Champions League, Άγιαξ-Τότεναμ 2-3: Πρόκριση-έπος για την Τότεναμ

Ο Άγιαξ που είχε νικήσει 1-0 στο Λονδίνο, πήρε το προβάδισμα στο 5' με τον Ντε Λιχτ και στο 35' ο Ζίγιεκ έκανε το 2-0 - Η Τότεναμ όμως μείωσε στο 55' σε 2-1 με τον Λούκας, ο Βραζιλιάνος στο 59' έκανε το 2-2 και ο ίδιος παίκτης έστειλε την Τότεναμ στον τελικό του  Champions League  με το γκολ που πέτυχε στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων

Τον πρώτο φιναλίστ του φετινού Champions League τον μάθαμε χθες το βράδυ όταν η Λίβερπουλ με την επική ανατροπή κόντρα στην Μπαρτσελόνα έκλεισε θέση στο Wanda Metropolitano της Μαδρίτης και σήμερα το βράδυ θα μάθουμε και τον δεύτερο με τον Άγιαξ να έχει το προβάδισμα χάρις στη νίκη του με 1-0 πριν από μια εβδομάδα στο Λονδίνο.

Κι αυτό που απομένει να δούμε αν στο φετινό (εξωφρενικό) Champions League δεν έχουν τελειώσει οι ανατρεπτικές βραδιές ή αν μετά από καιρό δούμε τη λογική να επικρατεί κι ο Άγιαξ που στο δρόμο του για τους 4 έχει αφήσει διαδοχικά εκτός συνέχειας Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους (με εκτός έδρας νίκες στους επαναληπτικού) τελειώσει ήρεμα και ωραία τη δουλειά στην κατάμεστη Γιόχαν Κρόιφ Αρένα.

Για τον Άγιαξ είναι η μεγάλη ευκαιρία για να επιστρέψει σε έναν τελικό μετά από 23 χρόνια (ήττα στα πέναλτι στη Ρώμη από την Γιούβε), για την Τότεναμ η πρώτη ευκαιρία για να βρεθεί σε τελικό Cl.

Οι Ολλανδοί, που έχουν εξελιχθεί από ένα μεγάλο ερωτηματικό, στη εκκίνηση της φάσης των ομίλων, σε ένα τεράστιο θαυμαστικό, είναι σε δαιμονιώδη φόρμα μετρώντας 10 αγώνες αήττητοι (9 νίκες, 1 ισοπαλία) και ανάμεσα τους τη θριαμβευτική επικράτηση στον τελικό του Κυπέλλου το περασμένο Σάββατο.

«Δεν είμαι ιδιαίτερα αγχωμένος αν και ο στόχος είναι σημαντικός. Είμαστε καλά, αλλά θα πρέπει να είμαστε επιθετικοί ξεχνώντας τι έγινε στο πρώτο παιχνίδι. Θέλουμε να νικήσουμε ξανά. Θα παίξουμε σε μία εκπληκτική ατμόσφαιρα και ελπίζω ότι οι οπαδοί θα μας δώσουν σημαντική χείρα βοηθείας. Δεν σκεφτόμαστε το πρώτο ματς με την Τότεναμ», δήλωσε ο τεχνικός του Αίαντα Έρικ Τεν Χάγκ ο οποίος έχει αμφίβολο τον Νέρες.

Στην αντίπερα όχθη η Τότεναμ ταξίδεψε στο Άμστερνταμ γνωρίζοντας ότι είναι με την πλάτη στον τοίχο, αλλά μη έχοντας καμία πίεση, η οποία όμως τελικά προέκυψε εκ των έσω.

«Είναι εκπληκτική στιγμή για εμάς να βρισκόμαστε στα ημιτελικά. Πρέπει να παίξουμε με μεγαλύτερη ελευθερία. Δεν είχαμε καλή προσέγγιση στο πρώτο ματς. Τώρα δεν έχουμε κάτι να χάσουμε. Αν με αυτές τις συνθήκες στη σεζόν καταφέρουμε και πάρουμε το Champions League, πρέπει να σκεφτώ ίσως να κάνω κάτι άλλο στο μέλλον», είπε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο βάζοντας φωτιά στους Σπερς καθώς ξεκαθάρισε ότι δεν κάνει πλάκα δεδομένου ότι μια τέτοια επιτυχία θα κλείνει ένα μεγάλο κύκλο 5 ετών.

Ο Αργεντινός, στο όνομα του οποίου οι οπαδοί της Τότεναμ πίνουν νερό, θα έχει σήμερα στη διάθεση του τον Κορεάτη Σον (8 γκολ στη διοργάνωση), όχι όμως και τον Χάρι Κέιν που παραμένει εκτός και τον Νταβίντ Σάντσεζ.

Οι συνθέσεις
Άγιαξ: Ονάνα, Ντε Λιχτ, Φαν Ντε Μπεεκ, Νέρες, Τάντιτς, Μαζράουι, Μπλιντ, Σένε, Φ. Ντε Γιονγκ, Ζίγιεκ, Ταλιαφίκο
Τότεναμ: Γιορίς, Τρίπιερ, Ρόουζ, Αλντεβάιρελντ, Βερτόνχεν, Σον, Γουανιάμα, Σισοκό, Άλι, Έρικσεν, Μόουρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr