Super League, Λεβαδειακός-ΑΕΚ 0-3: Ζέσταμα... τελικού με εύκολη νίκη

Super League, Λεβαδειακός-ΑΕΚ 0-3: Ζέσταμα... τελικού με εύκολη νίκη

Στο ρελαντί η ΑΕΚ «κράτησε» την 3η θέση με το 3-0 της Λιβαδειάς, αλλά το κυριότερο... ζέστανε τις μηχανές της ενόψει του τελικού με τον ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο! Μπακασέτας, Λιβάια και Πόνσε τα γκολ της νίκης

4794707
Το μυαλό όλων στην ΑΕΚ είναι στον τελικό του κυπέλλου, αλλά οι μεγάλες ομάδες πρέπει να ξέρουν να ελέγχουν τα συναισθήματα τους και να μην χάνουν τον στόχο τους. Και πριν τον τελικό του Σαββάτου, η Ενωση είχε έναν άλλο, μικρότερο, στόχο: Να εξασφαλίσει την 3η θέση με νίκη στη Λιβαδειά και παράλληλα να "απαντήσει" στον εαυτό της και στον κόσμο της για την εμφάνιση και την ήττα από την Λάρισα. Αποστολή εξετελέσθη, επομένως, για τους Κιτρινόμαυρους, οι οποίοι παρουσιάστηκαν απολύτως σοβαροί και ορεξάτοι από το πρώτο λεπτό, έχοντας φάσεις για πολύ μεγαλύτερο σκορ, ενώ είδαν τους Τσιγκρίνσκι-Λόπες να επιστρέφουν στη δράση!

Σε αντίθεση με τον αγώνα κόντρα στη Λάρισα, η ΑΕΚ μπήκε δυνατά αυτή τη φορά. Τόσο δυνατά, ώστε να έχει τον Λεβαδειακό στην περιοχή του από το πρώτο λεπτό, απειλώντας στο 10' με το σουτ του Γαλανόπουλου που κόντραρε και έφυγε ελάχιστα άουτ. Με συνεχές πρέσινγκ ψηλά, οι Κιτρινόμαυροι δεν επέτρεπαν στους γηπεδούχους να κρατήσουν μπάλα και έτσι ήταν συνεχώς στην επίθεση, πλησιάζοντας στο 0-1 σε δύο περιπτώσεις με τον Μάνταλο μέσα σε ένα δίλεπτο (20'-22') Και στις δύο περιπτώσεις όμως, ειδικά στο τετ α τετ στο 22' από την πάσα του Κρίστιτσιτς, ο αρχηγός της Ενωσης ήταν άστοχος.

Παρ' όλα αυτά, οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ δεν πτοήθηκαν. Μπορεί ο Πόνσε να μην είχε καθαρό μυαλό όπως σε άλλες περιπτώσεις, κάτι που φάνηκε στην αδύναμη κεφαλιά του αντί να δώσει έτοιμο γκολ στον Λιβάια στο 25', αλλά η ΑΕΚ -για την οποία υπήρχε και μια περίπτωση που θα μπορούσε να δοθεί πέναλτι για κράτημα στον Μάνταλο- επέμενε και τελικά δικαιώθηκε. Οχι στο 42', όταν ο Μπάγιτς μπλόκαρε το σουτ του Μπακασέτα, αλλά στο 45', όταν οι πρωταγωνιστές ήταν ξανά οι ίδιοι και νικητής αυτή τη φορά αναδείχθηκε ο Κιτρινόμαυρος με τον κεραυνό από κοντά με το δεξί (0-1).

Αυτό το γκολ του Μπακασέτα απλοποίησε πολύ τα πράγματα για τον Δικέφαλο, όπως αποδείχθηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Οι παίκτες του Χιμένεθ έπαιζαν στον ίδιο ρυθμό και έψαχναν το δεύτερο γκολ, το οποίο δεν άργησαν να βρουν. Στο 54' οι Λιβάια-Μάνταλος έκρυψαν την μπάλα και ο Κροάτης την εμφάνισε στα δίχτυα του Μπάγιτς, για το 0-2, με το σουτ που πήγε δοκάρι και μέσα. Η ΑΕΚ είχε το σκορ που άξιζε, είχε μια εικόνα που άξιζε ακόμη περισσότερα γκολ και είχε και τις φάσεις, αλλά και τις προϋποθέσεις, για να τα πετύχει.

Στο 58', για παράδειγμα, ο Μάνταλος συνεργάστηκε ωραία με τον Χουλτ αλλά είδε το οριζόντιο δοκάρι να του αρνείται το γκολ, ενώ τρία λεπτά μετά ο Λεβαδειακός έμεινε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Νανγκίς για την κουτουλιά στον αρχηγό της Ενωσης... Κι όσο οι Βοιωτοί προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματα τους και να ανασυνταχθούν, τόσο η ΑΕΚ άγγιζε ή πετύχαινε γκολ με τον Πόνσε. Ο Αργεντίνος έχασε αυτό που δεν χάνεται στο 63', μετά το γύρισμα του Γκάλο, αλλά "εξιλεώθηκε" στο 67', όταν πήρε την μπάλα από τον Μάνταλο, απέφυγε έναν αντίπαλο και πλάσαρε σωστά (0-3).

Man of the match: Αρκετοί οι υποψήφιοι αλλά θα επιλέξουμε τον Λιβάια, ο οποίος ήταν από την αρχή του ματς δραστήριος, έφτιαχνε φάσεις και τελικά έβαλε και το γκολ του 0-2. Πολύ καλά, πάντως, τα πήγαν και οι Μάνταλος, Μπακασέτας και Πόνσε.

Κλείσιμο
Αδύναμος κρίκος: Ο Νανγκίς, ο οποίος σε ένα ματς που είχε κριθεί, κατάφερε να εκνευριστεί τόσο ώστε να δει κόκκινη κάρτα.

Στο ύψος του: Ακόμη ένα γκολ από τον Πόνσε, ο οποίος, ως killer, δεν επηρεάστηκε ψυχολογικά από μια-δυο ευκαιρίες που είχε χάσει νωρίτερα και βρήκε ξανά δίχτυα.

Η γκάφα: Την έκανε ο Αντιλέχου στη φάση του 0-1, όταν το... διώξιμο του με το κεφάλι έγινε "ασίστ" για τον Μπακασέτα.

Το στραγάλι: Στο πρώτο ημίχρονο υπάρχει ένα κράτημα στον Μάνταλο, μετά τη σέντρα που έγινε από δεξιά, το οποίο θα μπορούσε να δοθεί ακόμη και πέναλτι. Οι βοηθοί έχασαν ένα-δύο οφσάιντ αλλά γενικά η εξέλιξη του παιχνιδιού δεν κρίθηκε από τη διαιτησία.

Το ταμείο του Gazzetta: Αν και το μυαλό όλων είναι στον τελικό κυπέλλου που ακολουθεί, η ΑΕΚ ήταν πάρα πολύ καλή στη Λιβαδειά. Και ήταν πάρα πολύ καλή, επειδή ήταν απολύτως σοβαρή και έδειξε από την αρχή την επιθυμία της για νίκη. Μια νίκη που την πήρε εύκολα, όπως αναμενόταν με βάση τη διαφορά δυναμικότητας. Καλά μαντάτα για την Ενωση, καλύτερη και από τη νίκη, οι επιστροφές των Τσιγκρίνσκι και Μπογέ, οι οποίοι είναι πολύ σημαντικοί ενόψει του τελικού της επόμενης εβδομάδας.

Λεβαδειακός (Νίκος Καραγεωργίου): Μπάγιτς, Αντιλέχου (68' Ομο), Χατζηλάμπρος, Ρεκιασβίλι (60' Τσαμπούρης), Λιάγκας, Κονέ, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Μαρκόφσκι (64' Καραχάλιος), Νανγκίς, Νίκας.
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι (76' Γιαννούτσος), Χουλτ (85' Λόπες), Γαλανόπουλος, Κρίστιτσιτς, Μπακασέτας, Μάνταλος (70' Μπογέ), Λιβάια, Πόνσε.
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης