Βασιλειάδης: Στην ΕΠΟ πετάει το μπαλάκι για τον αριθμό των ομάδων στα επαγγελματικά πρωταθλήματα

Βασιλειάδης: Στην ΕΠΟ πετάει το μπαλάκι για τον αριθμό των ομάδων στα επαγγελματικά πρωταθλήματα

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων της επόμενης αγωνιστικής περιόδου θα δημιουργηθεί μια επιπλέον κατηγορία κάτω από την super league ενώ ο αριθμός των ομάδων που μετέχουν στα πρωταθλήματα θα περιοριστούν στις 14 - «Τρίπλα» Βασιλειάδη  για να μετριάσει τις αντιδράσεις των βουλευτών

4802780
Στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία πετάει το μπαλάκι για τον τελικό αριθμό των ομάδων που θα μετέχουν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα ο κ. Γιώργος Βασιλειάδης επιχειρώντας να περιορίσει τις σφοδρές αντιδράσεις βουλευτών – και του ΣΥΡΙΖΑ – για την τροπολογία που επιχειρεί να αναδιαρθρώσει τις κατηγορίες ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων της επόμενης αγωνιστικής περιόδου θα δημιουργηθεί μια επιπλέον κατηγορία κάτω από την super league ενώ ο αριθμός των ομάδων που μετέχουν στα πρωταθλήματα θα περιοριστούν στις 14. Σύμφωνα με τις αντιδράσεις παραγόντων του ποδοσφαίρου η προωθούμενες αλλαγές ζημιώνουν ομάδες όπως ο ΠΑΣ Γιάννενα, ο ΟΦΗ, ο Ολυμπιακός Βόλου κ.α. Από την πλευρά της αντιπολίτευσης δε, επισημαίνεται ότι η τροπολογία αιφνιδιάζει τις ΠΑΕ καθώς κατατέθηκε μετά την λήξη των πρωταθλημάτων.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Αθλητισμού παρουσιάζοντας την τροπολογία στην Ολομέλεια είπε «Στη τροπολογία δεν υπάρχει αριθμός ομάδων . Ο αριθμός των ομάδων σε κάθε κατηγορία αποφασίζεται από την ομοσπονδία και όχι την πολιτεία» και προσπάθησε να κατευνάσει τις αντιδράσεις σημειώνοντας πως «Η ομοσπονδία καταλαβαίνει τις ενστάσεις και τις αναγνωρίζει. Ενδεχόμενα - αλλά είναι θέμα της ομοσπονδίας - να υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις ως προς την Α2 ώστε να είναι κατά 2 ομάδες μεγαλύτερη και να έχουμε 3 κατηγορίες με 14 ομάδες».

«Δεν αμφισβητούμε το αυτοδιοίκητο το ποδοσφαίρου. Όμως από την στιγμή που η ΕΠΟ αποφάσισε από περασμένο Αύγουστο για τα πρωταθλήματα εσείς γιατί νομοθετείτε σήμερα μετά το πέρας πρωταθλημάτων δημιουργώντας τετελεσμένα καταδικάζοντας συγκεκριμένες ομάδες;» αναρωτήθηκε από την ΝΔ ο κ. Χρήστος Μπουκώρος. «Με ότι καταπιάνεστε το μετατρέπετε σε πρόβλημα» σχολίασε η Αννα Καραμανλή

Επίσης ο κ. Γιώργος Μαυρωτάς σχολίασε την απόπειρα της κυβέρνησης να αιφνιδιάσει τις ομάδες ποδοσφαίρου.

«Όλοι γνώριζαν από πέρυσι πόσες ομάδες θα ανέβουν και πόσες θα πέσουν. Όλοι το γνώριζαν» απάντησε ο κ. Βασιλειάδης και πρόσθεσε « Η προσωπική άποψή μου είναι 3 κατηγορίες των 10 ομάδων. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία και οι λίγκες – θυμηθείτε την συζήτηση πέρυσι το καλοκαίρι - ήθελαν 14 ομάδες και εμείς το δεχθήκαμε. Επίσης μας είχαν ζητήσει να μην ισχύσουν άμεσα οι αλλαγές αλλά από τώρα. Σε κάθε περίπτωση όμως καταλαβαίνω τις τοπικές διαμαρτυρίες. Ηρθε όμως μια ολοκληρωμένη πρόταση με τηλεοπτικά δικαιώματα και τα πάντα. Αν δεν το κάναμε και δεν υπήρχε αναδιάρθρωση πόσες ομάδες θα ανέβαιναν στην β κατηγορία; Χωρίς την αναδιάρθρωση με την παλιά δομή οι 8 πρωταθλητές του ερασιτεχνικού έδιναν μπαράζ και ανέβαιναν οι 4 σε μια κατηγορία χωρίς οικονομικό πλάνο. Τώρα έχουμε ασφαλές πλάνο». Επιχειρώντας δε να περάσει στην αντεπίθεση είπε απευθυνόμενος στην ΝΔ «Μας λέτε ότι με ότι καταπιανόμαστε γίνεται πρόβλημα. Εσείς το κάνετε παράγκα. Αναπολείτε το παλιό καθεστώς».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης