Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος: Επιτυχημένη παρουσία στο 17ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκοποβολής

Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος: Επιτυχημένη παρουσία στο 17ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκοποβολής

Η ομάδα της Αθλητικής Ένωσης συμμετείχε σε όλες τις κατηγορίες αθλημάτων με ανταγωνιστική παρουσία, κερδίζοντας εμπειρίες που θα φανούν χρήσιμες στις επόμενες διοργανώσεις

skopovoli1
Αξιοπρεπή παρουσία στο 17ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκοποβολής Αστυνομικών είχε η ελληνική αντιπροσωπεία. Σε μια διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στο Ζουλ της Γερμανίας, η ομάδα της Αθλητικής Ένωσης συμμετείχε σε όλες τις κατηγορίες αθλημάτων με ανταγωνιστική παρουσία, κερδίζοντας εμπειρίες που θα φανούν χρήσιμες στις επόμενες διοργανώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ελληνική ομάδα έλαβε μέρος μετά από πάρα πολλά χρόνια σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σκοποβολής. Προπονητής της ομάδας είναι ο θρύλος της ελληνικής σκοποβολής Διονύσης Γεωργακόπουλος, ο οποίος έχει αφήσει το δικό του αποτύπωμα στο άθλημα.



«Στα περισσότερα αθλήματα που διεξήχθησαν στο Ζουλ της Γερμανίας η παρουσία μας ήταν καλή, καθώς όλα τα παιδιά προσπάθησαν για το καλύτερο ο καθένας στο άθλημα που έλαβε μέρος» δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής Διονύσης Γεωργακόπουλος και συνέχισε: «Όσον αφορά την γενική μας εικόνα στο πρωτάθλημα, δεν καταφέραμε να φέρουμε κάποιο μετάλλιο, γιατί το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό. Λαμβάνουν συμμετοχή πρώην Ολυμπιονίκες, όπως ο Γάλλος Φρανκ Ντιμουλέν που κέρδισε τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σίδνεϊ στο αεροβόλο πιστόλι και στο πυροβόλο».

Όσο για τον στόχο στην συνέχεια, εξήγησε: «Ο στόχος μας είναι στην επόμενη συμμετοχή μας σε Πανευρωπαϊκό η Παγκόσμιο πρωτάθλημα να είμαστε ακόμη καλύτεροι, για να διεκδικήσουμε κάποια διάκριση». Και κατέληξε: «Ελπίζουμε σε μια από τις μελλοντικές συμμετοχές μας να διεκδικήσουμε κάτι καλό, διαθέτοντας περισσότερες εμπειρίες από αγώνες υψηλού επιπέδου».

Κλείσιμο
Ο αντιπρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών, Δημήτρης Αβανίδης, αναφέρθηκε στην στρατηγική που αναπτύσσει τα τελευταία χρόνια η ΑΕΑΕ σχετικά με την ανάπτυξη του αθλήματος της σκοποβολής: «Αποτελεί τιμή για την Ελληνική Αστυνομία και την Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος να προΐσταται της ομάδας ένας αθλητής όπως ο κ. Γεωργακόπουλος. Οι πανευρωπαϊκές και οι παγκόσμιες επιτυχίες του, τον καθιστούν πρότυπο για τους αθλητές - αστυνομικούς που ακολουθούν και θα δώσουν αντίστοιχές "μάχες" στο μέλλον. Οι αθλητές μας στο πρόσφατο Πανευρωπαϊκό έδειξαν εκτός των άλλων ήθος και επιθυμία να συνεχίσουν τον πρωταθλητισμό παρά τις όποιες δυσκολίες. Γι' αυτό και σε πρόσφατη επικοινωνία μου με τον πρόεδρο, κ. Τζατζάκη, του πρότεινα να συνεχίσουμε να στηρίζουμε το συγκεκριμένο άθλημα διοργανώνοντας εθνικά πρωταθλήματα αστυνομικών, πάντα σε συνεργασία με την ΣΚΟΕ, και προετοιμάζοντας τους αθλητές για διεθνείς αγώνες. Έτσι θα κρατήσουμε ζωντανό ένα άθλημα ιδιαίτερης φιλοσοφίας και άρρηκτα συνδεδεμένο με το λειτούργημα που επιτελούμε».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης