Champions League, Τότεναμ-Άγιαξ 0-1: Τα τρομερά μωρά του Αίαντα άλωσαν και το Λονδίνο

Ο Άγιαξ είναι πλέον το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στον τελικό του Champions League χάρις στο γκολ του Φαν Ντε Μπέεκ στο 15'  - Οι Ολλανδοί είχαν δοκάρι στο 77' με τον Νέρες και απειλήθηκαν ελάχιστα από την Τότεναμ

Το νέο παλάτι της Τότεναμ ανοίγει τις πύλες του και για τα ημιτελικά του Champions League (22:00, Cosmote Sport1ΗD) με τα «Σπιρούνια» να υποδέχονται τα φοβερά... μωρά του Άγιαξ.

Στην εκκίνηση της σεζόν , ίσως ούτε και οι πλέον φανατικοί οπαδοί της Τότεναμ μαι του Άγιαξ δεν υπολόγιζαν ότι οι αγαπημένες τους ομάδες θα έφταναν μέχρι εδώ, ενώ ακόμη και μετά τη φάση των ομίλων αν άκουγες ή διάβαζες αναλύσεις «ειδικών» για τα φαβοαρί του φετινού Champions League τα ονόματα της Τότεναμ και του Άγιαξ θα ήταν αρκετά πίσω...

Όταν βέβαια ο Αίας άφησε έξω την Ρεάλ στη φάση των 16 με ανατροπή στη Μαδρίτη και τα «σπιρούνια» την Ντόρτμουντ με δύο νίκες, η αλήθεια είναι ότι μια κάποια μεγαλύτερη προσοχή την απέσπασαν, αλλά η απόλυτη δικαίωση και των δύο ήρθε με τους αποκλεισμούς της Γιουβέντους και της Μάντσεστερ Σίτι αντίστοιχα στα προημιτελικά.

Τώρα πια κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει Τότεναμ και Άγιαξ που κοντράρονται σήμερα το βράδυ στο νέο παλάτι των Λονδρέζων, στον πρώτο αγώνα της ημιτελικής φάσης με φόντο την Μαδρίτη και το Wanda Metropolitano (έδρα του τελικού).

Σ' αυτό το ζευγάρι των δύο αουτσάιντερ θα ήταν τρελό να ψάξει κανείς για φαβορί, καθώς πρόκειται για δύο ομάδες που τους αρέσει να παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο, μόνο που σ' αυτό το ραντεβού με την ιστορία η Τότεναμ θα παραταχθεί με πολύ σημαντικές απουσίες καθώς ο Ποτσετίνο δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο Σον (ήρωας στους αγώνες με την Σίτι) και τους τραυματίες Κέιν, Οριέ, Γουίνκς, Λαμέλα, Σισοκό.

«Είναι ένα παιχνίδι που είναι αδύνατο να ισχυρίζεσαι πως υπάρχει κόπωση και να μην είσαι ενθουσιασμένος που θα παίξεις. Όλα είναι στο μυαλό, η ενέργεια θα υπάρχει εκεί έξω», είπε με νόημα ο τεχνικός της Τότεναμ και συμπλήρωσε: ««Θα είναι μια μαγική νύχτα να παίζουμε ημιτελικά Τσάμπιονς Λιγκ στο καινούριο ματς γήπεδο, είναι κάτι που πριν από λίγους μήνες, δεν θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς».

Στον Άγιαξ ο Έρικ Τεν Χάγκ έχει αμφίβολο μόνο τον Μαζράουι με τον Ολλανδό τεχνικό να κάνει λόγο για μια ονειρική πορεία, η οποία όμως έχει ανοίξει την όρεξη στην ομάδα του. «Είναι απίθανο που βρισκόμαστε στα ημιτελικά του Champions League και κανένας στην εκκίνηση της σεζόν, δεν θα μπορούσε να προβλέψει πως μια ολλανδική ομάδα θα είχε φτάσει σε αυτό το σημείο. Θέλουμε όμως να πετύχουμε περισσότερα και να μην επαναπαυθούμε στις δάφνες μας».

Πιθανές συνθέσεις:
Τότεναμ: Γιορίς, Τρίπιερ, Αλντερβάιρελντ, Σάντσες, Ρόουζ, Ντάιερ, Γουανιάμα, Ερικσεν, Ντέλε Αλι, Λούκας Μόουρα, Γιορέντε
Αγιαξ: Ονανά, Ταλιαφίκο, Μπλιντ, Ντε Λιχτ, Μαζραουί, Ντε Γιονγκ, Φαν ντε Μπέεκ, Σένε, Νέρες, Τάντιτς, Ζίγεχ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr