Λεκαβίτσιους: Η διετία του “Skywalker” στον Παναθηναϊκό και τα ντέρμπι που… σημάδεψε

Λεκαβίτσιους: Η διετία του “Skywalker” στον Παναθηναϊκό και τα ντέρμπι που… σημάδεψε

Ο Λούκας Λεκαβίτσιους έπειτα από δύο χρόνια στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, πήγε εκεί από όπου ήρθε (Ζαλγκίρις), αφήνοντας παρακαταθήκη το step up που δεν έκανε, την… αγάπη του Πιτίνο, αλλά και τα ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό στα οποία έκανε τη διαφορά! Το Eurohoops κάνει rewind στα πεπραγμένα του.

loukas_ar
Πριν από δύο χρόνια παρά κάτι ημέρες (28/6/2017), η Ζαλγκίρις αιφνιδίασε τους πάντες, ανακοινώνοντας πως ο Λούκας Λεκαβίτσιους έπαιρνε μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό.

Οι “πράσινοι” το καλοκαίρι του 2017 άρχισαν τις μεταγραφές τους από τον Λιθουανό γκαρντ, ο οποίος έχοντας μαθητεύσει στα χέρια του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στο Κάουνας, έδειχνε έτοιμος για το μεγάλο βήμα, που τον έφερε στο ΟΑΚΑ.

Δύο χρόνια μετά, έπειτα από κάποιες σπουδαίες στιγμές, αλλά και πολλά σκαμπανεβάσματα, ο “Λέκα” έκανε την αντίθετη διαδρομή, αποχωρώντας από το “τριφύλλι” για να επιστρέψει όπως αναμενόταν στα γνώριμα λημέρια της Ζαλγκίρις και το Eurohoops καταγράφει όσα πέτυχε, όσα δεν πέτυχε κι αυτά για τα οποία θα θυμόμαστε τον βραχύσωμο γκαρντ.

Back up του Καλάθη, αλλά…

Ερχόμενος το 2017 από την Ζαλγκίρις, ο Λεκαβίτσιους είχε ήδη τα απαραίτητα διαπιστευτήρια για να σταθεί στο υψηλό επίπεδο, όντας παίκτης του Σάρας και δη στις θέσεις όπου έπαιζε και ο προπονητής του.

Μάλιστα, ερχόμενος στο ΟΑΚΑ, ο 23χρονος τότε άσος πήρε και το σημαδιακό Νο19 στη φανέλα του, το οποίο φορούσε και ο Σάρας στον Παναθηναϊκό, θέλοντας να δώσει συνέχεια στη σπουδαία κληρονομιά που είχαν αφήσει οι προηγούμενοι Λιθουανοί που είχαν έρθει στο “τριφύλλι”.

Κλείσιμο
Στόχος ήταν να αποτελέσει τη λύση πίσω από τον Νικ Καλάθη, που θα έμπαινε για να πάρει ανάσες ο ηγέτης της ομάδας, με όπλο την ταχύτητα και την “οικονομία” που διέκρινε το παιχνίδι του, κάτι που δεν κατάφερε να κάνει με συνέπεια, δείχνοντας πως παρά τη θέση του πόιντ γκαρντ που θεωρητικά είχε, περισσότερο επρόκειτο για 2άρι σε σώμα “άσου”.





Διαβάστε περισσότερα στο www.eurohoops.net
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης