Ευρωπαϊκοί Αγώνες: Γενική δυσαρέσκεια για ΣΕΓΑΣ

Ευρωπαϊκοί Αγώνες: Γενική δυσαρέσκεια για ΣΕΓΑΣ

Η απόφαση του ΣΕΓΑΣ να μην ταξιδέψει η ελληνική αποστολή στο Μινσκ γιατί δεν... βρέθηκαν αεροπορικά εισιτήρια έχει προκαλέσει αρνητικές αντιδράσεις - «Κρίμα που στέρησαν την ευκαιρία στους αθλητές» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος

4434004
Λίγες ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ για την απόσυρση των αθλητών του στίβου από τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μινσκ (23-28 Ιουνίου) κι οι αντιδράσεις μόνο θετικές δεν είναι καθώς υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια κι απογοήτευση στις Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές για την στάση του ΣΕΓΑΣ.

Πολλοί μάλιστα το χαρακτήρισαν ευθύ χτύπημα στον Σπύρο Καπράλο που έχει την ιδιότητα του Προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής για το Μινσκ 2019.

Αυτό που δεν μπορούν να αποδεχθούν οι Ευρωπαίοι είναι ότι ενώ ο ΣΕΓΑΣ γνώριζε από τον Απρίλιο ότι η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται μέσα στις 24 ομάδες που θα λάβουν μέρος στους Αγώνες, είχε δηλαδή δύο ολόκληρους μήνες για να τακτοποιήσει τη μετακίνηση των αθλητών δεν... μπόρεσε να βρει λύση.

Κι όλα αυτά συμβαίνουν ενώ συνολικά στο Μινσκ θα ταξιδέψουν περίπου 6000 αθλητές και συνοδοί, αλλά ω του θαύματος ο ΣΕΓΑΣ δεν κατάφερε να βρει εισιτήρια.

Η απόφαση αυτή θα έχει και αρνητικές επιπτώσεις για την Ελλάδα, ειδικά στις Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές, ενώ πλήττεται το κύρος της χώρας που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Καπράλος: «Μεγάλοι χαμένοι οι αθλητές»
Κλείσιμο
Η δήλωση του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρου Καπράλου σχετικά με την απόφαση του ΣΕΓΑΣ να μην πάρει μέρος η ελληνική ομάδα στίβου στους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες «Μινσκ 2019» είναι η εξής:

«Με μεγάλη λύπη μου πληροφορήθηκα την απόφαση του ΣΕΓΑΣ να μην υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση στους αγώνες στίβου του Μινσκ, επειδή δεν βρέθηκαν τα αεροπορικά εισιτήρια.

Από όλη αυτή την υπόθεση, οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες που δεν θα βιώσουν την εμπειρία της συμμετοχής σε μεγάλους αγώνες.

Μάλιστα για ορισμένους που ενδεχομένως δεν θα καταφέρουν να πιάσουν το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αυτή θα ήταν η σπουδαία ευκαιρία να ζήσουν τον παλμό μίας μεγάλης διοργάνωσης.

Είναι κρίμα που αφαίρεσαν αυτή τη δυνατότητα από τους αθλητές του στίβου, ειδικά σε μία ιστορική στιγμή, καθώς θα μετείχαν για πρώτη φορά στην εφαρμογή της νέας μορφής των αγώνων του στίβου, του DNA, σε μεγάλους αγώνες. Σε αυτούς τους αγώνες που θα πάρουν μέρος 4000 αθλητές από τις 50 χώρες της Ευρώπης».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης