλα τα αποτελέσματα: http://europeanlaser2019.com/results/

Χορηγοί της διοργάνωσης είναι: Mediterraneo Hospital, kaktos.com.gr, Smartpark, Eurobank, ΙΟΛΗ, Superfast Ferries, ANEK Lines, intramoto, Jure Law Firm. Υποστηρικτές της διοργάνωσης είναι η Περιφέρεια Αττικής, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Περισσότερες πληροφορίες στο: http://www.nok.com.gr/ https://www.facebook.com/LaserRadialYouthEuropeanChampionship2019/
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης